Skip to main content

TIPS UNTUK NAMPAK KURUS WALAUPUN KITA GEMUK

Assalamualaikum...

selamat malam semua.malam semalam kita cerita pasal gemuk..kan??malam ni pun kita cerita pasal gemuk jugak..susah hati la bila gemuk..kan??nak keluar rumah pun malas.ada sorang blogger tu dari tahun 2010 sampai nak masuk 2012 tak habis2 azam nak kurus.jadi aku bagi jalan mudah je la untuk dia kurus ni..heheheh

Cemana nak buat bagi orang nampak kita tak gemuk walaupun hakikatnya kita gemuk..??aku ada caranya..meh baca..:

~selalu berada dalam kelompok orang2 yang kurus..
ada yang kata "eh!patutnya dalam kelompok orang gemuk la.."
tak..salah tu..sebab bila korang jalan2 dengan kawan yang 4,5 orang kurus kemudian ada orang tegur,berbual2 dengan korang pandangan dia ialah "mereka kurus" walaupun cuma sorang je dalam kelompok tu yang gemuk..

~ bergambar
*bila bergambar pastikan korang selit2 muka je.jangan bagi nampak badan.gunakan kawan2 korang yang kurus2 tu untuk sembunyikan susuk tubuh menwan korang tu..

*bergambar dari sisi..atau dari tepi..atau pun bergambar sebelah badan je.

~elak kan baju ketat
seeloknya pakai la baju kurung..sebabnya bila pakai baju kurung orang rasa was2 nak kata kita gemuk..

"dia bukan gemuk la..baju dia je yang besar kot.."

nampak tak???cer kalau pakai baju ketat2..

"dah la gemuk..pakai ketat2 pulak..tak perasan ke sesulit dia terkeluar tu..

~jangan tunjuk kan kita gemuk..
ha..yang ni korang kena pura2 sikit.biasanya bila gemuk orang akan kata ,kuat makan,cepat letih,kuat tidur dll..

bila naik tangga korang mesti termengah2 kan..??jangan tunjuk termengah2 tu..buat muka selamba je walaupun korang rasa lutut dah ketaq.bila buat muka letih orang akan kata.."tu la..gemuk sangt.." tapi bila buat muka rilek orang tak kata apa pun...kan??

sama jugak dengan makan..makan sikit je.kalau makan banyak orang akan terfikir.."patut la gemuk.."tapi kalau makan sikit orang tak de kesah pun..kan??

semoga tips ni berkesan untuk korang ok..
hehheh..


sekian...

#entry lama..

Comments

  1. hahahha..lawak la kak..ada pulak selulit terkeluar...:D

    ReplyDelete
  2. hehhe..pakai baju ketat tu saya suka..hehehe...

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  3. tips utk nampak gemok de x?
    bia x nmpak kerempeng sgt bdn..

    ReplyDelete
  4. tips untuk nmpak gemok walaupun kita kurus ada takk? nak! nak! huhu

    ReplyDelete
  5. walau saya tak gemuk mana tapi best gak idea ni. tq share.

    ReplyDelete
  6. hey~ one more tips.. jgn mengaku gemuk..

    ReplyDelete
  7. kalau ambik gambat...ambik takat muka ke dada jer...tak leh lebih..baru org tak tau kita gemuk ke kurus..heeee

    ReplyDelete
  8. risau betul kalau gemuk kan..banyak penyakit mudah dtg.tapi as long as sihat..ok lah..tips sangat berguna..kdg2 terlupe bila dah excited sangat ye..hehe

    ReplyDelete
  9. kelakar tp blh jd tips.. eehhe

    ReplyDelete
  10. hahahah...azam tahun ni mesti menjadik akak! seyesss nak dah sebab nak konvo dah.heeeeee;p

    ok macihh..kena buat gini je?jadi xyah diet la?heheeh;p

    ReplyDelete
  11. hihihi tersenyum saya baca entry neh...actually saya pun dlm kalangan yang berisi... yg penting, kita yakin diri and bersyukur...

    ReplyDelete
  12. Pakai kaler gelap sure nampak kurus..bila bergambar sengetkan badan..jd xde ka nampak sgt kan..huhu...

    ReplyDelete
  13. PM nak diet sampai ke la nih tak berjaya...huhu

    ReplyDelete
  14. aisehhhh...den pun nak gemuk dah ni...kena diet dan ikut petua ni nampak nya...tq kak

    ReplyDelete
  15. TIPS2 YG LAWAK TP MENARIK..^_^

    ReplyDelete
  16. Nak mintak tips utk si kurus nampak beghisi ..... Ade tak?

    ReplyDelete
  17. ahhaha tips terbaik !
    nak duk ngan org2 kurus payah dah skrg nie .. sbb x kerja dah ekkee ;)

    ReplyDelete
  18. hahahaha,rara tgh try diet Atkins skrg ni.

    ReplyDelete
  19. Hahahaa..kann.member pn dah bosan duk cakap nak diet nak diet..tapi ni turun 3kilo akakkk...tp smlam dh start mkn biasa balik.naik 5kilo plak kot.wakakaka..

    ReplyDelete

Post a comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …

RESEPI BIHUN SUP DAGING SEDAP DAN MUDAH

Assalamualaikum...



Suka watermark yang mana??Yang gambar atas  atau gambar kat bawah nun ??saya buat watermark ni guna app kat enpon je ..hehe..jadi lah.kan.Dari tak de..Ok..lupa kan pasal watermark tu..Hari ni makcik buat bihun sup..Punya la sibuk hari ni letih tak tau nak cakap la..sekali bihun sup dah siap makan sikit punya berselera..Bihun sup ni yang sedap sangat atau makcik yang lapar..tak tahu la..hehehh..

Dah selalu buat bihun sup tapi tak pernah terlintas nak share resepi kat blog..hari ni makcik turunkan ilmu buat bihun sup pulak..Saya guna daging 1/2 kilo sahaja.lepas tu hiris nipis2 sebab yang nak makan ni budak2.Masak pun cepat lembut..senang budak2 nak kunyah.kalau buat jual tu biasa nampak dia potong  tebal2 dalam 1 inci...ada yang potong kecik2.Ikut suka ampa nak potong macam mana yang penting kuah kena sedap.

Untuk sambal pulak saya buat sambal kicap.saya memang tak reti makan bihun sup dengan sambal merah tu..rasa tak selesa bila makan serbuk cili yang di tambah air…