Skip to main content

NI SEMUA SEBAB PENGUNJUNG BLOG SAYA

Assalamualaikum...

Selamat petang semua...
masa agak terhad hari ni..
bukan hari ni saja tapi minggu ni sebenarnya..
kalau ada yang sedar minggu ni agak kurang aku
keluarkan post2 kat blog aku ni..
sehari cuma 5-6 post saja..

berbeza dengan minggu2 lepas yang sehari
9-11 post sehari.
ranking alexa jugak dan merosot ni..
aku kena buat sesuatu ni..
tak boleh terus terusan macam ni..
tapi mujur la traffic masih diatas 1k..
kalau jatuh memang bagi kesan la pada be2 aku tu..

Sudah satu tahun 7 bulan aku berblog..
sudah lali dengan sindirian kawan2
yang tak de blog tapi kerap datang membaca..
sindirin2 mengusik yang kadang2 buat aku senyum je...
tersenyum sebab mereka sedar itu kisah tentang mereka..

tapi mereka tahu aku tulis bukan untuk mengaibkan
mereka tapi sekadar mengharapkan
ada pandangan2 lain yang mereka perlu ambik
dari orang lain yang mungkin boleh membantu mereka..

terima kasih kawan2...
terima kasih sebab sentiasa menyokong..
terima kasih untuk follower dan pembaca setia blog ni..
terharu bila ada yang tetap singgah
walau aku tak singgah blog mereka masuk 3 hari..
tapi mereka tetap datang...
cara mereka buat aku lebih mengingati mereka..

terima kasih jugak untuk nuffnang sebab hari ni
iklan kat sidebar tak henti2 keluar..
ekekeke..


sekian...

Comments

  1. Assalamualaikum Diana

    usaha tangga kejayaan

    Wassalam

    ReplyDelete
  2. seronok bila tau kwn2 kita dtg bc blog kita..tp jd xbest bila kena sindir pulak pas tuh..hihi apa2 pun all the best kak! =)

    ReplyDelete
  3. Teruskan blogging! :) Pedulikan kritikan orang lain ;)

    ReplyDelete
  4. Tahniah kak, rezeki buat akak :)

    Myra tak tau bila dapat peluang camtu :)


    p/s : Kak, loading blog myra lambat nape ye, sbb myra bkk ok je...

    ReplyDelete
  5. Just go on je ok..love to read ur blog..keep up writing..

    ReplyDelete
  6. kagum~~saya sehari satu entri pun payah~he~~

    ReplyDelete
  7. Ok. Sy susah nak dpt idea hebat.

    ReplyDelete
  8. wah...akak dah boleh jadi artis. xpun jaik ahli motivasi. hehe.

    ReplyDelete
  9. tahniah.. :D

    insyaAllah akan tetap datang sini selagi bernafas :D


    -MDT-

    ReplyDelete
  10. isy3....rajinnya...5-6 entri sehari??

    ni msti be dah byk ni kan kan kannnnnnnn =)

    ReplyDelete
  11. teruskan usaha ye....sy yg tandus idea ni suka bc blog yg sentiasa aktif ni

    ReplyDelete
  12. hehehe..traffic over 1k kira okay laa tu kak..hehe..iklan nuffnang sy gak tak kuar kat tepi tu..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …