Skip to main content

SENARAI VIDEO YOUTUBE PALING POPULAR 2011

Assalamualaikum..

youtube mengumumkan video-video di youtube telah di tonton sebanyak 1 trilion kali pada tahun 2011.

"Jika dibahagi2 kan ,setiap orang di bumi ini melihat video di YouTube sebanyak 140 kali," -youtube-

Jumlah tersebut mengalami kenaikan pesat jika dibandingkan tahun 2010 lalu yang hanya dilihat 700 milion kali.Video klip dari penyanyi pendatang baru Rebecca Black, berjudul Friday, menjadi video yang paling banyak ditonton di YouTube sepanjang 2011. Video itu telah ditonton 167 juta kali, namun Rebecca dengan sengaja menutup video itu pada Julai 2011.

Video yang Paling Banyak Ditonton (Bukan video dari label muzik besar)
1. Rebecca Black - Friday (Official Video)
2. Ultimate Dog Tease
3. Jack Sparrow (feat . Michael Bolton)

4. Talking Twin Babies - PART 2 - Official Video
5. Nyan Cat [original]
6. Look At Me Now - Chris Brown
ft. Lil Wayne , Busta Rhymes (Cover by @KarminMusic )
7. The Creep (feat . Nicki Minaj & John Waters)
8. Maria Aragon - Born This Way (Cover) by Lady Gaga
9. The Force: Volkswagen Commercial
10. Cat mom hugs baby kitten

Channel yang Paling Banyak Ditonton (Bukan channel dari label muzik besar)

1. Machinima - http://www.youtube.com/user/machinima
2. IGNentertainment
3. RayWilliamJohnson
4. Expertvillage
5. BlueXephos
6. Smosh
7. Realannoyingorange
8. Roosterteeth
9. Thelonelyisland
10. Barelypolitical

Video Klip dari Label Muzik Besar yang Paling Banyak Ditonton
1. Jennifer Lopez - On The Floor ft. Pitbul
2. LMFAO - Party Rock Anthem ft. Lauren Bennett, GoonRock
3. Bruno Mars - The Lazy Song [Official Video]
4. Nicki Minaj - Super Bass
5. Pitbull - Give Me Everything ft . Ne-Yo, Afrojack, Nayer
6. Pitbull - Rain Over Me ft. Marc Anthony
7. Jessie J - Price Tag ft. B.o .B.
8. LMFAO - Sexy and I Know It
9. Katy Perry - E .T. ft . Kanye West
10. Katy Perry - Last Friday Night (T.G.I.F.)

Berikut adalah daftar 10 video yang paling banyak dilihat sepanjang tahun 2011 :
1. Ultimate Dog Tease
2. The T-Mobile Royal Wedding
3. Winning - A Song by Charlie Sheen
4. Nyan Cat
5. Michael Collings - Britain's Got Talent 2011 Audition
6. Masterchef Synesthesia - Swede Mason
7. Diary of a bad man 5
8. Rebecca Black "Friday"
9. Talking Twin Babies - Part 2
10. TomSka - Sketch Animations

sekian..

sumber:mashable

Comments

  1. jarang bukak youtube la kak diana
    pasni nk tgk ape la yg behnye rebbecca black tu klu dpt :)

    ReplyDelete
  2. Rebecca black tu tak pernah tgk selama ni. Bila diana kuarkan ranking ni, terus pegi tgk kat utube. Mcm 'halal' je lagu tu. Serius tak best langsung. Suara kemek. Canner bleh smpai 14 juta views?

    ReplyDelete
  3. banyak betei.jarang bukak utube sesaja.huhuuhu

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …