Skip to main content

SUAMI ISTERI BERCIUMAN DI KHALAYAK RAMAI

Assalamualaikum...

Selamat tengahari semua...
ada orang yang malu nak cium suami/isteri sendiri..
ada jugak yang tak segan silu
kalau setakat nak cium2 depan orang..


tapi sebab kita ni orang melayu..
orang islam..rasanya
baik la kita ada sedikit rasa malu dalam diri kita..kan???

Aku ok je kalau yang bercium tu
ahli keluarga kita yang rapat..
contohnya macam ayah cium mak depan anak2..
itu bagi aku tak pe..

tapi kalau sampai
tak peduli entah sapa la kat depan
kita ni terus je cium laki bini
agak terkejut jugak la..
aku pulak yang malu bila tengok..

satu lagi kalau ye pun nak bercium laki bini
tak payah kot nak upload gambar
korang bercium tu kat blog
atau laman sosial..
itu gambar peribadi..kan??
jadi baik kita letak kan privacy untuk perkara2 macam tu..

sekian...

Comments

  1. last statement tu mmg sy setuju sgt2!
    org lain pon ada laki bini jg tp x kecoh pon nk uplot sn sini..

    ReplyDelete
  2. mmg halal..tapi agak2 la nk bermnja dpn orang awam..kang ada yang tak tahan kang..

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. even dah jadi yang halal pun , tak bolehlah nak sesuke tunjuk gitu . nanti yang tak kawin pun terikut - ikut .

    ReplyDelete
  5. ishhh kita pun hairan org cengitu..org nak kata kolot ke apa ke..tapi saya malu especially husband saya..paling teruk saya peluk jer la itupun if dia g outstation.. cukupla sekadar cium tangan..

    ReplyDelete
  6. mungkin mahu romantik kot ....tapi agak2 la kan...

    ReplyDelete
  7. kalau setakat light2 tu saya ok je. eh? tapi dgn syarat kawen dulu la. heheh~

    ReplyDelete
  8. sangat drama kan kak? haha. setuju dgn entry akak nih. :D penah jadi kot, sy plak yg segan nengoknyer.. :D

    ReplyDelete
  9. setuju!

    mmg halal tapi boleh jadi haram kalau menyebabkan yg blm kawin ikut..
    fikir sblm buat, kita ada adab.

    ReplyDelete
  10. kena jaga adab susila kita sebagai org melayu ..

    ReplyDelete
  11. xperlu la nk tayang2 kat org gmbr mcm tu kan..

    ReplyDelete
  12. Mungkin mereka nak buktikan hubungan mereka intim. Org lain macam kita tak perlu buktikan apa2, sebab kita memang sentiasa mesra dgn pasangan kita...

    ReplyDelete
  13. EEEE sungguh memalukan bila Tengok gambar laki bini berpeluk dan bercium dlm fb konon2 la nk tunjuk kat kawan2 dia yg dia tu ada laki atau bini romantik..cis..hahaha..wekkkkk

    ReplyDelete
  14. nak cium tangan suami depan org pun rasa juga malunya..

    ReplyDelete
  15. dia ingat..dia sorang je
    yg dpt cium tu..huhu

    ReplyDelete
  16. wah beraninye...x elok la tunjuk mende2 mcm tu...kalo ade kanak2 nmpk lg la x elok..huhu

    ReplyDelete
  17. time biler kak??time pegi keje ker???kekadang sy ade gak laki cium2 bini lepas anta pegi keje..kalau dalam kete boleh tutup mata lg tapi kalau kat tempat public??hmmm..tatau ape nak cakap..hehehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  18. kdg2 ada juga perkara yg kita rasa selesa tp buatkan org rasa selesa.. jdnya kena pekalah dgn persekitaran.. baru sama2 rasa selesa kan..

    ReplyDelete
  19. bila somi hantar gi keje..kalau benti depan org ramai salam cium tangan je..segan nak cium pipi..
    keh keh keh

    ReplyDelete
  20. ala..biasa la tu...nak berkasih syg..hehe

    ReplyDelete
  21. betol!
    sy setuju dgn akak.hehehe
    sebab nyeee walau sy x kawen lag, sy ttp segan nak ciom2 gak..huhuhu

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …