Skip to main content

TIP SUPAYA BUFFERED EARNING BERTAHAN LAMA.

Assalamualaikum...

Agak lama tak kasi tips blog..
bukan apa..aku tengok sekarang semua
hebat2 dah bab blog2 ni..tak payah ajor dah..kan??

Minggu lepas aku ada tunjuk earning
untuk be yang masih bejalan tu..ingat tak>???
Ada yang pelik apasal aku dapat be
sampai cecah puluh2 ringgit.
padahal tak la gelemer pun blog ni.
orang lain pun dapat be jugak.tapi baru 5 ringgit dah
jadi metered earning.jadi petang ni nak ajor le sikit ye..

bila kita dapat be..
apa yang penting adalah traffic kita.
semua tau kan dapat be kena bw untuk
tambah traffic.traffic tambah,earning naik laju je.
dan korang kena tau kalau traffic korang
meningkat naik selepas dapat be
potensi besar untuk be tu bertahan lebih lama.
dan korang kekalkan traffic korang tu..
jangan turun2 ..

nak cara mudah kekalkan traffic lebih tinggi
dari selalu ialah dengan SEO.
satu hari satu entry SEO pun jadi la
kalau dah rasa tak nak lari dari blog peribadi tu..kan??
tu pun kalau nak be kekal lama la..
maklum je la..blogger sejuk macam kita ni
kalau tak buat entry best2,ingt ada ke yang nak
suka2 masuk baca???


sekian...

Comments

  1. wah..diana dah bagi tips..
    thanks ..kan diana blogger pisang goreng :)


    p/s: apa tu SEO :)

    ReplyDelete
  2. tips menarik..tq diana.pasni kena blajar wat entri seo lah juga

    ReplyDelete
  3. hee kekadang kalau rajin kuar jugak entry seo.. =)

    ReplyDelete
  4. wah menarik tip kak nie..thank kak..

    ReplyDelete
  5. Yup, setuju dengan tip ni..

    Nmpaknya nak kena BW lelaju le sbb ada BE skg kat blog..heheee

    ReplyDelete
  6. waa...mish xreti la nk berSEO...akak gak kelass..SEO simple je. tp banyak hit.

    ReplyDelete
  7. Kadang2 bukan tak nak buat entri, tapi idea tak mari... :)

    ReplyDelete
  8. tq2..ari tu ade jugak dpt tips r blogger len..die suh bw jugak.em..ar..SEO tu pe sis..hehehe....

    ReplyDelete
  9. Sy perasan entry sy tak best kot? Huhuhuhu!

    ReplyDelete
  10. insyaallah akan ikut tips ni bila be datang. tapi dia tetap tamo dtg. sebab sy malas bw kowt. hahahhaa. sy ni pusing2 p blok yang sama je... hehehe

    ReplyDelete
  11. timaceh kak bg tip..insyaallah, akn buat bila dpt BE nanti...la ni takdak lagi...huaaaa

    ReplyDelete
  12. alamak,hal SEO tu yg lemah tu.cano ni.

    ReplyDelete
  13. Tu la pasal. Saya tgk Be diana sampai puluh RM. Kira kagum gak la. Erm... nak tinggikan traffic tu yg penat nak blogwalking. Sampai berpinar mata.

    ReplyDelete
  14. saya dapat 3 BE. BE pertama masih berjalan, 2 lagi belum start. la ni baru dapat 2 hengget. haha. :P

    susahnya nak naikkan hit kalau blog sejuk2 mcm saya. huhu

    ReplyDelete
  15. nak buat entri SEO yang tak berapa pandai tu...

    BE paling tinggi belas2 hinggit je biasa...alhamdulillah lah, nak bw banyak2 pun bukan dapat, limited time...huhu

    ReplyDelete
  16. tumpang tulis kat sini ya dik..http://effa-k-poh.blogspot.com/2011/12/hazwancom-dan-dianarashidcom.html#links

    ReplyDelete
  17. hi diana..salam ziarah balas :)

    Thanks for the tips..Dah bertahun blogging baru dapat 5o hengget lebih ;)

    ReplyDelete
  18. Nanti Diana buat tips mengenai SEO pula, ramai yg tertunggu2...

    ReplyDelete
  19. hee..tips yg bagus ni kak...harap2 BE sy tu kekal la lama2 kat situ...hee~

    ReplyDelete
  20. saya mak budak baru belajar... nak tanya SEO, BE tu ape ye?

    ReplyDelete
  21. bagus entry ni..selama ni tk kisah lansung pasal be ni.
    :)

    ReplyDelete
  22. oo,. macam ru jer ker tipsnya? btw,.. thanks.. http://jaerul.com/contest/eyriqazz-vs-denaihati

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …