Monday, 19 December 2011

SUAMI ISTERI BERCIUMAN DI KHALAYAK RAMAI

Assalamualaikum...

Selamat tengahari semua...
ada orang yang malu nak cium suami/isteri sendiri..
ada jugak yang tak segan silu
kalau setakat nak cium2 depan orang..


tapi sebab kita ni orang melayu..
orang islam..rasanya
baik la kita ada sedikit rasa malu dalam diri kita..kan???

Aku ok je kalau yang bercium tu
ahli keluarga kita yang rapat..
contohnya macam ayah cium mak depan anak2..
itu bagi aku tak pe..

tapi kalau sampai
tak peduli entah sapa la kat depan
kita ni terus je cium laki bini
agak terkejut jugak la..
aku pulak yang malu bila tengok..

satu lagi kalau ye pun nak bercium laki bini
tak payah kot nak upload gambar
korang bercium tu kat blog
atau laman sosial..
itu gambar peribadi..kan??
jadi baik kita letak kan privacy untuk perkara2 macam tu..

sekian...

27 comments:

  1. last statement tu mmg sy setuju sgt2!
    org lain pon ada laki bini jg tp x kecoh pon nk uplot sn sini..

    ReplyDelete
  2. mmg halal..tapi agak2 la nk bermnja dpn orang awam..kang ada yang tak tahan kang..

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. even dah jadi yang halal pun , tak bolehlah nak sesuke tunjuk gitu . nanti yang tak kawin pun terikut - ikut .

    ReplyDelete
  5. ishhh kita pun hairan org cengitu..org nak kata kolot ke apa ke..tapi saya malu especially husband saya..paling teruk saya peluk jer la itupun if dia g outstation.. cukupla sekadar cium tangan..

    ReplyDelete
  6. mungkin mahu romantik kot ....tapi agak2 la kan...

    ReplyDelete
  7. kalau setakat light2 tu saya ok je. eh? tapi dgn syarat kawen dulu la. heheh~

    ReplyDelete
  8. sangat drama kan kak? haha. setuju dgn entry akak nih. :D penah jadi kot, sy plak yg segan nengoknyer.. :D

    ReplyDelete
  9. setuju!

    mmg halal tapi boleh jadi haram kalau menyebabkan yg blm kawin ikut..
    fikir sblm buat, kita ada adab.

    ReplyDelete
  10. kena jaga adab susila kita sebagai org melayu ..

    ReplyDelete
  11. xperlu la nk tayang2 kat org gmbr mcm tu kan..

    ReplyDelete
  12. Mungkin mereka nak buktikan hubungan mereka intim. Org lain macam kita tak perlu buktikan apa2, sebab kita memang sentiasa mesra dgn pasangan kita...

    ReplyDelete
  13. EEEE sungguh memalukan bila Tengok gambar laki bini berpeluk dan bercium dlm fb konon2 la nk tunjuk kat kawan2 dia yg dia tu ada laki atau bini romantik..cis..hahaha..wekkkkk

    ReplyDelete
  14. nak cium tangan suami depan org pun rasa juga malunya..

    ReplyDelete
  15. dia ingat..dia sorang je
    yg dpt cium tu..huhu

    ReplyDelete
  16. wah beraninye...x elok la tunjuk mende2 mcm tu...kalo ade kanak2 nmpk lg la x elok..huhu

    ReplyDelete
  17. time biler kak??time pegi keje ker???kekadang sy ade gak laki cium2 bini lepas anta pegi keje..kalau dalam kete boleh tutup mata lg tapi kalau kat tempat public??hmmm..tatau ape nak cakap..hehehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  18. kdg2 ada juga perkara yg kita rasa selesa tp buatkan org rasa selesa.. jdnya kena pekalah dgn persekitaran.. baru sama2 rasa selesa kan..

    ReplyDelete
  19. bila somi hantar gi keje..kalau benti depan org ramai salam cium tangan je..segan nak cium pipi..
    keh keh keh

    ReplyDelete
  20. ala..biasa la tu...nak berkasih syg..hehe

    ReplyDelete
  21. betol!
    sy setuju dgn akak.hehehe
    sebab nyeee walau sy x kawen lag, sy ttp segan nak ciom2 gak..huhuhu

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();