RISAU ..TAK TAHU RISAU APA..

Assalamualaikum..

selamat pagi semua...
sihat ka pagi ni..kita dah masuk 20hb ni..
ada 10 hari lagi nak masuk tahun baru..
bila masuk ja tahun baru
anak2 pun akan mulakan sesi persekolahan
tahun 2012..

Bagi yang ada anak pertama kali nak sekolah
mesti rasa debaran nya kan??
tak tahu la korang tapi aku rasa macam tu..
maisara nak sekolah..tadika je..
tapi aku yang berdebar lain macam..
ekekek...

sebenarnya bukan apa..
cuma risau je la..
sebab selama ni dia berkawan ke,
bermain ke..semua depan mata kita...
kita ada untuk kawal dan perhati..

tapi setakat ni maisara berkawan
tak pernah lagi la dia bergaduh ke apa..
cuma perasaan aku je kot...
hehehhe..

ada tips tak nak buang rasa risau ni..??


sekian..

Post a comment

13 Comments

  1. tipsnye..ingt zmn kite kanak2 dulu..pe yg kite mau buat, mcm tu la anak2 tu mau buat..eceh..macam dah ade anak berckp.kawen pun tak lgi..hihihihi

    ReplyDelete
  2. akak dok sekali dalam kelas tu dengan maisara.. kompem tak berdebar.hehe

    ReplyDelete
  3. Teringat masa baru masuk sekolah dulu: selalu hilang dari kelas cabut balik rumah. Kadang2 mak yg hantar ke sekolah belum sampai di rumah, JR sampai dulu!!!

    Tajuk entri terbaru di blog JR: "Jaga-Jaga...Wanita Boleh Mandul Jika Pakai Kasut Tumit Tinggi"

    ReplyDelete
  4. risau tu perasaan biasa utk lepaskan anak2 sendiri.. akak pun setiap awal tahun bila sekolah nak mula mmg rasa berdebar2 juga.. he..he.. cara yg akak buat, first few days tu kita pantaulah anak2 tu.. bila dah rasa selesa barulah biarkan mereka berdikari sendiri.. insyaAllah semuanya akan OK.. All the best utk Maisara dan Diana juga..

    ReplyDelete
  5. Nak hilangkan risau tu, cuba bayangkan Diana masa masuk skolah tadika dulu. Okay ke tak okay? Apa perasaan Diana masa tu, mcm tu la perasaan Maisara nanti. Dan mcmn Diana bawak diri dan berkawan masa 1st day tu, camtu jgk dia akan bawak diri dan berkawan masa 1st day dia. Don't worry dear. She will be fine. Lagipun dia anak bijak. :).

    ReplyDelete
  6. biasa la budak2, kalo gado manje2 ttu,jgn risau..teman la maisara masa sehari dua, tgk dia cane..don worry :)

    ReplyDelete
  7. ish i ni pun wlupun anak kedua pun still risau hahahaha apatah lagi anak pertama..yg pnting kita kena berhadapan dengan reality..mmg dia akan belajar bdikari bila dah ke tadika :)

    ReplyDelete
  8. sy lak nebes nk dpt ank..haha boleh? =P

    ReplyDelete
  9. x per D .. biasalah kita nie
    ibu bapa mana yg x risau
    anak 1st time masuk sek
    hurmm
    ieda yg anak2 masuk naik darjah pun
    ada risau nya .. kalah org masuk
    sek darjah 1 ..
    nak2 x beli apa2 persiapan lagi :)

    ReplyDelete
  10. teringat masa sekolah dulu2

    ReplyDelete
  11. kat sekolah nanti dia lagi ramai kawan...adatlah gaduh kecil dengan kawan sekolah..si kakak tu pun ada cikgu report suka usik2 kawannya..hais..

    ReplyDelete
  12. kita pun pernah rasa cam diana rasa bila anak nak sekolah tadika, tapi bila dah sekolah, dia rileks jer, lagi seronok adalah..:) iallah maisara mesti seronok, sekarang ni pun kita risau jugak, sebab anak nak masuk darjah satu, dah lain dengan sek tadika..hehe

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)