WANITA DAN CONTEST

Assalamualaikum..

Suka join contest??
aku pun suka.tapi kalau syarat2nya
macam berat je aku tak join la..
kalau syarat2 nye semudah ABC aku join.:)

Bila ada blogger buat kontest
yang paling ramai sekali join mesti wanita..
yang anjurkan kontest pun
kebanyakan nya wanita..

kenapa ye??
memang lumrah la orang perempuan ni
cukup suka benda2 percuma.
sedaya upaya depa sertai contest tu..
kalau suruh letak gambar,depa letak..
suruh like,depa like..
memang rajin la..

itu lah sebenarnya sikap orang perempuan.
berusaha,teliti ,rajin..
tak putus asa..

lelaki kenapa tak join??
"leceh la..kalau saya nak benda tu saya beli je la.."
"ala..benda tu pun nak rebut..kalau camera ke nak la.."
"ramai sangat yang join..malas la saya.sah2 saya tak menang."

lelaki memang macam tu..kan??
heheh..marah blogger2 lelaki nanti..:p


sekian...

Post a comment

22 Comments

  1. saya join yg mudah2 je. yg byk syarat & tanya mcm2 tu malas sikit..

    tujuan-suka2 & utk luaskan kenalan blogger.
    hadiah bkn tujuan utama. kdg2 hadiah pun masih misteri.

    ReplyDelete
  2. hehe.. setuju dgn akak.. lelaki neh kdg2 mls nak susah2 ikut syarat walaupun syarat tuh senang gile je..

    ReplyDelete
  3. sama la,laki payah sikit..... tak sporting,huhu.... onie pon gitu gak, banyak join ga, lagi-lagi kat facebook... GA share....11 kali menang dalam 1 week....suka :))

    ReplyDelete
  4. nak join tapi bila asik join tak menang..frust tak tau?ehhee

    ReplyDelete
  5. mama pun baru berkecimpung dlm join GA or contest dlm blog ni la...saja suka2 ..masa cuti sekolah ni adalah masa..pasni no more kot..huhu

    ReplyDelete
  6. saya pun suka join yang mudah2 dan tengok juga masa dan mood kadang tu...:)

    ReplyDelete
  7. dulu saya rajin join..tp sejak peknen dah mls dah sbb byk yg leceh syarat2 nyer

    ReplyDelete
  8. sy pun suka join yg mudah2 je n tambh kenalan.. :)

    ReplyDelete
  9. saya susah nak join contest yg suruh like facebook diorg..
    sebab saya tak ada fb utk nama teenagerhousemaid...huuhu..
    kdg2 teringin nak join, tapi kalau kene like facebook mmg payah ler..hehehe..
    cuba bagi mudah sikit..:))

    ReplyDelete
  10. saya....
    memang x minat nak join contest2 nie..
    hahaha

    pengakuan jujur tu.. :P

    ReplyDelete
  11. yana pun same akak..yg senang kalau rajin yana join..yg susah2 mmg tak la..

    tapi dah lame gile xjoin pape contest..malas betul la skrg ni

    ReplyDelete
  12. hahaha..dulu bell rajin join taw kak.,.skrg dah tak dan dah..huhuhu...
    tu la..lelaki mana suka benda remeh2 nie..hoho

    ReplyDelete
  13. love to join any contest, but once i don't really get the mood to join, i'll maybe not join it too. depends :)

    ReplyDelete
  14. Tak pernah join mana-mana contest lagi. d:

    ReplyDelete
  15. Haha..walopn mish pmpuan,tp mish trasa.erk.jujurnya.

    ReplyDelete
  16. Allah belum membuka hati saya utk joint. Mengapa? Pasti ada sebabnya, cuma sukar utk diceriterakan...

    Entri baru di blog JR: "Untungnya Aku Jadi Lelaki"

    ReplyDelete
  17. tak pernah join contest hehe
    sbb selalu yang buat contest kena like kat fb.
    Dah lama dah Xlayan fb...

    ReplyDelete
  18. saya x join sbb saya selalu sibuk.. <--- alasan hehehe

    ReplyDelete
  19. kekekee
    kenyaataaaann
    depa x boleh nak marah
    kiki

    ReplyDelete
  20. dulu izan rajin join...skrg ni mood dah ke laut nak join contest...

    ReplyDelete
  21. bergantung juga pada individu tu..nak tak nak je join tu..>.<

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)