Skip to main content

SUAMI KAKI GAME

Assalamualaikum...

“I am selling my 22 year old husband. He enjoys eating and playing video games all day. Easy to maintain, just feed and water every 3-5 hours. You must have Internet and space for gaming. Got tired of waiting so free to good home. If acceptable replacement is offered will trade.“

itu sedikit petikan iklan seorang isteri
yang nak jual suaminya yang asyik main game..
heheh..rupanya isterinya cuma bergurau..

jadi masalah tak pada korang
kalau suami kaki game??
tak de masalah sebenarnya asalkan
dia tak abaikan tanggungjawab dia yang lain..

daripada dia asyik keluar melepak dengan
kawan2 setiap malam di kedai mamak
rasanya baik dia main game.
depan mata kita kan..kalau
dia keluar kita tak tahu dia buat apa..hehe..

jadi..kalau suami main game..
bersyukur je la..
jangan marah2..kalau marah2 nanti dia merajuk dan
start motor terus keluar baru padan muka kamu..heheheh

tapi kalau dia main game sampai lewat malam
dan pagi2 bangun lewat untuk kerja
sampai ponteng2 kerja itu kita kena
ambik perhatian la ye..:)

sekian..

Comments

  1. Ni mesti kes dari kecil asyik main game. hehehe.

    ReplyDelete
  2. dulu pon gila ps2...la ni dah insaf

    ReplyDelete
  3. Semalam ada VGA 2011

    Video Games Award...

    ReplyDelete
  4. si isteri tuh join lah sma main..
    muahaha..
    bru lah best..

    ReplyDelete
  5. suaminya gila berblog...sekian tq!

    ReplyDelete
  6. tak tahu la suami masa depan bagaimana sipatnya..ahaha

    ReplyDelete
  7. like my hubby...mmg gile game...tapi yana setuju dgn akak...

    selagi die ingat tanggungjawab, xkisah pun nak men game..dari keluar lepak luar kan..

    ReplyDelete
  8. baik kaki game dari kaki pompuan.....

    eh?

    ReplyDelete
  9. suami saya bukan kaki game..masalahnya saya yang kaki game..saya suka main game smackdown kat ps2..hee :)

    ReplyDelete
  10. biasanya ramai yg lupa tanggung jawab, takmo bantu isteri kat umah..tu yg isteri merungut tu..huhu

    ReplyDelete
  11. normal la klu org laki suka main game walaupun lepas berkahwin :)

    ReplyDelete
  12. ok ape.....
    cuba join sekali.....
    lagi tambah mesra...

    ReplyDelete
  13. parah kalo encik suami ske kuar umah..maen games x kesal lg..

    ReplyDelete
  14. dulu gila main game,kini melalut main blog..

    ReplyDelete
  15. biarlah dia minat game dari minat perempuan .. naya nanti :)

    ReplyDelete
  16. <<< tak minat main game..hihihi

    ReplyDelete
  17. suami akak kaki game,kaki tengok bola..kihkihkih..macam mana tu?ok la kan..dia jarang2 sangat keluar.untuk melepak di kedai mamak jauh sekali sebab kat trganu ni memang x de kedai mamak..kahkahkah

    ReplyDelete
  18. mujur kaki game
    hrp2 jgn la dpt suami yg kaki perempuan huhuhu...

    ReplyDelete
  19. asben kita xde lak hobi camtu.. dia lbh excited dgn urusan jual beli.. kekekekeke

    ReplyDelete
  20. if you cant make them stop..join them..hahaha..asben saya pun gila game..skang anak beranak gila game.. termasuk saya dengan anak2.. tapi bila time nak kena mengemas ke memasak..semua orang kena kerah..hihihi..

    ReplyDelete
  21. hehe..sy pernah baca news nie..hehe..isteri dia memain je kan??hehe..actually sy tak tau laa kalau isteri sy kaki game cammana..sebab sy dengan game ok jer..heehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  22. Suami sy suka main ps3. Smpai terabai kje lain... time pegi keje asyik lmbt je bgn. Mcmna nk atasi? 24jam dgn game bila cuti..

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …