Skip to main content

SERONOK ADD RAKAN DI FACEBOOK

Assalamualaikum...

Selamat petang...
Rupa-rupanya seronok bila kita add
orang kat facebook..kan??
kita add ramai2 lepas tu semua tulis kat wall
kita "terima kasih sudi add.."
mau tak seronok..
kemudian kita pun balas.."sama2..:p"

Dulu aku malas nak add orang..
tapi hari ni terlebih rajin aku add blogger
yang ada kat facebook tu..
tak de kerja namanya ..muahahha..

hahah..
ni gara2 pagi semalam aku dapat mesej
kat facebook kata aku ni
blogger sombong..orang add tapi aku tak approve.
sebenarnya bukan sombong cuma
aku tak kenal..kalau blogger aku approve la sebab
aku lebih banyak berhubung dengan blogger.
yang saja2 nak ajak besembang kat facebook
memang aku tak approve..

Tapi sekali dia balas..
"saya blogger la kak.."
oh..ye ke??awat tak habaq...hehe.
jadi hari ni aku add ramai blogger..
puas hati aku..heheheh

tapi aku add yang aku pernah pi
blog depa je la..:p
tak nak sombong2..
takut jadi macam yang blogger ni cakap dalam entry dia..
klik sini..

sekian...

Comments

  1. rjin plak akak add blogger kat fb kn...heehe

    ReplyDelete
  2. Saya jarang2 update FB. Malas nak cerita isu2 peribadi dalam kelambu...

    Tajuk entri terbaru di blog JR: "Senarai 10 Berita Terhangat Malaysia 2011"

    ReplyDelete
  3. kadang2 sy pun ade dpt request FB gak..tapi tgk mutual friend sy da bleh agak..kalau xde mutual mmg sy tak approved laa..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  4. lebih seronok nak add kalau die anta message dulu di fb bagitau die sape.kalau dah tahu,barulah kita add dengan senang hati ^__^

    ReplyDelete
  5. hehehehe
    kite dh kwn kan ?
    heheheh :))

    ReplyDelete
  6. azzah pun suka add kawan blogger..

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …