5 CIRI2 LELAKI BELUM MATANG

Assalamualaikum...

Selamat pagi semua..sihat ka hari ni?masih bercuti.??
pagi ni aku nak berkongsi dengan korang 5 ciri2
lelaki yang tak matang..
mana la tau kot2 ada yang kena kat batang idung..kan???



1-gila clubbing
Ramai orang suka berhibur dan lepak2 dengan kawan2, tapi kalau umur lelaki tu lebih 25 tahun, tapi masih datang ke kelab malam dan minum2,balik lewat pagi, itu maknanya lelaki tu tak matang. dia tak pandai seimbangkan hidup dia antara berhibur dengan tanggungjawab lain.

2-tak pikir masa depan
dia kerja tapi duit gaji habis macam tu saja.habis dengan berbelanja untuk diri sendiri.kan bagus kalau dia peruntukan kan sedikit untuk beli rumah atau kereta.atau pun simpan untujk mendirikan rumahtangga.

3-hobi utama ialah video game
ada hobi yang bawak faedah tapi kalau bermain video game dari pagi sampai subuh...balik kerja sambung lagi,itu betul2 tak de faedah.tak peduli orang sekeliling jiran tetangga..itu tanda dia belum matang.boleh je kalau nak main game..tapi jangan lupa aktiviti2 lain bersama yang tersayang atau kawan2..

4-masih mengharap duit ibu bapa.
yang ni memang ramai yang buat sebenarnya..tapi kalau mak ayah masih bagi duit jangan cerita kat orang tau.malu la.."kereta aku ni mak aku yang bagi duit,duit jual padi bulan lepas"memalukan...

5-hanya pikirkan tentang dirinya sendiri
(terlupa lak nak letak yang no 5..hehehh..)
lelaki ketika remaja dan kanak2 biasanya bersikap ego dan pentingkan diri.tapi bila sudah meningkat usianya jika masih berkelakuan bagitu mungkin orang lain akan menghadapi masalah untuk berhubungan dengan lelaki seperti ini..waktu dulu boleh la bersikap sesuka hati tapi semakin lama sikap itu perlu diimbangi..

ok..tu je kot...
ada la gi ka??
meh kongsi sama2..

sekian...
Previous
Next Post »

28 komen disini

Click here for komen disini
Huda
admin
25 January 2012 at 09:39 ×

YUP..SETUJU..mungkin ada lagi kot..

Reply
avatar
25 January 2012 at 09:41 ×

mn 1 lg? kata 5...

lelaki tak amtang: cara dia berfikir...selalu x serius

Reply
avatar
YanaMIB
admin
25 January 2012 at 09:53 ×

nk cr calon somi mmg kena teliti btol2 bab matang xmatang nih..tkt kang merana ms dpn =)

Reply
avatar
25 January 2012 at 09:55 ×

ooo maknenye kalau umur dah 31 pun perangai macam clubbing still tak matang la eh?

Reply
avatar
sisdee
admin
25 January 2012 at 10:03 ×

mmg..setuju sgt2 sbb ada antara yg dah kawin tapi still nk clubbing pastu enjoy lupa diri sampai duit abis :(

Reply
avatar
25 January 2012 at 10:04 ×

ada la iras-iras sikit macam prangai kat atas..

Reply
avatar
ezzu
admin
25 January 2012 at 10:08 ×

yg ke4 tu mungkin kot sbb masih belajar lgi kn...kalu dh kerja lain cte ar..hehehe

Reply
avatar
Sunah Sakura
admin
25 January 2012 at 10:16 ×

eh sis! mana yang no 5??? alaaaaaaaaaaaa....

Reply
avatar
Tihara
admin
25 January 2012 at 10:24 ×

yang ke 5- dia tak titikberatkan hal2 agama..biasanya kalau agama tah ke mana..mcm mana nk jd matang??

Reply
avatar
shahdiana
admin
25 January 2012 at 10:37 ×

banyak lagi ciri lain rasanya...kadang-kadang diri sendiri diorang tu yang taknak mengaku matang...tak nak terima perubahan diri...

Reply
avatar
Hanis Azla
admin
25 January 2012 at 11:08 ×

klau serba srebi masih mak lagi mmg tak matang.. sbb klu dah matang tentunya dia uruskan serba serbi ttg emaknya..

Reply
avatar
adan
admin
25 January 2012 at 11:28 ×

lelaki yang mengharapkan orang lain kejutkan dia pegi kerja jgk sungguh xmatang.. xda inisiatif sendiri..

Reply
avatar
hyz
admin
25 January 2012 at 11:28 ×

ada 4 je ni? kata 5? hehehe

Reply
avatar
25 January 2012 at 11:30 ×

ciri #5 invisible mode, hikk...

Reply
avatar
Azlan Hasan
admin
25 January 2012 at 11:38 ×

owh..no 5 kena isi sendiri ek..hehehe..lelaki tak matang kalau still guna bahasa alien..tulisan yg susah nak paham tu.. cth macam 4Ku SuKeR BacA Bl0g..

Regards,
-Strider-

Reply
avatar
munna
admin
25 January 2012 at 11:39 ×

betul tu.... ada juga yg kata lelaki akan jadi matang lepas kahwin

Reply
avatar
Mrs.Yie
admin
25 January 2012 at 11:43 ×

yang ke 5 tu korang kena tanya diri sendiri la..kan diana?hahahaha

Reply
avatar
Jumir
admin
25 January 2012 at 12:00 ×

Aikk...mana no.5? Tapi kadang2 dalam situasi yang mendesak...tetibe...lelaki yang tak berapa nak matang, jadi matang.

Reply
avatar
Mama Ema
admin
25 January 2012 at 12:01 ×

hurmm..ada betulnya ni..

Reply
avatar
25 January 2012 at 12:03 ×

mmg ade laki gni

tau sgt

Reply
avatar
25 January 2012 at 12:10 ×

mmg dah cukup dah semua kat situ heee :))

Reply
avatar
miss epa
admin
25 January 2012 at 12:25 ×

suka maen game tak matang eh? hahaha.

Reply
avatar
25 January 2012 at 12:38 ×

i agreed on all these. guys, please be gentlemen if you gonna be respected by others...

Reply
avatar
JR
admin
25 January 2012 at 12:48 ×

Saya ada rakan yg menepati sebahagian besar ciri2 lelaki tak matang ini. Tapi walaupun tak matang, dia mempunyai dua org isteri. Walaupun tak matang, tapi ramai wanita meminatinya, mungkin meminati ketidak matangannya...

Reply
avatar
maya amir
admin
25 January 2012 at 12:54 ×

setuju..masih ramai lagi yang mcm ni sebenarnye..:)

Reply
avatar
25 January 2012 at 13:21 ×

ish2..dsyat jgk ciri2 atas tu...ehehe

Reply
avatar
25 January 2012 at 14:10 ×

setujuuu~
umor da lanjut,da kawen pon ttp perangai mcm nii .sedih~~

Reply
avatar
FatinAzzera
admin
25 January 2012 at 16:43 ×

memang belum matang kalau ada ciri ciri di atas tu..huhu..lelaki ni pandai fikir untuk mase depan.baru lah leh menjamin keluarga bahagia.

Reply
avatar

sila tinggalkan komen anda...:) ConversionConversion EmoticonEmoticon

Thanks for your comment