SARAPAN MACAM DALAM DRAMA

Assalamualaikum..

Selamat pagi semua..
ada yang baru buka blog ni..
dah sarapan ka?
bila pagi2 ja mesti nak buat entry pasal sarapan..

Korang biasa kan tengok drama2 tv..
kalau babak waktu sarapan tu
mesti meja depa penuh atas tu..
lagi2 kalau yang ditunjuk tu keluarga kaya.
dengan roti,bihun,karipap..
heran aku..yang makan nye 3 orang je...
tak logik kan..??

umpama macam disogok dalam
kepala otak kita ni yang
orang kaya memang makan banyak
dan suka membazir..

lepas tu kita yang menonton ni
pun bila rasa senang sikit mula nak
tiru macam dalam tv tu.bila sarapan
selagi tak penuh meja rasa tak puas hati je..

hehehe

sekian..

Post a comment

22 Comments

  1. saya sarapan mana sempat aje...dalam ketet pun dalam kete la. dlm drama ade gak kot buat mcm tu? heheh~

    ReplyDelete
  2. sy kdg2 goreng nuget 5 ketul je....nak tiru depa gemuk la kita...:)

    ReplyDelete
  3. kalau dalam drama tu, sarapan tu untuk krew-krew di belakang sekali diana, dah ada letak ajelah atas meja...hihihi.

    Biasa sarapan paling kuat pun dua makanan berlainan kan..:)

    ReplyDelete
  4. Betul tu, diorang hidang penuh meja tu sebab nak jamu krew2 sekali makan ;)

    ReplyDelete
  5. hehe..larat ke nak habis banyak2? satu pun dah cukup la..hari ni makan bihun goreng :)

    ReplyDelete
  6. kak..hanta sini sikit..hee..

    harini mkn karipap goreng..:)

    ReplyDelete
  7. kak ati dan anak2 suka makan
    roti bakar bersama butter dan jem
    saje...kenyang!

    ReplyDelete
  8. konon bnyk pilihan le tu..last2 mkn roti je kan

    ReplyDelete
  9. dia letak banyak2 untuk pengarah lagi , untuk cameraman lagi lepas habis shooting ! hahaha

    ReplyDelete
  10. Breakfast selalunya makan roti dan minum milo je. hehehe.

    ReplyDelete
  11. betul2.lg 1 kalau pg2 dprg sempat g jogging dulu,sarapan,borak2,kalau kite tak smpt dh.

    ReplyDelete
  12. sebungkus nasi pun dah cukup sangat..

    ReplyDelete
  13. ishh x pernah macam tuu .. selalu ala kadar sahaja .. lain lah kalau ramai kan :)

    ReplyDelete
  14. kalau dah byk2..hilang nikmat mkn!

    ReplyDelete
  15. jgn kata org kaya, yang org kampung pun sama je gaya sarapannya kalo dlm drama tuh..

    ReplyDelete
  16. kalau tengok drama korea lagilah..mmg penuh satu meja sedangkan makan 2 org jer..propa jer kot..*_*

    ReplyDelete
  17. betul tu kak..ape yang ade dekat TV tu serba sedikit mempengaruhi cara hidup kita..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  18. Bukan srpn je yg penuh meja. Semua adegan makan, makanan berlambak atas meja. Lengkap dgn cutlery bagai. Pastu siap tolong senduk2 kan. Padahal, tak semua la yg sempat nak makan sama2 satu family dalam dunia realiti ni. Sekali sekala ada la.

    ReplyDelete
  19. Org kita kan suka nak tunjuk kaya walhal.....malas nak ckp!

    ReplyDelete
  20. kekekek
    cr akak ckp ni teringat sy kat opah sy..hehehe
    die suke la ulasss bende2 x logik kat drama..mende utama pasal makan la
    betol gak..pelik kan..nmpak sgt meriahnye makanan tnpa org..ish2..

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)