Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2012

CHEF WAN KECEWA DENGAN KOMEN PEMBACA

Assalamualaikum...

Selamat malam semua...
memula sekali jom kita baca luahan hati chef wan ni sekejap...



I posted earlier an article written by Ayie from Murai.com.my on his personal interview of my daughter experiences disaat2 sesudah melahirkan her daughter.Then i went through all comments as always and just loved and surprised at some of the comments seolah olah macam menyindir balik pula dengan comment such as " Hi tak beranak kan Isbella tu tak berkucup ke? Yg satu lagi pulak " Ala husband i tak payah tunggu nak beranak pun hari2 pun dia kucup i" The best part is if i were to answer this bitchy remark is " Kita tak tanya pun?".
I oftened reminded my fans on this wall if for whatever reason u guys ( Baik perempuan atau lelaki pun) tak ada apa2 yang sedap nak comment THEN DONT! Mereka ni tak tengok ke dan baca how others can learn to comment secara bersopan dan positive that they too perhaps can learned from others?When i read other people comments i love…

TEMAN LELAKI DIA RENDAH JE...

Assalamualikum...

selamat malam...
masa aku muda remaja dulu aku selalu
berangan nak suami yang lebih tinggi dari aku..
bukan la tinggi sangat..yang penting lebih tinggi dari aku...
sekarang dapat la suami yang lebih tinggi dari aku...


Bila kita tengok pasangan yang
suami atau teman lelaki nya rendah mesti ada suara2 sumbang..

"mesti lelaki tu kaya.."
"perempuan tu tak cantik,..patut la asal boleh je.."
"perempuan tu mesti kena calit2 minyak dengan lelaki tu.."

setiap manusia diciptakan ada kelebihan dan kekurangan..
kita tak boleh nak menilai hala tuju
dan perjalanan satu2 pasangan tu hanya dengan
faktor fizikal mereka..

contohnya ada yang kata..
lelaki pendek dari wanita bermakna
lelaki tu kuat cemburu.

sebenarnya bukan cemburu..
cuma rasa rendah diri saja jika dibandingkan dengan lelaki yang tinggi.
siapa tak cemburu kan bila kita
tengok orang lain lebih cantik dari kita..
itu perkara biasa la..
cuma jangan sampai benda tu menjejaskan hubungan kita.

lalui saja..
percaya la yan…

MAISARA:malas nak masuk bilik.

Assalamualaikum...

selamat malam...
tadi kan...
sambil tengok tv tetiba je maisara bangun..
datang kat aku..
terus tutup idung aku...

Ibu:ni apa kena pulak ni??

Maisara:maisara pot pot..(kentut).maisara malas nak
pot2 kat dalam bilik.jadi maisara tutup la hidung ibu ni
supaya tak bau..maisara ni sayang kat ibu...

macam ni pun ada...
ish..ish..ish...


sekian..

TIPS MENCEGAH TIKUS MASUK DALAM RUMAH

Assalamualaikum...

selamat petang semua...
aku cukup tak suka dengan tikus.aku ni kalau ada tikus atau lipas
dalam rumah mesti aku tau sebab bau busuk binatang tu memang kuat..
lipas boleh je aku bunuh tapi tikus boleh buat aku pengsan..
kalau suami kat tempat kerja siap call dia suruh balik.
mujur tempat kerja suami dekat je..hehhehe..
tapi dulu la..sekarang masalah tikus dah selesai...
nak tau aku buat cemana???

1-perangkap tikus..mesti ada..tak kisah la yang pakai gam ke..
pakai sangkar ke..guna je.yang penting tikus tak masuk umah kita dah.
perangkap tikus ni kena letak kat tempat laluan dia..umpan la dengan kacang ke,pisang ke..

2-periksa lubang2 kat dalam rumah.lubang bawah pintu yang paling penting.kan ada rumah yang pintu bawahnya macam tak rapat ke lantai..kan????tikus ni dia boleh ejas badan dia
ikut saiz lubang,jadi jangan pikir lubang besar ibu jari dia tak boleh masuk.tutup lubang2 tu dengan apa2 je setiap masa.

3-jangan longgok2 kan barang.dalam stor ke dalam bilik ke..susun elok2.seb…

AWAS!!RESTORAN INI MENCAMPURKAN GANJA DI DALAM MAKANAN

Assalamualaikum...

Selamat pagi semua...
korang yang pernah ke jakarta tu
pernah tak jumpa restoran Ganja Gourmet???
makanan2 dalam restoran ni dicampur dengan
marijuana.

kat restoran ni ada macam2 menu..
antaranya brownies, lasagna, pizza, jambalaya, paella,
chocolate mousse dan cheesecake.

restoran yang bermula tahun 2000 ni
mendapat banyak perhatian dari masyarakat setempat
disebabkan nama restoran yang menggunakan
nama bahan yang diharamkan..

tapi sebenarnya restoran ni bukan semua orang boleh masuk..
nak masuk kena tunjuk surat...
sebab restoran ni khas untuk pesakit2 tertentu yang
mengambil ubat-ubatan dari marijuana.

mungkin sebab nak kan pesakit2 ni
lebih menikmati ubat mereka tu
jadi dibangunkan restoran ini...
dadah yang dicampurkan dalam makanan
pelanggan pun adalah mengikut dos yang mereka perlu ambil..
tak de la sampai lalok ..kan??heheheh

harga makanan kat restoran ni pun bukan nye murah..
sepotong brownies berharga $10 atau sekitar Rp 90.080,00
dan selusin lemon meringue berharga $120 atau Rp…

HAMIL DAN GEMUK...ITU AKU..HEHEHE

Assalamualaikum....

Selamat pagi.rasa teringin sangat nak makan
kuih butir nangka.tadi tengok kat blog sapa entah..
nampak macam sedap..nak la try rasa...
satgi nak buat la..

mengandung kali ni aku memang kuat makan..
sebenarnya ramai ibu2 yang anggap bila mengandung kena
makan untuk 2 orang...heheheh..
betul la..makan untuk dua orang..
tapi kadang2 gaya makan macam untuk lima orang je...
gaya makan 5 orang tu bagi dia macam untuk dua orang saja..hehehe

Bersenam pun satu hal..
mengandung pun kena bersenam jugak tau..
tapi aku dah masuk 2 minggu tak bersenam sebab tak larat.:p
bukan lah bersenam macam sebelum mengandung tu..
aku bersenam cuma berjalan dalam 5-10 minit je..

Kesihatan kena lebih diawasi bila mengandung ni..
lagi2 untuk orang macam aku yang berat badan mudah sangt nak naik..
waktu macam ni paling mudah datang penyakit...
paling takut ,darah tinggi dan diabetes .
kalau ada penyakit ni berkemungkinan besar akan melahirkan bayi pramatang...

sekian.

SKIM SARA 1MALAYSIA

Assalamualaikum...



Untuk membuat permohonan SARA 1Malaysia, borang untuk menyertai Skim Amanah Rakyat 1Malaysia (SARA 1Malaysia) boleh didapati di bank tempatan yang terpilih seperti Malayan Banking Bhd, RHB Bank Bhd, CIMB Bank Bhd dan Bank Simpanan Nasional Bhd (BSN) mulai 30 Januari 2012. Tempoh permohonan adalah selama satu tahun.

Apakah Skim SARA 1Malaysia ?
Skim SARA 1Malaysia ini adalah bertujuan untuk menggalakkan penyertaan golongan berpendapatan rendah dibawah RM3000 untuk membuat pelaburan dan mendapat pulangan yang tetap pada setiap bulan.

Bagaimana cara memohon Skim Sara 1Malaysia?
Dapatkan borang permohonan Sara 1Malaysia di salah satu cawangan bank-bank terlibat iaitu Maybank, RHB, CIMB dan BSN mulai 30 Januari 2012. Borang-borang yang telah lengkap diisi berserta dokumen yang berkenaan hendaklah diserahkan kepada pihak bank untuk disemak dan dipertimbangkan. Jika anda berjaya, pihak bank akan menghubungi sendiri anda.


Adalah dimaklumkan buat masa sekarang tiada permohonan yan…

RAYUAN MANJA AIZAT..TERSENTUH KAH SIDIA?

Assalamualaikum...

Selamat malam semua..
baru sat tadi pi kat blog kak mimi ada baca cerita pasal
barang2 Aizat yang hilang masa malam AJL tu..

Korang terfikir tak kenapa orang tu ambik
barang2 berharga tu???
sah2 la sebab barang tu berharga kan>?ada harga tu kalau jual..
tak jual pun boleh pakai untuk diri sendiri..
nak beli mahal pulak tu..

yang paling kelakar tu bila Aizat di twitter merayu pencuri tu
pulangkan barang2 yang dia curi..
alahai...Aizat oi..
kalau dia nak pulangkan buat apa dia curi..



apa hang ingat dengan rayauan manja gitu
dia nak pulangkan ke???
hang tu Artis,anak orang kaya..
rasa2 dia nak tak pulangkan semata2 sebab kesian..
dari dia kesian kat hang baik dia kesian
kat diri sendiri yang pokai dan
tak mampu nak ada barang2 macam tu..
ekekek...

makanya...
dah tahu barang tu berharga letak la
kat tempat yang selamat..
bagi la orang yang kita percaya untuk jaga barang kita..
ni nasihat untuk korang dan diri aku sendiri jugak..
bila jadi apa2 yang tak kita ingini
tak guna dah merayu dan menye…

MAISARA;:nanti maisara ajar..

Assalamualaikum...

Selamat malam semua...
petang tadi kan.....
maisara kata ..

Maisara:satgi maisara ajar ibu buat kerja sekolah yang cikgu suruh buat tu ye...

Ibu:tak payah..kerja sekolah hang..kan?apa pasai nak ajaq ibu pulak??

maisara:supaya nanti senang la ibu nak ajar maisara..

pening tak ayat dia..??jangan harap la dia nak ngaku yang
dia tak reti buat kerja sekolah tu..berbelit2 ayat nya..last2 baru nak ngaku
suruh aku yang ajar dia..

************************
hari tu kawan satu kelas dia datang umah...

Balqis:maisara..hang hisap botoi lagi ka??

Maisara:tak la...mana ade...!

tak nak ngaku tu..padahal botoi susu
dok elok ja kat atas meja makan..
tau malu.


sekian..

OBINNA NWANEIRI PEMAIN IMPORT KELANTAN

Assalamualaikum...


KAFA hari ini menandatangani kontrak dengan
bekas pemain pertahanan kebangsaan Nigeria yang terkenal.
OBINNA NWANEIRI 29 tahun..

OBINNA NWANEIRI JERSI NO 5

Obinna yang hadir menyaksikan kelantan menentang kuala Lumpur
baru2 ini teruja dengan suasana di Stadium SMKIV
dan berjanji akan menggunakan pengalaman luasnya
untuk memperkasakan lagi TRW.
Obinna dijangka beraksi menentang
harimau Malaya pada perlawanan akan datang.


Nama : Obinna Nwaneri
Tarikh Lahir : 19 March 1983 (29 tahun)
Tempat Lahir : Lagos, Nigeria
Tinggi : 1.83m
Negara : Nigeria
Posisi : Pertahanan Tengah
Harga Pasaran : 650,000 pound sterling.

sumber:TSAM

SMS BOLEH MENDORONG KITA BERCAKAP BOHONG

Assalamualaikum...

Selamat petang..korang suka ber sms tak??
aku kurang suka.sebab lambat dan was2...heheh...

was2 bila kita sms benda yang penting
tapi rasa "eh!dia ni dapat ke idak mesej aku tadi.."
tambah pulak bila kita sms,orang tu pulak balas nye lambat sedangkan
kita nak kan jawapan nya sekarang..
penantian memang satu penyiksaan..:)

sebab lain aku tak suka sms adalah takut keliru dan kurang jelas.
kita taip2 sampai patah kuku lepas tu dia
tanya lagi..sedangkan kita dah bagi tahu..
nak kena taip lagi..boleh darah tinggi aku nanti..heheh

jadi aku lebih memilih untuk buat panggilan terus.
cakap teraang2 dengan jelas lebih mudah..
lagipun sekarang ni caj panggilan pun bukan mahal sangt pun..

ada aku baca kat mana entah..
orang yang suka bersms lebih cenderung untuk bercakap bohong..
hehehe..betul ke??agaknya bila sms
cakap bohong pun tak pe..orang tak boleh kesan..tak sama macam bercakap terus.
kalau nak bohong tapi teragak2 terus kantoi..jadi sms je la..heheh

jadi pada kawan2 blogger yang …

BUNUH ANAK SEBAB ADA KEKASIH DAN BUKA TUDUNG

Assalamualaikum...

Kanada- heboh dengan kes pembunuhan tiga adik beradik perempuan dan seorang perempuan lain di Kingston, Ontario yang menjadi kan saudara terdekat sebagai suspek utama.

Hamed dan mohd shafia

Juri di Kingston menyatakan tiga orang disabitkan bersalah iaitu suami-istri Mohammad Shafia dan Tooba Mohammad Yahya, serta anak lelaki mereka yang sulung, Hamed Mohammad Shafia. Ketiga-tiganya dikatakan bersalah atas empat tuduhan pembunuhan peringkat pertama

Tiga mangsa adalah adik beradik Hamed sendiri aitu Zainab (19), Sahar (17) and Geeti Shafia (13). mangsa keempat adalah Rona Amir Mohammad, yang juga isteri pertama Shafia.

Mayat keempat-empat mereka ditemui di Kanal Rideau, pada Jun 2009. mayat merekadijumpai dalam sebuah kereta di dalam saluran. Keempat-empat mereka dipercayai dipaksa masuk kedalam kereta yang kemudian ditolak masuk ke dalam saluran.

melalui proses perbicaraan ,Shafia marah kerana dua anak perempuan nya menjalinkan hubungan dengan lelaki. Shafia,…

KENAPA ANAK SUSAH UNTUK TIDUR

Assalamualaikum...

Selamat petang semua...
adakah anak korang tergolong dalam kanak2 yang susah nak tidur???
tidur bagi anak2 memang sangat penting.lagi2 kalau tidur malam.
tapi ada anak2 yang agak sukar untuk melelapkan mata di waktu malam..
jom kita tengok apa antara punca2 nya,..



1-waktu tidur yang tidak konsisten.
ada ibu bapa yang nak anak dia tidur tapi mereka tak begitu
benar2 menerapkan hal tersebut.anak tidur petang sampai 5,6 jam pun dibiarkan
sedangkan dia tahu kalau anak tidur petang dalam tempoh yang agak lama
berkemungkinan besar malam nya anak susah nak tidur.cara terbaik
ialah SETIAP PETANG tetapkan masa yang tepat untuk anak tidur dan jangan
sesekali membiarkan dia melakukan apa2 aktiviti di waktu itu.waktu yang terbaik
ialah antara jam 2-3 atau 4 petang.tetapkan had masa untuk anak tidur.
jangan terlalu singkat dan jangan terlalu lama.

2-keadaaan bilik tidur anak jugak adalah penyebab anak susah untuk tidur.
sebaiknya buat bilik anak dalam keadaan selesa..
dari tilam hinggalah penca…

SOAL JAWAB USTAZ AZHAR IDRUS 29 JANUARY 2012

Assalamualaikum...

Selamat pagi semua....
30k yang menghadiri majlis ilmu malam tadi..
dan 30k yang menonton secara online...


terima kasihuntuk gambar yang dicedok dari solihin zubir..:)


untuk mengikuti sesi soal jawab ustaz Azhar Idrus yang berlansung
malam tadi sila klik kat sini ok...

sekian..

KAWAN BOLEH JADI SUMBER PENYAKIT

ASSALAMUALIKUM...


BILA ADA KAWAN YANG MENJENGKEL KAN
KITA AKAN JADI STRES..
BILA STRES MACAM2 PENYAKIT YANG DATANG.

JADI JANGAN JADI
KAWAN YANG MENJENGKELKAN OK...

KASIHANI LAH KAWAN ANDA..


EKEKEK

SEKIAN...

6 SEBAB KENAPA SUSAH NAK KURUS

Assalamualaikum...

selamat malam semua...lepas bersalin ni aku nak kembalimemguruskan badan..rasanya menguruskan badan selepas bersalin lebih mudah sebab kita pantang itu pantang ini..kan??Ada orang yang dah usaha kurangkan makan tapitak kurus2 jugak...apa sebenarnya yang tak kena ye??jom kita tengok....




1. Mengharapkan Hasil yang Tidak Realistik
seminggu sekali makan makanan segera..bersenam seminggu 3 kali.lepas tu berangan nak turunkan berat badan seminggu 2 kilo.mana la nak boleh tercapai..tinggi sangat sasaran nya.bila tak capai sasaran mula la putus asa..

2. Tidak Memeriksa kandungan Kalori
soal kalori perlu la kita ambik kira.apa yang perlu dilebihkan dan apa yang perlu dikurangkan.sebab itu bila nak diet kena belajar.kena ada ilmu.diet bukan bermakna kena berlapar saja..

3. Tidak atau kurang bersenam
kawal pemakanan saja tak kan buat kita kurus.kena bersenam jugak.tak de orang yang punya bentuk badan menawan dengan hanya berlapar.kena bersenam untuk membina otot2 dan membakar le…

LIVE STREAMING KEDAH VS JOHOR FC

Assalamualaikum....

Malam ni kepada penyokong2 setia hijau kuning
jangan lupa tonton perlwanan yang
menjanjikan gol pertama untuk kedah..heheh
perlawanan boleh ditonton di RTM1 jam 8:40 malam..

Boleh tonton live streaming di link ini...

Live streaming Kedah VS Johor Fc



Untuk perlawanan lain klik gambar kat atas
untuk jadual nya...

sekian...

LIVE STREAMING - MANCHESTER UNITED VS LIVERPOOL

Assalamualaikum...



Peminat Liverpool dan Manchester United akan bertempur malam ni..hehe.
beradu merebut tiket pusingan kelima Piala FA.
penyokong2 kedua2 pasukan bolasepak di tanah air, malam ini dapat menyaksikan
perlawanan siaran langsung melalui salurun Astro 812 ESPN.
yang akan disiarkan pukul 8:45 malam..
Live streaming juga boleh di tonton di link ini..

live streaming di sini..

Jurulatih MU Sir Alex Ferguson dijangka akan
menurunkan barisan pemain terbaiknya pada pusingan keempat Piala FA.
Penyerang Wayne Rooney akan digandingkan dengan Danny Welbeck.

perlawanan di stadium Anfield, dijangka akan sengit.
lebih2 lagi,musim lalu Liverpool disingkirkan MU dipusingan ketiga.

korang sokong sapa???


sekian...

5 TANDA DIA TAK SUKA PADA KITA

Assalamualaikum...

selamat petang semua...korang boleh perasan tak kalau
si A tak suka kat si B..sedangkan si A tak pernah cakap pun kat sapa2 yang
dia tak suka kat si B...boleh sedar tak????korang boleh nampak tak????

petang ni aku nak kongsikan dengan korang ciri2 bila orang
tak suka dengan kita atau dengan siapa2 je la..kalau dalam hubungan
cinta boleh la dapat agakbila kekasih tu tak suka..kan??
tapi kalau bukan yang hubungan cinta...hubungan sekadar teman2
di sekeliling kita..susah nak duga..



1-setiap kali bila duduk dengan korang dia lebih suka diam dan buat hal sendiri.
belek kuku la...menyanyi sorang2 la..termenung la..
sedangkan bila dengan orang lain boleh je berbual..

2-tak boleh bergurau dengan korang.ramai yang suka label orang
"dia tu bukan boleh bergurau..".sebenarnya dia boleh je bergurau..tapi bukan
dengan korang la..sebeb dia tak suka kat korang jadi bergurau pun dia malas.
tak perasan ke dengan orang lain boleh je dia bergurau..

3-susah mintak tolong.yang …

KANAK-KANAK 4 TAHUN DIPAKSA DIET

Assalamualaikum..

Hot Springs, Arkansas,-kanak-kanak yang baru berusia 4 tahun hingga 8 tahun mesti melakukan diet ketat semata-mata untuk memenangi pertandingan kecantikan. Padahal,kanak-kanak seusia itu harus lah mendapatkan gizi yang seimbang.


adriana

Adriana (4 tahun) merupakan salah seorang peserta dari Toddlers and Tiaras,pertandingan kecantikan kanak-kanank yang ditayangkan stasion TV TLC, Amerika.

Di usianya yang tidak sepatutnya,Adriana menjalani diet salad dan sekarang berat badannya sudah turun 1,8kg.

"Namun agak sukar mencari gaun yang sesuai untuk nya,kerana ukuran badan nya yang terlalu kecil. Saya akan melakukan apa saja untuk memenuhi keperluan nya.saya akan gembira jika dia menang," kata ibu Adriana yang berasal dari dari Hot Springs, Arkansas,

Bukan saja Adriana, Ever Rose (8 tahun) juga mengalami nasib yang sama. Untuk mendapatkan bentuk tubuh yang cantik,ibunya menghadkan makanannya hanya 1600 kalori sehari. Dengan diet ketat, berat badan Rose sudah turun 4,5 k…

BAYI GIGIT KEPALA ULAR HINGGA PUTUS

Assalamualaikum...

Seorang bayi lelaki yang berusia 18 bulan (1,6 tahun) menggigit kepala ular yang masuk ke biliknya hingga putus . ketika ibunya menemui anaknya di waktu pagi, anaknya sedang mengunyah bangkai ular tersebut.gambar sekadar hiasan
berita aneh ini dimuatkan di ruangan berita Ynet News, Kamis (26/1/2012).bayi tersebut tertidur di bilik ibu bapanya semalaman. Dia rupanya bangun lebih dulu daripada ibu bapanya di pagi hari, dan kembali ke biliknya sendirian.Ketika dia masuk ke bilik, dia melihat seekor ular sepanjang 35 cm sedang menjalar di dalam biliknya. Mungkin merasakan itu mainan baru, bayi tersebut terus mengambil ular tersebut dan menggigitnya di bahagian kepala. mujur ular tersebut tidak menggigit balik.Bayi tersebut terus dikejarkan ke sebuah hospital di kota Haifa. Doktor tidak menemui satu pun luka gigitan ular di tubuh bayi itu.**entah2 ular tu cedera dan mati kat dalam umah budak tu..kan??lepas tu budak tu jumpa bangkai ular dan gigit.lebih logik..…

YANG INI LEBIH MEMUASKAN DARI SEKS

Assalamualaikum...

selamat malam semua...
malam ni aku naik cerita tentang wanita..
sebenanya bagi orang perempuan seks itu bukan lah keutamaan.
ada banyak lagi perkara yang lebih penting dari seks
yang boleh memuaskan hati wanita.
nak tahu apa??jom baca...

1-pekerjaan rumahtangga
termasuk la basuh pinggan,kemas rumah,sidai baju..selagi tak siap semua ni
tak de mood nak melakukan hubungan seks.walaupun wanita tu bekerjaya
tapi keutamaan nya bila balik kerja harus memastikan rumah sentiasa bersih.

2-berat badan
antara seks dan berat badan wanita lebih kerap memikirkan tentang
berat badan berbanding seks.

3-cara mendapatkan wang yang banyak
ada kajian menunjuk kan wanita lebih suka bekerja
lebih masa dari melakukan hubungan seks dengan suami.

4-tidur
tak perlu disangkalkan lagi..heheheh
yang penting tidur cukup..;P

5-coklat
kalau tanya sepuluh wanita antara seks dan
coklat mana satu pilihan mereka jangan terkejut
jika jawapan kebanyakan dari mereka adalah coklat..:p

6-telefon bimbit/internet

PUAS DENGAN MELIHAT LELAKI KACAK

Assalamualaikum...

baca berita kat mynewshub tadi
memang rasa pelik la dengan lelaki giler tu..
ada ke curi seluar dalam wanita..


10 ribu helai seluar dalam..
bukan sikit tu...
boleh berniaga kat pasar amlam..
ekekekek...

Rupanya dah dekat 30 tahun
dia berjinak2 dengan hobi curi dan cium tu..
buat nya tercium seluar dalam perempuan
yang ada penyakit kelamin mau bernanah hidung..
muahahahah....

macam2 cara manusia ni buat
untuk mengembirakan diri sendiri..
aku pernah terbaca kat majalah wanita dulu
ada perempuan yang rasa
puas dengan melihat gambar lelaki kacak je...

hubungan seks depa kurang minat..
tu yang peliknye..kan???
menakutkan pun ada...


sekian..

PELAJAR BERUSIA 4 TAHUN JUAL GANJA

Assalamualaikum....

Seorang pelajarberusiaempattahundi Amerika Syarikat(AS), meminta kebenaran dari guru kelasnya untuk menjual 9 peket ganja yang siap dibungkus kepada rakan2 sekolahnya.

permintaan yang mengejutkan itu memaksa guru kelas tersebut membuat laporan polis Meriden,Connecticut,Amerika Syarikat,

Seoranganggota polisyangditugaskanuntukmenyiasat laporan itu, mencariganjatersebut dan menemui 9 peket ganja didalam jaket pelajar tersebut

MarkBenigni,pengetua sekolah tempat kanak2 tersebut belajarmengakuisedih,salahseorangpelajarmenjadimangsakelakuanburukorang dewasa.

"Apa yang berlakuadalahmasalahyangbegitu menyedihkan,dantingkah lakuorang dewasayangmeletak kan risiko kepada anak2" katanyaseperti yang dipetik olehReuters-Khamis(2012/1/26).

"Pelajartidaktahuapayang dibawa kesekolah,diatidakfaham," katanyalagi.

Polis,belum lagiuntukmenjalankan sisatan ke atas ibu bapa kanak2 tersebut,mereka jugatidakmahu mendedahkan namaibu bapapelajar terbabit.


**mana dia dapat benda …

STATUS KEHAMILAN DIFACEBOOK

Assalamualaikum...

Selamat petang semua..
bagi ibu2 yang sedang hamil
mesti berasa bahagia sampaikan teringin
untuk berkongsi apa saja yang dialami dengan rakan2 difacebook.

Tapi menurut penulis buku terkenal Marissa Cohen
berkongsi pengalaman ketika hamil di facebook juga ada etikanya.
"sebaiknya anda elak kan dari menggunakan facebook update status sebagai jurnal pribadi Anda."



Ada perkara2 yang perlu dikongsi dan
yang rakan2 ingin tahu misalnya hasil imbasan
untuk melihat jantina anak..
atau saat pertama kali anak mula menendang didalam perut..

Tapi perkara2 seperti muntah-muntah,
morning sickness
, varises di kaki, hingga susah tidur,
bukan lah sesuatu yang bagus untuk dikongsi
kerana itu adalah perkara2 yang semua orang tahu.

"Usahakan untuk memberi berita yang ringan-ringan saja,
dan pertimbangkan juga siapa yang sebaiknya menerima update status Anda.
adakah tujuan anda untuk berkongsi penderitaan ini dengan semua orang termasuk ketua di tempat kerja?"- Juli…

MAISARA::nama adik.....

Assalamualaikum...

Selamat petang semua..bakal2 ibu ...
korang dah cari2 nama anak ke???hehehe..aku masih awal lagi nak cari nama anak..tapi maisara kalut la dok suruh cari nama untuk adik dia..

nama tu pulak mesti lah nama perempuan je..sebab dia tak nak adik lelaki..
alasan:tak boleh ajak main puteri2..
malam tadi sibuk suruh aku cari nama untuk adik dia.



Maisara:cepat la cari la nama untuk adik..ibu..!

Ibu:maisara nak bubuh nama apa??

Maisara:maisara tak tahu..ibu bagi la..

Ibu:nama Musalmah la..

maisara:tu nama tok saya la..

Ibu:erm...nama Milah??

Maisara:ibu..itu nama opah saya..berhenti menggunakan nama2 orang kampung saya la ibu..

Ibu:ibu tak de cadangan la..

maisara:apa kata bubuh nama maisara je..

Ibu;itu nama awak..

maisara:maisara tak kisah..kan ibu suruh selalu berkongsi.

huhu...sukahati dia je...
dia ingat nama dia je yang bagus.
ada yang nak cadangkan nama untuk adik maisara???

sekian..

TAK BOLEH MENGANDUNG

Assalamualaikum...

orang lelaki pi sembahyang jumaat ni
boleh la kita buat entry luah emosi..kan???
ekkekek...kita kan orang perempuan...
memang suka meluahkan perasaan..ye dak??

masa 4,5 bulan lepas aku kawen dulu
suami aku jumpa kucing kat tepi kedai..
dia bawak balik kucing tu..
aku bela la..

masa tu belum mengandung lagi..
setahun lebih kawen baru mengandung..
lama..kan??
masa ambik kucing tu dan bela dia
ada la pulak hati2 yang busuk melemparkan kata nista..

sampai hari ni kalau aku nampak muka lelaki tu aku rasa nak ludah je..
boleh pulak di cerita kat kawan2 suami aku
aku bela kucing sebab tak boleh mengandung..
memang sakit hati betul..

dan sekarang orang tu aku tendang jauh2 dah..
tak boleh dibuat kawan..
nama je lelaki tapi akai tak dak..

sebab tu bagi aku mulut
lelaki lebih celupar dari mulut perempuan..


sekian...

SUAMI TAKUT BINI

Assalamualaikum...

Selamat pagi semua...
korang pernah tengok tak suami yang takut bini??
betul ke dia takut bini...??
atau pun dia malas nak bergaduh
atau dengar bini membebel..??

ada beza takut dan malas nak bergaduh
dan dengar bini membebel seharian.....
takut bini bila dia biar je bini dia
bercakap meninggi suara kat dia
dan kemudian dia terus buat
apa yang bini suruh.
tak de bantahan langsung...
langsung tak bersuara...
muka jadi gelabah..
itu takut bini..

tapi kalau yang malas nak dengar bini
membebel ni..biasanya bila bini bercakap dia
balas jugak..bini pun tak de la meninggi suara
cuma membebel meleret-leret je...
ayat last suami..
"ye la..ye la..saya nak buat la ni.."
ha..itu baru betul
dia malas nak bergaduh dengan bini...

heheheh...
jadi kepada para suami
kalau tak takut bini sila buktikan...
jangan cakap je...
"bukan takut..cuma malas nak dengar dia berleter.."

padahal yang orang tengok kamu memang takut bini...
sila jadi suami yang berani tegas dan ber…

BOLEHKAH MELAKUKAN HUBUNGAN SEKS KETIKA HAMIL

Assalamualikum...

BOLEHKAH MELAKUKAN HUBUNGAN SEKS KETIKA HAMIL  Kehidupan seks yang sihat dapat menambah ketenangan dan meringankan stres ketika hamil.Namun beberapa pasangan risau tentang kegiatan seks mereka samaada membahayakan janin atau tidak.

Kebanyakan pasangan inginkan aktiviti seks yang sihat sepanjang kehamilan. pasangan seharusnya mempertimbangkan kesihatan ibu,perkembangan kehamilan dan perasaan kedua pasangan.Berikut beberapa maklumat penting yang aku ringkas kan dari salah satu artikel di modern mum khas bagi mereka yang selalu tertanya-tanya bolehkah melakukan hubungan sekd ketika hamil.



tindak balas
Pada kehamilan berisiko rendah, seks dianggap selamat dan sihat. Menurut American College of Obstetricians and Gynecologist,keinginan seks ketika  wanita hamil harus dipastikan terlebih dahulu sebelum mula berhubungan seks.

Beberapa posisi seks dapat membuat wanita hamil tidak selesa, jadi kesabaran mencari posisi seks yang selesa merupakan kunci utama. Dalam kehamilan beri…

MAISARA:puzzle

Assalamualaikum...

selamat malam...
ingat tak dulu aku cerita masa aku mengandung
kat maisara aku suka main puzzle ni..
baca sini ..
dan bila lahir je maisara dia pulak yang suka main puzzle..
jom tengok berapa banyak puzzle yang maisara ada..


aku simpan dalam bekas sabun cuci pinggan
yang dah habis je..heheh
macam2 bekas terbuang yang ada..
kitar semula..:P



simpan dalam kotak..senang nak cari..
kena tanda dengan nombor supaya
senang nak cari papan yang sama dengan bekas..
semuanya ada 21 puzzle..


dan ini lah tuan puzzle...
pakai tudung baju nampak ketiak..
ekekek


sekian..

JANGAN MENANGIS LAGI

Assalamualaikum..

selamat petang semua...
masa maisara masih bayi dulu dia kuat menangis..
buka je mata mesti menangis..
sampai petang menangis nye..letih menangis dia tidur..
kalau ayam berkokok je dia bangun dia menangis..



rasa risau sangt masa tu..
orang yang tengok pun mesti pelik kenapa dia syik menangis..
sampai dah lali dan malas nak menjawab bila
orang tanya kenapa dia menangis..

ada jugak yang tanya samaada masa mengandung aku
suka menangis dan sentiasa bersedih..
seingt aku tak de pulak sentiasa menangis dan bersedih.
apatah lagi mengandung anak sulung
memang dimanja2 kan oleh suami..:P
bergaduh pun tak pernah..
nak apa suami suami belikan..

tapi aku ada perasan satu benda la..
mungkin itu penyebab maisara suka menangis.
masa aku mengandung tu..
setiap petang kat tv2 ada drama korea tau..
tak ingat tajuk nya apa..tapi memang sedih..
setiap episod aku menangis..pumye sedih drama tu..
drama tu pulak setiap hari.maknanya setiap petang la aku menangis..heheh

jadi sekarang ni
aku memang elak kan menonton…

CARA DAPATKAN BUFFERED EARNING DENGAN MUDAH

Assalamualaikum...

Selamat petang...
sejak aku mengandung ni makin hari
makin kurang dah aku bw dan update entry..
jadi be yang ada tu pun tak la subur macam selalu..

cuti 4 hari yang lalu langsung tak
buka blog..bila buka je nuff tengok2
be cuma naik rm2 je dalam masa 4 hari..hehehe..

tapi mujur la tak de yang jadi me lagi..
bertambah be ada la..
cuma duit tak bertambah dengan meriah la..
semalam sempat la bw sikit
dan hari ni tengok adalah bertambah Rm5.
aih..tak boleh lama2 la macam ni..aku kena rajin berblog macam dulu la nampaknya..
tapi tak boleh duduk lama2..sakit pinggang..
pelik kan..bila kita malas bw atau update blog
mesti be datang tanpa diundang..

jadi pada blogger yang nak be tu apa kata
korang berehat je 2,3 hari dari berblog..
lepas 2 ,3 hari mesti dapat be...
dapat be baru bw sakan2 punye..ekekek..

untuk yang nak be je la..
yang pura2 tak nak duit tu dok diam2 sudah..
muahahahah...

sekian...

4 PERKARA YANG BOLEH MENJEJASKAN KUALITI SPERMA

Assalamualaikum...

Selamat petang semua....
Kualiti sperma yang kurang baik tentunya akan mempengaruhi perancangan kita untuk mendapatkan cahaya mata.jadi sebaiknya minta suami untuk mengelak darimengambil 4 perkara ini dalam rutin harian agar kualiti sperma sempurna.


1-soda
2010 satu kajian didenmark menemui kesan tidak baik untuk lelaki yang mengambil soda 20x seminggu.lelaki yang mengambil soda 3kali dalam sehari cenderung memiliki jumlah sperma yang sedikit.

2-kacang soya
kacang soya yang diambil setiap hari dapat menurunkan 25% sperma dari jumlah normal.kajian pernah dilakukan dilakukan dengan menggunakan tikus jantan.

3-suhu panas
Suhu di sekitar skrotum yang tinggi boleh menyebabkan kualiti sperma menjadi tidak maksima.biasanya disebabkan selalu menunggang motosikal yang tempat duduknya terdedah dengan cahaya matahari atau menggunakan seluar dalam yang berkain tebal ingga menyebabkan suhu di sekitar kemaluan meningkat.

4-rokok
bukan saja mempengaruhi kualiti sperma,malah merokok jugak b…

MINYAK PENGASIH UNTUK DIJUAL

Assalamualikum...

selamat tengahari semua...
tadi baca kat blog rara cerita pasal rumah opah dia kena rompak..
habis laptop dan barang2 berharga yang hilang..
dan itu kerja warga asing..

depa ni memang pantang ada peluang tau..
mula nak ambik kesempatan..
semlam suami balik kerja dia cerita la..

tengahari masa nak keluar makan ada sorang lelaki
indonesia datang kat pondok pengawal keselamatan..
Dia tawarkan pada pakcik jaga tu minyak pengasih.
minyak tu dia letak dalam botol kecik je..


katanya sebotol dia jual rm300.
kalau tak de duit boleh bagi telefon bimbit.
pakcik tu tak percaya kat dia tapi dia bersungguh2
yakin kan pakcik tu yang itu minyak pengasih.

lagipun menurut pakcik tu mana boleh minyak
pengasih dijual sebarangan macam tu saja.
nampak seperti lelaki indonesia tu tak mau berganjak pergi
pakcik tu suruh dia pergi kat bus stop depan pondok pengawal keselamatan tu .
kebetulan waktu tu ada 3 orang perempuan kat situ..

pakcik tu kata..
"kalau hang boleh bawak salah sorang perempuan tu mai kat…

MENGATASI RASA MALAS

Assalamualaikum...

Selamat Pagi semua....
korang malas tak hari ni????
aku nak cerita pasal malas ni..


kenapa kita malas ye??
kalau malas sebab letih atau penat itu biasa la..kan??
tapi kalau malas sebab memang pemalas itu bahaya tu..
tambah2 bila ada banyak benda lain lagi
yang belum diselesaikan.takut2 kita menyusahkan orang lain pulak nanti.

malas tu sikap yang normal sebenarnya..
jadi dah tentu la ianya boleh diatasi..
salah satu nye dengan memikirkan "aku harus melakukan nya"
pecahkan tembok yang menghalang pemikiran
kita untuk melakukan apa yang sepatutnya...
kena tekad la..bila nak buat terus buat..
jangan tangguh2..

malas ni macam kayap tau..
kayap ni,kalau kita biar je boleh merebak satu badan..
malas pulak kalau kita ikut2kan
boleh jadi tabiat la..

satu lagi nak atasi rasa malas,
masa nak buat tu jangan fikir yang korang kena buat dengan sempurna.
sebabnya kalau korang fikir macam tu itu akan 'buat korang terbeban
dan memenadang pekerjaan tu sebagai sesuatu yang rumit..

jangan malas2…

10 CARA MENJADI AYAH YANG BAIK

Assalamualaikum..

Selamat malam semua...aku nak kongsikan dengan korang
10 cara untuk menjadi ayah yang baik.



1-menjaga kepentingan anak
kita mesti tak mau anak kita jadi perokok atau kaki botol..kan?jadi jaga persekitaran anak kita.jangan pengaruhi mereka dengan tingkah laku buruk kita.apatah lagi perbuatan tersebut membahayakan kesihatan.

2-melindungi anak
melindungi mereka bukan saja mengajar anak menjauhi benda2 yang tajam atau boleh mengundang kemalangan malah melindungi mereka dengan agama dan aturan hidup yang betul.

3-luangkan waktu untuk mereka
kerja2 jugak..tapi masa dengan anak2 sangt penting kerana dari situ boleh memupuk rasa kasih sayang anak2 terhadap bapa.

4-berikan pelukan dan pujian
jangan rasa pelukan dan pujian itu tak perlu ..ada bapa merasakan tak perlu memberi pujian dan pelukan pada anak sebab takut anak rasa sudah cukup berpuas hati..tapi ini adalah satu cara yang perlu supaya anak sentiasa mahu buat yang terbaik untuk ayahnya.

5-belajar berperanan sebagai ibu
sesekali ay…

NAK RAYA PUNYE PASAL

Assalamualaikum...

entry lepas geram..
hari tu laptop rosak.
aku hantar la kat kedai..
hari jumaat lepas cina yang kat kedai tu
call kata laptop dah siap..

bila bawak balik dok macam tu jugak..
masih rosak..

aih..kalut nak cuti raya gamaknya
sampai kompius dah baiki atau belum..
hari ni kedainya masih lagi tutup..
entah sampai bila pulak nak kena tunggu..


**puas hati dapat meluahkan perasaan..hehehhe

sekian ..

APA YANG SERONOK TENTANG MENGANDUNG

Assalamualaikum...

Selamat petang semua...
seronok mengandung ni sebenarnya...
walaupun bangun pagi badan macam nak demam..
walaupun jam sepuluh tekak mula la
nak muntah tapi sebenarnya ada banyak yang seronok
bila kita mengandung..

salah satunya...

sebelum mengandung..

isteri:abang..nak anggur..

Suami:tokey..anggur sekilo berapa??

tokey:ada biji rm12 1 kilo..tak dak biji rm18 1 kilo

suami:bagi yang ada biji saja la.


tapi bila mengandung..

isteri:abang..nak anggur..

Suami:tokey..anggur sekilo berapa??

tokey:ada biji rm12 1 kilo..tak dak biji rm18 1 kilo

suami:bagi yang ada tak de biji ye..


muahahahah...
nampak..untung kan???
tu belum masuk bab mintak picit dan
ajak jalan2...

tapi ..
isteri2...jangan la ambik kesempatan ye...


sekian...

TAK ADA LAGI AMBIL DARAH UNTUK UJIAN HIV

Assalamualaikum...

selamat petang..
tadi kan masa pi kedai ada sorang akak ni kata
nanti kan orang tak check HIv pakai darah dah..
tak de dah cucuk2..
depa pakai alat yang tekap ja kat gusi
untuk kesan HIV.

tapi benda tu masih dalam kajian la..
alat tu nama ORAQUICK HIV

sekarang ni universiti kat Quebec
yang tengah buat kajian tentang ni..
satu benda baru la..
maklum la bukan semua orang suka
dicucuk2..kan??

ada yang rasa pi kursus kawen lagi
mudah dari pi buat ujian HIV.
Ujian HIV sangat seram ..
bukan seram sebab takutkan keputusan
ujian tu..tapi seram kat jarum..hehehe

korang pernah buat ujian HIV ni??
Kalau dah kawen mesti la pernah kan???
tapi kalau yang kawan dulu2 tu tak dak la..
aku pun tak dak check HIV ni..
sekarang semua kena..kan??

bagus la sebabnya sekarang ni
gaya hidup manusia dah melampaui batas..

sekian..

5 CIRI2 LELAKI BELUM MATANG

Assalamualaikum...

Selamat pagi semua..sihat ka hari ni?masih bercuti.??
pagi ni aku nak berkongsi dengan korang 5 ciri2
lelaki yang tak matang..
mana la tau kot2 ada yang kena kat batang idung..kan???



1-gila clubbing
Ramai orang suka berhibur dan lepak2 dengan kawan2, tapi kalau umur lelaki tu lebih 25 tahun, tapi masih datang ke kelab malam dan minum2,balik lewat pagi, itu maknanya lelaki tu tak matang. dia tak pandai seimbangkan hidup dia antara berhibur dengan tanggungjawab lain.

2-tak pikir masa depan
dia kerja tapi duit gaji habis macam tu saja.habis dengan berbelanja untuk diri sendiri.kan bagus kalau dia peruntukan kan sedikit untuk beli rumah atau kereta.atau pun simpan untujk mendirikan rumahtangga.

3-hobi utama ialah video game
ada hobi yang bawak faedah tapi kalau bermain video game dari pagi sampai subuh...balik kerja sambung lagi,itu betul2 tak de faedah.tak peduli orang sekeliling jiran tetangga..itu tanda dia belum matang.boleh je kalau nak main game..tapi jangan lupa aktiviti…

MAISARA::masterchef

Assalamualaikum...

Selamat tengahari semua...
maisara kan..kalau aku suapkan nasik kat dia
mesti dia puji kata sedap..
tapi kalau suap sendiri
mesti tak sedap dan makan tak habis..

ayat puji tu memang boleh hafal dah...

Maisara:ermm..sedapnya... ibu tak mau masuk masterchef ka??

dan kebiasaan nya aku jawab.."takmau la.."

kemarin masa suapkan nasik dia cakap la..

maisara:erm..sedap la ibu masak.masuk la masterchef..

Ibu:tak mau la..ibu malu.

Maisara:kenapa malu..sebab ibu dah gemuk ke??

Ibu:tak la..bukan malu sebenarnya

Maisara:o..sebab nanti tak de sape nak ambik maisara kat sekolah ke??

Ibu:ye la...

maisara:dan tak de siapa nak jaga rumah ??

Ibu:tau pun..bukan sebab ibu dah gemuk okey...


suka hati je cakap aku gemuk..
ayat tak de tapis langsung..
huh!!

sekian..

PERLUKAH PENGAMBILAN SUPLEMENT DALAM HIDUP KITA

Assalamualaikum..

Selamat bercuti..eh!!masih bercuti kan???
bila bercuti ni baru la
boleh rehat2 tenangkan fikiran..kan??

Ada orang yang bila badan lesu,letih dan tak bertenaga
dia fikir dia perlu ambil suplement.
tapi betul ke suplement boleh mengatasi setiap masalah tu??

yang sebenarnya fungsi suplement tu kecil je.
iaitu mengisi kekurangan nutrisi.
fungsinya bukan untuk menggantikan makanan.
salah besar la kalau ada yang anggap
ambil suplement badan jadi lebih sihat..
yang buat badan kita sihat
adalah makanan seharian dan gaya hidup kita.

jadi sebelum kita ambil suplement
apa kata kita semak2 balik
amalan pemakanan kita
macam mana..sebabnya
dalam makanan yang kita ambil tu
la adanya vitamin dan mineral..

buat apa kita buang duit beli suplement
sedangkan kita boleh dapat
semua sumber vitamin dan mineral
dalam pola makanan kita.


Sekian

SUDAH TIADA TUNASNYA..

Assalamualaikum...

sedihnya bila teringat..
kita berkawan...
kita jaga hati dia..
walau masak tak sedap kita tetap kata sedap..

walau dia tak bagus,
kita tetap kata dia bagus..dia baik...
dengan harapan
dia jadi seperti apa yang kita kata...

tapi bila kita selalu kata dia bagus..
dia masak sedap..
terus dia nampak orang lain tak sebagus dia..
terus dia rasa orang lain masak tak sesedap dia...

Kita yang selama ni menyokong dia
pun terus jadi tak penting lagi..
perasaan kita di injak2 dengan kaki..
maruah kita dijaja bagaikan kain pasang..
"yang ini tak elok..tak bagus..tak cocok.."

Dan sekarang... jangan tunjuk lagi muka kamu ..
aku maafkan segalanya
tapi untuk kita kembali seperti dulu
rasanya tak mungkin...

sekian..

FRISO MUM GOLD-SUSU UNTUK IBU HAMIL YANG TAK MINUM SUSU

Assalamualaikum...

selamat bercuti semua....
banyak dapat angpau..??
hari ni nak cerita pasal susu..

aku bukan la jenis yang minum susu tepung..
last minum susu tepung masa mengandung kat maisara dulu.
masa tu minum Anmum..sangat tak sedap..
tapi telan jugak la..bila lepas minum mesti nak muntah..
padahal masa tu aku mana ada alahan..

sekarang pun minum susu jugak..
tapi bukan lagi Anmum tapi aku cuba Friso..
aku rasa kalau ada ibu2 yang tak boleh minum susu
tepung elok la cuba friso..rasanya memang berbeza dengan
Anmum yang tak sedap tu..

kadang2 kita tengok susu yang lain2 tu..
khasiat itu la ini la..tapi kita tak pikir pun kita
boleh minum ketidak susu tu..takut2 terbuang macam tu je..kan??
dah membazir..

mana ada susu untuk ibu hamil yang tak bagus..kan??
semuanya bagus2..tapi kita mesti la
nak yang sesuai dengan tekak kita jugak..kan??

bagi yang memang tak minum susu cuba la sendiri Friso mum gold..
untuk lebih maklumat lanjut layari http://www.friso.com.my

sekian..

4 MAKANAN YANG BOLEH MENAMBAH KEJANTANAN

Assalamualaikum..

Selamat malam semua...
orang lelaki ni kan kalau
bab2 kuatkan badan..kuatkan barang
memang depa cukup2 ambil peduli..
penting tu..mempengaruhi keturunan ..heheh..

Ada yang rela makan ubat2 cina la..
pi urut2 la..kadang2 sebab air mani tak pekat
pun jadi masalah pada depa
padahal air mani tak pekat la bagus
supaya sperma senang bergerak..

daripada depa sibuk2 makan ubat kuat..
sibuk2 pi berurut,apa kata ubah amalan pemakanan tu..
aku nak kongsikan
apa makanan yang boleh menambah kejantanan lelaki..
wah!!ayat..heheh..

1-kacang buncis.
2-gandum
3-keju
4-bayam

banyak kan makan 4 jenis makanan ni..
kompem badan kuat..

sekian..

MAISARA::ubat

Assalamualaikum..

Bila ngandung ni kena la minum susu kan??
walaupun tak suka kena minum jugak..

Maisara:kenapa ibu minum susu??

Ibu:kena la minum sebab nak bagi baby sihat..

Maisara:nanti baby keluar nak bagi susu lagi..

Ibu:masa awak dalam perut ibu dulu pun ibu minum susu jugak.

maisara:tapi masa dalam perut dulu maisara tak suka susu.maisara suka jus oren..

Ibu:tak bagi tau awai2..mana ibu nak tau..

Maisara:maisara dah bagitau tapi ibu tak dengar..maisara tepuk2 perut ibu tapi ibu tak peduli pun..

Ibu:ye ke??oo..ibu ingatkan masa tu awak nak ubat..

maisara:aih..jangan sebut ubat la ibu.

ekekekek...
pantang tau sebut ubat..
itu lah yang dia paling tak suka..sebut pun tak boleh..
apatah lagi kalau nampak aku buka peti sejuk bawak keluar bekas ubat..

kalau demam ke sakit ke..
tak pernah bagi makan ubat..
last bagi ubat masa makan ubat cacing dulu..
tu pun mengelupur macam kena sampuk..


sekian...

APA YANG KORANG DAPAT DARI ENTRY NI??

Assalamualaikum...

selamat bercuti semua...
walaupun bercuti jangan lupa tetap
singgah ke blog aku ye...

aku pun nak pi bercuti..
tapi sepanjang 4 hari ni
tetap ada entry2 yang
terbaik untuk korang...

ekekke...macam la selama ni
entry best2 ..kan???perasan tak sudah...

korang bercuti kemana??
jom la kongsi..aku??rahsia...hehehe..
entry ni tak de nak cerita apa
pun sebenarnya..

Eh!!malam ni nampaknye ramai yang ada diner..
apa lagi...tayang la baju untuk diner..
nak tengok ni...

terima kasih yang baca entry ni sampai habis..
jadi...apa yang korang dapat???

ekekekekke
sekian..

HATI-HATI BILA BERHENTI REHAT DI RNR BUKIT MERAH

Assalamualaikum...

Selamat petang semua...
cuti panjang dah tiba..ada yang nak bercuti ke bukit merah??
atau ada yang akan melalui
kawasan RnR Bukit Merah.

bagi yang nak berhenti berehat di RnR Bukit Merah
aku nak pesan sesuatu..
berhati2 dengan penipu yang ramai kat situ..

Ini apa yang diceritakan oleh seorang
kenalan aku yang pernah ditipu oleh seorang lelaki
yang dia temui dikawasan tu..

ketika dia sedang berehat didalam kereta
tiba2 dia didatangi seorang lelaki
yang nak menjual telefon bimbit.
lelaki tu kata dia nak jual telefon tu sebab
dia tak de duit nak pulang ke kampung.
dia nampak seperti terdesak sangat

oleh sebab kawan aku tu kesian pada dia
dia pun beli la telefon bimbit dari lelaki tersebut.
dengan harga RM350.

beberapa minggu lepas tu
dia melalui sekali lagi kawasan RnR tersebut.
terkejut dia sebab dia nampak lelaki yang sama
sedang berjual beli dengan sorang lelaki.
dia amati lelaki tersebut dan dia nampak
lelaki tersebut pegang telefon bimbit..

sah la dia kena tipu...

sekian....

CARA UNTUK MENGELAK JATUH CINTA KEPADA BEKAS TEMAN LELAKI

Assalamualaikum...

Selamt petang semua...selepas putus cinta tak de salahnya kalau kita nak menjaga hubungan dengan bekas kekasih.tapi niat baik kita tu kadang2 sedikit terjebak dengan bayang2 masa lalu dan kembali berharap dapat meneruskan cinta yang telah putus.


memang la tak salah nak kembali bersama tapi nampak benar kita ni tak tetap pendirian.tambah2 bila kita sudah pun ada pengganti dirinya.kadang2 tindakan kita yang tak serik tu menjerat dan membunuh hati kita sendiri.ada cara sebenarnya untuk mengelak dari jatuh cinta semula kepadanya.

1-bawak teman lelaki.
jika menghadiri majlis yang juga dihadiri bekas teman lelaki bawa la teman lelaki.tak ada yang boleh menggugat hati kita jika kekasih hati ada disebelah,ini juga menutup ruang untuk bekas kekasih mendekati dengan sewenang nya.

2-sebab2 putus hubungan.
orang perempuan ni memang suka fikir yang indah2 saja dalam satu2 hubungan itu.itu lah satu punca kenapa wanita susah melupakan kekasih lama walaupun punca perpisihan itu adalah se…

LELAKI THAILAND BERKAHWIN DENGAN MAYAT KEKASIH

dalam sebuah majlis pernikahah seorang lelaki thailand telah menikahi kekasihnya yang telah meninggal dunia.

Thai-Asean News Network melaporkan, lelaki tersebut bernama Chadil Deffy yang juga dikenal sebagai Deff Yingyuen. Dia melakukan upacara pernikahan dengan mayat kekasihnya Sarinya 'Anne' Kamsook di Surin, Thailand.

Yingyuen dan Kamsook menjadi pasangan kekasih selama 10 tahun. Kedua-duanya memang merancang untuk berkahwin. Tapi Yingyuen ingin menghabiskan dulu pengajian nya sebelum dia berkahwin dengan kekasih hatinya - seperti dilaporkan dari Huffington Post.

Manusia hanya merancang, tapi memang Tuhan yang menentukan segalanya. ketika perancangan masa depan itu belum tercapai, Kamsook meninggal dalam satu kemalangan.

Pattaya Daily News melaporkan, pasangan Yingyuen dan Kamsook bertemu di Eastern Asia University, Thailand, 10 tahun lalu. ketika Kamsook meninggal, kalungan bunga tanda duka cinta banyak diletak kan di universiti tersebut.

Video dan gambar pernikahan Yi…

MEMAHAMI ATAU MENCEMBURUI

Assalamualaikum...

Selamat pagi semua....
rindu nye kat maisara bila dia pergi sekolah..
rindu la sebab aku sunyi kat umah ni..heheheh

Korang dah pergi kerja ke???
hari terakhir bekerja ni mesti seronok kan??
tambah pulak kat tempat kerja dapat limau..dapat angpau...
Geram bila kawan dan jiran cerita
depa dapat BR1M,ha....hari ni kita dapat angpau...
bagi depa cemburu pulak..heheheh...

Cakap pasal cemburu..
cemburu suami isteri tak sama dengan
cemburu pada kawan2 atau jiran..
cemburu suami isteri tak de la sampai nak berdengki dan berdendam..kan??

tapi cemburu suami isteri lebih bahaya dari cemburu kawan2..
kalau cemburu pada kawan2 kita boleh pujuk diri sendiri
dan relakan aje..
tapi kalau cemburu suami isteri,suami pujuk lagi rasa sakit..
lagi rasa was2...isteri pujuk lagi la rasa geram...
kalau dibiarkan boleh melarat pulak..

kehidupan rumahtangga bukan semudah yang kita
tonton ditelevisyen dan yang kita baca di novel..
kita tahu di mana permulaan cerita dan tahu bila penamat cerit…

DETING KALI PERTAMA??BUKAN DI 7 TEMPAT INI

Assalamualaikum...

Cuti tahun baru nanti ada yang nak keluar dengan sidia untuk kali pertama???nak kemana tu???
jom kita ketahui 7 tempat yang tak sesuai untuk "deting" kali pertama..

1-kelab malam..
bising,asap rokok,minuman keras,hanya merosak kan mood sidia .pertemuan pertama sudah tentu ada banyak perkara untuk saling cerita.jika dalam keadaan bising begitu dah pasti masing2 tidak saling mendengar ketika berbual..

2-tempat kenangan dengan bekas kekasih
mungkin tempat tu adalah tempat kegemran korang dulu tapi tempat begitu hanya mengembalikan kenangan lama korang dengan bekas kekasih,dan ia boleh mempengaruhi mood negatif korang jugak nanti..

3-restoran yang ada syarat2 berpakaian
restoran makanan segera lebih ok..yang penting selesa dan santai..

4-majlis kawan yang dia belum kenal
kesian dia..mesti dalam majlis tu dia tak seronok dan rasa bosan.silap2 dia akan anggap korang membosankan..

5-panggung wayang..
tak sesuai..nak berbual cemana ye??

6-rumah atau bilik hotel..
rumah~terlalu …

JANGAN KAWAN DENGAN DIA.KELUARGA DIA TAK BAGUS

Assalamualaikum...

Selamat petang..

ada sorang mak ni la..
kita gelarkan dia puan Z je la ye..
dia ada anak ..sekolah rendah..
masuk sekolah rendah banyak la dapat kawan..
kemudian ada la sorang kawan anak dia tu
baik la dengan anak dia...

kemudian puan Z dapat tau mak
ayah kawan anak dia tu suka berhibur la..
berhibur maksud aku macam keluar malam..
lepas tu selalu la dia nampak waktu maghrib pun laki bini bersidai je kat tepi jalan
sambil bergurau senda..

jadi puan Z ni
tak berapa suka la anak dia berkawan
dengan anak orang tu..
alasan:takut anak dia terikut2 gaya hidup
keluarga kawan anak dia tu..

jadi aku adalah pesan kat
puan Z ni..
kalau takut anak kita
terikut2 dengan gaya hidup depa,
apa kata kita buat la depa
terikut2 dengan gaya hidup kita yang bagus ni.
tak baik la kita halang depa berkawan
cuma sebab kita tak suka gaya hidup mak ayah dia..

siapa lagi nak bimbing mereka kalau bukan orang sekeliling..kan??
kalau kita singkirkan depa jauh2
rasanya depa pun tak de minat nak berubah jadi lebih elok..

set…

PUNCA, ,AKIBAT DAN PENYELESAIAN UNTUK ANAK YANG MENGHISAP JARI

Assalamualaikum...

Selamat tengahari semua...
hah!!dah tengahari baru nak update..ekekek..
kita cerita pasal anak ye..

ada anak2 kecil yang suka isap jari..kalau kita biarkan jadi tabiat..
dan sebenarnya tabiat ni tak elok..ada ibu bapa yang biarkan sebab kesian..
tapi bagi yang prihatin tentang kesihatan anak2 dia akan halang...
apa kesan buruk bila anak suka isap jari??



1-Langit-langit mulut akan terdorong ke atas menyebabkan
berbagai masalah termasuk masalah berbicara

2-Lengkung gigi menjadi sempit.

3-lengkung yang sempit akan menyebabkan
gigi menjadi bersesak2 dan tidak tersusun.

4-kulit jari melepuh

5-jangkitan pada jari dan kuku

6-mudah mendapat jangkitan cacing kerawit


kebiasaan nya apa bila kita merujuk perkara ini
kepada doktor gigi,mereka akan menyarankan
ibu bapa untuk membalut jari anak2 dengan kain bersih
untuk mengelak kan anak2 menghisap jari.

anak2 menghisap jari apabila dia bosan
atau tidak melakukan apa2..
jadi ibu bapa perlu pandai mengisi masa
anak2 supaya dia tidak ada ruang masa untuk …

JERAWAT ATAS KEPALA

Assalamualiakum...

Selamat pagi...
semakin hari semakin malas..heheheh

patut la bila blogger ibu2 ni
mengandung mula la blog jadi slow..
cepat letih la sebenarnya..
tak boleh nak online lama2..
mata jadi letih..badan pun letih,..

Aih..baru sebulan lebih dah lembik..
belum 9 bulan lagi..heheeh

tapi syukur la aku tak de alahan apa2..
cuma satu je..
sejak mengandung aku tumbuh jerawat la..
bukan kat muka.
tapi kat kepala..

bayangkan la jerawat kat kepala sakit
nye cemana kalau tengah mandi nak syampoo
rambut sekali terkene jerawat tu..
sakit woo...tak tahu la jerawat ke bisul..tapi memang sakit la..

tak la banyak..ada dua,tiga gitu je la..
kemarin pi klinik lupa lak nak bagitau kat doktor.
nak pi lagi aku malas la pulak .

eh!!ni betul2 entry personal aku ni..
heheheh...best jugak eik menulis
tentang diri sendiri ni..
muahahah


sekian...

SUHAIZA RASHID~~dia pun nak jugak..

Assalamualaikum...

selamat malam semua...
dia pun nak jugak rupanya..
tak mau kalah dengan ahkak comel dia ni..kan???



tahniah untuk Eija dan Wazir
sebab bakal menimang cahaya mata ..
family palanning konon!!!caaiitttt!!!...

orang tua2 kata bunting pelamin..
Bila bunting pelamin ni biasanya subur...
bila subur tau2 la kan..mungkin
setiap tahun berbaris2 je rentaknya..
harap2 macam tu la Eija dan Wazir...aminnnn!!

Aku bersalin bulan 9 nanti..
Eija bulan 9 jugak ke??...
maknanya mak aku akan dapat hadiah berganda tahun ni..

tahniah Eija dan wazir...;)


sekian..