Skip to main content

SAYA INTAI KEKASIH LAMA

Assalamualaikum...

"..saya sakit hati tengok xbf saya
yang upload gambar dia dan isteri
kat facebook..
benci saya tengok.macam nak menunjuk-nunjuk
pada saya saje.."
_gadis_

habis tu kamu nak akak buat apa dik??
nak akak pi rumah depa dan lempang2 laki tu??
heheheheh...

aih..ni la masalah gadis2 sekarang ni..
dah putus sudah la..
yang hang pi jadi stalker buat apa??
dia kan dah kawen...tak payah la dok
jadi rakan dia lagi atau dok intai2
wall dia..

percaya la dik..
lelaki tu tak buka pun wall
kamu untuk tengok apa aktiviti kamu..
mungkin jugak nama kamu pun dah tak de dalam
pikiran dia sekarang ni..

jadi lupakan segera..
ada banyak cara nak lupakan dia..
salah satunya ialah cari pengganti..

tak boleh kawal diri'untuk intai2 wall facebook dia??
apa kata tutup je akaun facebook kamu..

sekian..

Comments

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. benar benar dan benar sekali..daripada buang masa cr stalker baik la kita ni moved on dan lihat ke depan..positif..!!!

    ReplyDelete
  3. Dalam hati masih ada taman. Tak usah le siksa diri sendiri sedangkan dia hidup bahagia dengan isteri dan anak2.

    ReplyDelete
  4. xpayah nk delete acc pon takpe.remove je lelaki tu dr fren.kan senang.buat apa nk sakitkan hati sendiri.

    ReplyDelete
  5. salam..
    kesiannya kemaruk rupanya..
    kenapa Xgf saya tak de yang
    sebegini pulak.?he he

    ReplyDelete
  6. yang lama x perlu diingatkan lagi
    think positif

    ReplyDelete
  7. hehe... xperlu ingat benda yg dah lepas.. :)

    ReplyDelete
  8. sabor je la..mgkin ada calon yg lebih baek lgi menanti..hehe

    ReplyDelete
  9. unfriend jek senang. xde lar nk terjengok2 hehehhe

    bak kata buang yg keruh amik yg jernih ye dok sis?

    ReplyDelete
  10. memang payah untuk melupakan orang yg pernah bertakhta dalam hati kita. .tapi . .ape yg berlaku ade hikmah nye dan mungkin satu petunjuk untuk diri kita sendiri. . :))

    ReplyDelete
  11. yepp..btol la yang akak cakap tu. kita je duk tengok dia...pdhal dia, nama kita pn dh lupa kot.

    tp tulah perempuan, kalau rindu...tgk jugak sakit x sakit pn.huhu

    ReplyDelete
  12. btol3..buang yg keruh ambik yg jernih...hehehe..xyah nk stalker2 sgt lh..hehe

    ReplyDelete
  13. setuju 100% pandangan diana..

    terbaik

    ReplyDelete
  14. ekekkeke lawak lah minah tuu
    kes x leh lupa lah nie
    telan je lahhh
    kena redha
    doakan yg terbaik buat Bff tuu
    hurmm macam2 lah :))

    ReplyDelete
  15. alamak, sy pong dok intai2 xgf sy. huhuhu... tapi jarang2 okeh!. haha

    ReplyDelete
  16. heee..btol tu kak..

    kdg2 ppuan ni tlalu terbw dgn emosi..

    jauhkan dr camtu..kalo ex tu dah kahwin, doakan la dia bahagia yea dak?eeehehhee

    ReplyDelete
  17. Betul tu diana. Kalau dah putus tu, tak yah nak amik tau lagi apa yg org tu buat. Takde faedah pun utk kita. Apa motif nak skodeng? Nak tau kot2 ada peluang lagi ke? Jangan le. So, lebih baik remove dia drpd frenlist. Dan terus buat hal sendiri lagi bagus. Kalau rasa nak jadi stalker jugak, jadi le, tp kalo nampak kebahagiaan dia, jgn la rasa apa2. Apa yg perlu diingat, kita takkan bahagia selagi kita tak mampu sayangi diri kita sendiri dan gembira tanpa bergantung kepada org lain. *experience byk ni... mcm2 dah lalui tau.

    ReplyDelete
  18. haha mmg annoying gadis mcm ni..menyampah tp jd stalker watpe kn..ish³ =.=

    ReplyDelete
  19. ya betul..jauhi diri dari facebook hidup kita pun bahagia..rajin dok stalk buat apa lah..haha..kesian kat hati dia sakit sia2..hihi..

    ReplyDelete
  20. huhu..kalo rase meluat apa kte unfriend je.. hohoho

    ReplyDelete
  21. tuh laa.kenyataan ramai perempuan macam tuh kan.susah sangat block ja.tak yah tengok kan senang.dan benda dah lepas biar jadi kenangan ..tak perlu lah duk pikir2 sgt kan :).lagipon hidup perlu kehadapan baru boleh maju...^-^

    ReplyDelete
  22. Myra kalau leh taknak tau FB @ apa2 yang berkait dgn kekasih lama..

    TAKUT>>:)

    ReplyDelete
  23. Mengapa nak intai2...jadikan dia sbg kawan. Mcm JR, bekas gf JR jadi rakan baik istri JR dan suami bekas gf JR jadi best friend JR. Best kan cam tu, hidup tanpa prejudis?

    Tajuk entri terbaru di blog JR: "Tahukah Anda Pendapatan Tukang Kasut RM14,300 Sebulan?"

    ReplyDelete
  24. haha..giler terasa..haha..betul tu betul sgt2..

    ReplyDelete
  25. hehehe..saya suka statment akak tu..kalau dah tak suka buat ape stalk dan nak amik tau..buat bodo je da laa..hehehe..ntah2 laki tu xde niat pun nak sakitkan hati pompuan tu..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  26. setuju dgn statement yg last tu!

    ReplyDelete
  27. setuju dgn akak, rasanya tak perlu dia nak buat cam tu....mesti dia sakit hati kan....tak da sakit cari sakit, kan dah sakit ati tu, huhu

    ReplyDelete
  28. tak pyh smpai tutup akaun sindri.. remove je laki tu dri friend list or block user terus.. heheh..

    ReplyDelete
  29. diri sendiri yg cari penyakit...
    kan dah sakit hati.

    ReplyDelete
  30. bhaye stalker suami org..tp kalo ex kite x kawen lg x slh kn stalker die??

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …