Wednesday, 21 December 2011

SAYA INTAI KEKASIH LAMA

Assalamualaikum...

"..saya sakit hati tengok xbf saya
yang upload gambar dia dan isteri
kat facebook..
benci saya tengok.macam nak menunjuk-nunjuk
pada saya saje.."
_gadis_

habis tu kamu nak akak buat apa dik??
nak akak pi rumah depa dan lempang2 laki tu??
heheheheh...

aih..ni la masalah gadis2 sekarang ni..
dah putus sudah la..
yang hang pi jadi stalker buat apa??
dia kan dah kawen...tak payah la dok
jadi rakan dia lagi atau dok intai2
wall dia..

percaya la dik..
lelaki tu tak buka pun wall
kamu untuk tengok apa aktiviti kamu..
mungkin jugak nama kamu pun dah tak de dalam
pikiran dia sekarang ni..

jadi lupakan segera..
ada banyak cara nak lupakan dia..
salah satunya ialah cari pengganti..

tak boleh kawal diri'untuk intai2 wall facebook dia??
apa kata tutup je akaun facebook kamu..

sekian..

32 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. benar benar dan benar sekali..daripada buang masa cr stalker baik la kita ni moved on dan lihat ke depan..positif..!!!

    ReplyDelete
  3. Dalam hati masih ada taman. Tak usah le siksa diri sendiri sedangkan dia hidup bahagia dengan isteri dan anak2.

    ReplyDelete
  4. xpayah nk delete acc pon takpe.remove je lelaki tu dr fren.kan senang.buat apa nk sakitkan hati sendiri.

    ReplyDelete
  5. salam..
    kesiannya kemaruk rupanya..
    kenapa Xgf saya tak de yang
    sebegini pulak.?he he

    ReplyDelete
  6. yang lama x perlu diingatkan lagi
    think positif

    ReplyDelete
  7. hehe... xperlu ingat benda yg dah lepas.. :)

    ReplyDelete
  8. sabor je la..mgkin ada calon yg lebih baek lgi menanti..hehe

    ReplyDelete
  9. unfriend jek senang. xde lar nk terjengok2 hehehhe

    bak kata buang yg keruh amik yg jernih ye dok sis?

    ReplyDelete
  10. memang payah untuk melupakan orang yg pernah bertakhta dalam hati kita. .tapi . .ape yg berlaku ade hikmah nye dan mungkin satu petunjuk untuk diri kita sendiri. . :))

    ReplyDelete
  11. yepp..btol la yang akak cakap tu. kita je duk tengok dia...pdhal dia, nama kita pn dh lupa kot.

    tp tulah perempuan, kalau rindu...tgk jugak sakit x sakit pn.huhu

    ReplyDelete
  12. btol3..buang yg keruh ambik yg jernih...hehehe..xyah nk stalker2 sgt lh..hehe

    ReplyDelete
  13. setuju 100% pandangan diana..

    terbaik

    ReplyDelete
  14. ekekkeke lawak lah minah tuu
    kes x leh lupa lah nie
    telan je lahhh
    kena redha
    doakan yg terbaik buat Bff tuu
    hurmm macam2 lah :))

    ReplyDelete
  15. alamak, sy pong dok intai2 xgf sy. huhuhu... tapi jarang2 okeh!. haha

    ReplyDelete
  16. heee..btol tu kak..

    kdg2 ppuan ni tlalu terbw dgn emosi..

    jauhkan dr camtu..kalo ex tu dah kahwin, doakan la dia bahagia yea dak?eeehehhee

    ReplyDelete
  17. Betul tu diana. Kalau dah putus tu, tak yah nak amik tau lagi apa yg org tu buat. Takde faedah pun utk kita. Apa motif nak skodeng? Nak tau kot2 ada peluang lagi ke? Jangan le. So, lebih baik remove dia drpd frenlist. Dan terus buat hal sendiri lagi bagus. Kalau rasa nak jadi stalker jugak, jadi le, tp kalo nampak kebahagiaan dia, jgn la rasa apa2. Apa yg perlu diingat, kita takkan bahagia selagi kita tak mampu sayangi diri kita sendiri dan gembira tanpa bergantung kepada org lain. *experience byk ni... mcm2 dah lalui tau.

    ReplyDelete
  18. haha mmg annoying gadis mcm ni..menyampah tp jd stalker watpe kn..ish³ =.=

    ReplyDelete
  19. ya betul..jauhi diri dari facebook hidup kita pun bahagia..rajin dok stalk buat apa lah..haha..kesian kat hati dia sakit sia2..hihi..

    ReplyDelete
  20. huhu..kalo rase meluat apa kte unfriend je.. hohoho

    ReplyDelete
  21. tuh laa.kenyataan ramai perempuan macam tuh kan.susah sangat block ja.tak yah tengok kan senang.dan benda dah lepas biar jadi kenangan ..tak perlu lah duk pikir2 sgt kan :).lagipon hidup perlu kehadapan baru boleh maju...^-^

    ReplyDelete
  22. Myra kalau leh taknak tau FB @ apa2 yang berkait dgn kekasih lama..

    TAKUT>>:)

    ReplyDelete
  23. Mengapa nak intai2...jadikan dia sbg kawan. Mcm JR, bekas gf JR jadi rakan baik istri JR dan suami bekas gf JR jadi best friend JR. Best kan cam tu, hidup tanpa prejudis?

    Tajuk entri terbaru di blog JR: "Tahukah Anda Pendapatan Tukang Kasut RM14,300 Sebulan?"

    ReplyDelete
  24. haha..giler terasa..haha..betul tu betul sgt2..

    ReplyDelete
  25. hehehe..saya suka statment akak tu..kalau dah tak suka buat ape stalk dan nak amik tau..buat bodo je da laa..hehehe..ntah2 laki tu xde niat pun nak sakitkan hati pompuan tu..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  26. setuju dgn statement yg last tu!

    ReplyDelete
  27. setuju dgn akak, rasanya tak perlu dia nak buat cam tu....mesti dia sakit hati kan....tak da sakit cari sakit, kan dah sakit ati tu, huhu

    ReplyDelete
  28. tak pyh smpai tutup akaun sindri.. remove je laki tu dri friend list or block user terus.. heheh..

    ReplyDelete
  29. diri sendiri yg cari penyakit...
    kan dah sakit hati.

    ReplyDelete
  30. bhaye stalker suami org..tp kalo ex kite x kawen lg x slh kn stalker die??

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();