Skip to main content

TIP MENDAPATKAN ANAK YANG COMEL

Assalamualaikum...


Comel ke???
comot ada la....hahaahha..
pantang dia la kalau orang kata dia comot..

Ada yang mintak tips dapat anak comel ni..
aih!!mana nak cari tips gitu??ada ke??
aku tak tahu la nak bagi tips..
masa kecik je comel kot..
dah besar hilang la comel nye..ekeke..

Tapi kata mak aku kalau nak anak comel
masa mengandung sebut la perkara2 yang baik2 saja..
jangan cepat marah..jaga tutur kata..
jangan hina fizikal orang lain..
pandang la benda2 yang cantik dan indah saja..
bila mandi basuh perut dulu..
dan yang semua tau...
amalkan membaca surah Yusuf,Luqman dan Maryam..
bukan saja wajah yang cantik malah
akhlak jugak molek..:)
dan satu lagi nak anak comel bubuh nama maisara..
muahahhaha

tapi aku akui la..
masa aku ngandung seminggu 4,5 hari je ngaji
bukan setiap malam..
ngaji pun 2,3 helai mukasurat je..
bukan la sampai satu juzuk..
sebab tak larat..mata cepat mengantuk..
syukur..bila bersalin tengok anak lengkap sempurna..

sekian...

Comments

  1. hehe.. betul2 kan. amalkan baca surah tu.. :)

    ReplyDelete
  2. iye lah yang penting dia sempurna, sihat semuanya..maisara cumel la :)

    ReplyDelete
  3. hehehe no komen.. tapi boleh jadikan tips bila dah dapat anak nanti.. hehe kahwin pun belum lagi..;p

    ReplyDelete
  4. i'm preggy mom...tp mulut sy kdg2 terlepas ckp gak, huhu...nk kene ikut petua kak diana gak ni...maseh!

    ReplyDelete
  5. yang penting sihat dan sempurna

    ReplyDelete
  6. suka bab buat anak comel ...hehe

    ReplyDelete
  7. wahhh... bagusnya.. nak cuba bile dah kawen nnti^^

    ReplyDelete
  8. janji anak cukup sifat segala

    ReplyDelete
  9. anak itu anugerah Tuhan , jagalah dia dengan sebaik mungkin , moga dia dapat menganugerahkan doa buat kita :)

    ReplyDelete
  10. tips berguna untuk masa hadapan ni. heee :]

    ReplyDelete
  11. Comel adalah sesuatu yg subjektif, anggaplah segala anugerah Allah situ bg sesuatu yg tercomel..

    ReplyDelete
  12. Comel adalah sesuatu yg subjektif, anggaplah segala anugerah Allah itu sbg sesuatu yg tercomel..

    ReplyDelete
  13. thnx for the tips..
    tak br dah nak tunggu dpt anak comey ni.. asek dok pegang anak org je jeles plak.. :P

    ReplyDelete
  14. pengalaman akak dah cukup untuk buat tips kak..tapi mmg lah kecik2 semua comel..ade ke budak kecik xcomel?xde kan..hehe..semua org pun comel ^__^

    ReplyDelete
  15. ada lak org ckp nk ank comel ms ngandung kena slalu tgk gbr baby yg comel2 je..xpun tgk kartun yg comel2..jgn tgk benda pelik2 or hantu tkt badi gitu..hihi wallahualam =)

    ReplyDelete
  16. memang comel......
    petua tu pun comel jugak ......
    thanks for sharing....

    ReplyDelete
  17. anak laki namo maisara jugak nanti dah besar jadi sotong lak kak...haha

    ReplyDelete
  18. betul lah, petua ckp, jgn tak suka atau kutuk2 org, nnt berjangkit kat baby! hiks...apapun, lebih baik jaga kata, jaga kesihatan n doa yg baik2, lihat yg baik2, cantik2, insyallah cantiklah jugak keluarnya si baby tu nanti!:)

    ReplyDelete
  19. masa ngandung jantina tolak tepi dulu..lelaki ke pompuan tak kisah asalkan sempurna akal fizikal
    alhamdulillah..ke3 nya sempurna.
    syukur sgt2 pd Allah

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …