Rabu, 25 Januari 2012

5 CIRI2 LELAKI BELUM MATANG

Assalamualaikum...

Selamat pagi semua..sihat ka hari ni?masih bercuti.??
pagi ni aku nak berkongsi dengan korang 5 ciri2
lelaki yang tak matang..
mana la tau kot2 ada yang kena kat batang idung..kan???



1-gila clubbing
Ramai orang suka berhibur dan lepak2 dengan kawan2, tapi kalau umur lelaki tu lebih 25 tahun, tapi masih datang ke kelab malam dan minum2,balik lewat pagi, itu maknanya lelaki tu tak matang. dia tak pandai seimbangkan hidup dia antara berhibur dengan tanggungjawab lain.

2-tak pikir masa depan
dia kerja tapi duit gaji habis macam tu saja.habis dengan berbelanja untuk diri sendiri.kan bagus kalau dia peruntukan kan sedikit untuk beli rumah atau kereta.atau pun simpan untujk mendirikan rumahtangga.

3-hobi utama ialah video game
ada hobi yang bawak faedah tapi kalau bermain video game dari pagi sampai subuh...balik kerja sambung lagi,itu betul2 tak de faedah.tak peduli orang sekeliling jiran tetangga..itu tanda dia belum matang.boleh je kalau nak main game..tapi jangan lupa aktiviti2 lain bersama yang tersayang atau kawan2..

4-masih mengharap duit ibu bapa.
yang ni memang ramai yang buat sebenarnya..tapi kalau mak ayah masih bagi duit jangan cerita kat orang tau.malu la.."kereta aku ni mak aku yang bagi duit,duit jual padi bulan lepas"memalukan...

5-hanya pikirkan tentang dirinya sendiri
(terlupa lak nak letak yang no 5..hehehh..)
lelaki ketika remaja dan kanak2 biasanya bersikap ego dan pentingkan diri.tapi bila sudah meningkat usianya jika masih berkelakuan bagitu mungkin orang lain akan menghadapi masalah untuk berhubungan dengan lelaki seperti ini..waktu dulu boleh la bersikap sesuka hati tapi semakin lama sikap itu perlu diimbangi..

ok..tu je kot...
ada la gi ka??
meh kongsi sama2..

sekian...

28 komen disini:

Huda berkata...

YUP..SETUJU..mungkin ada lagi kot..

KhaiRin - anies berkata...

mn 1 lg? kata 5...

lelaki tak amtang: cara dia berfikir...selalu x serius

YanaMIB berkata...

nk cr calon somi mmg kena teliti btol2 bab matang xmatang nih..tkt kang merana ms dpn =)

Rapunzel Cikilolo berkata...

ooo maknenye kalau umur dah 31 pun perangai macam clubbing still tak matang la eh?

sisdee berkata...

mmg..setuju sgt2 sbb ada antara yg dah kawin tapi still nk clubbing pastu enjoy lupa diri sampai duit abis :(

Fakhruddin Aziz berkata...

ada la iras-iras sikit macam prangai kat atas..

ezzu berkata...

yg ke4 tu mungkin kot sbb masih belajar lgi kn...kalu dh kerja lain cte ar..hehehe

Sunah Sakura berkata...

eh sis! mana yang no 5??? alaaaaaaaaaaaa....

Tihara berkata...

yang ke 5- dia tak titikberatkan hal2 agama..biasanya kalau agama tah ke mana..mcm mana nk jd matang??

shahdiana berkata...

banyak lagi ciri lain rasanya...kadang-kadang diri sendiri diorang tu yang taknak mengaku matang...tak nak terima perubahan diri...

Hanis Azla berkata...

klau serba srebi masih mak lagi mmg tak matang.. sbb klu dah matang tentunya dia uruskan serba serbi ttg emaknya..

adan berkata...

lelaki yang mengharapkan orang lain kejutkan dia pegi kerja jgk sungguh xmatang.. xda inisiatif sendiri..

hyz berkata...

ada 4 je ni? kata 5? hehehe

caliph shuriken berkata...

ciri #5 invisible mode, hikk...

Azlan Hasan berkata...

owh..no 5 kena isi sendiri ek..hehehe..lelaki tak matang kalau still guna bahasa alien..tulisan yg susah nak paham tu.. cth macam 4Ku SuKeR BacA Bl0g..

Regards,
-Strider-

munna berkata...

betul tu.... ada juga yg kata lelaki akan jadi matang lepas kahwin

Mrs.Yie berkata...

yang ke 5 tu korang kena tanya diri sendiri la..kan diana?hahahaha

Jumir berkata...

Aikk...mana no.5? Tapi kadang2 dalam situasi yang mendesak...tetibe...lelaki yang tak berapa nak matang, jadi matang.

Mama Ema berkata...

hurmm..ada betulnya ni..

Iffah Afeefah berkata...

mmg ade laki gni

tau sgt

Wanita Mutalib berkata...

mmg dah cukup dah semua kat situ heee :))

miss epa berkata...

suka maen game tak matang eh? hahaha.

Rtp Farra Arisha berkata...

i agreed on all these. guys, please be gentlemen if you gonna be respected by others...

JR berkata...

Saya ada rakan yg menepati sebahagian besar ciri2 lelaki tak matang ini. Tapi walaupun tak matang, dia mempunyai dua org isteri. Walaupun tak matang, tapi ramai wanita meminatinya, mungkin meminati ketidak matangannya...

maya amir berkata...

setuju..masih ramai lagi yang mcm ni sebenarnye..:)

kyoshi_sousuke berkata...

ish2..dsyat jgk ciri2 atas tu...ehehe

headayahchul :) berkata...

setujuuu~
umor da lanjut,da kawen pon ttp perangai mcm nii .sedih~~

FatinAzzera berkata...

memang belum matang kalau ada ciri ciri di atas tu..huhu..lelaki ni pandai fikir untuk mase depan.baru lah leh menjamin keluarga bahagia.

Related Posts with Thumbnails