Skip to main content

MAISARA::teman ibu.

Assalamualaikum...

Tadi berbual2 dengan maisara..

Ibu:anak ibu ni nak sekolah dah..dah besar rupanya dia..

Maisara:ye la..maisara ni nak sekolah dah tau..

Ibu:sunyi la ibu nanti..

Maisara:tak pe..kalau ibu sunyi ibu ambik je puteri ni..dia akan teman ibu..


ibu anggkat kain dia..Ibu cuma buka je butang menari kat sini.dan dia akan menri..tak la ibu sunyi..


Ibu:o..ye ke??mujur ada puteri menari..

hehehhe..
mainan dia tu dia suruh teman aku..
aih..dia tak tahu dia masuk je sekolah
mainan dia tu dok dalam kotak ..
letak dalam stor.ekekeke..

sekian..

Comments

  1. patong tu boleh buat shuffle tak?

    ReplyDelete
  2. hehe..takde sunyi ibu maisara tu, kwn blog ramai!

    ReplyDelete
  3. hehe....cian maisara xdpt maen da puteri nnti,jaat la ibu ni;p

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum Diana

    bijak2..Maisara

    Wassalam

    ReplyDelete
  5. kekekek
    tgk..walau die pegi sekolah, die x lupe ibu die
    hehehhe
    walau pon die x taw puteri tu bakal hilang x lame lagi
    kikiki

    ReplyDelete
  6. Takkanlah ibu nak berbual dengan patung tu, kan? :)

    ReplyDelete
  7. Ehemmm...nampaknya ibu Maisara kena hadiahkan baby baru untuknya. Tak la ibunya sunyi lagi bila Maisara ke sekolah...

    Tajuk entri terbaru di blog JR: "Cara Mudah Mengesan Kewujudan Jin Dalam Tubuh: Do It Yourself"

    ReplyDelete
  8. nak sekolah dah dia..mesti ramai kawan nti :)

    ReplyDelete
  9. bagus maisara ni..nasib ade puteri

    ReplyDelete
  10. bgus maisra pndai hibur hati ibu dia..hehee

    ReplyDelete
  11. oloooo comenyaaa maisara nehh..da besar rupanya.heeee


    ngaji molek deh sayang:)

    ReplyDelete
  12. bakal menari dlm kotak kn, hikk...

    ReplyDelete
  13. secara jujur saya sangat takut dengan anak patung... ngeeeeee

    ReplyDelete
  14. bagus...nanti benda tu mnari sendiri taklah bosan kan?

    ReplyDelete
  15. selamat pagi diana,

    maisara dah tak sabaq nk
    pi sekolah ye..

    mainan syahmi pun dah byk
    masuk dlm kotak besar..haha

    p/s: hari ni kak ati ada seru
    nama diana tau :)

    ReplyDelete
  16. Pandai maisara, tapi akak diana takkan main patung tu. hehehe.

    ReplyDelete
  17. hehe..pndai dia..sekolah baik2 k..

    ReplyDelete
  18. sweetnye heheheh.... dia tak nak ibu dia sunyi.. =)

    ReplyDelete
  19. Siap ajar angkat kain dia, then tekan butang. Hehehe... Maisara2. mcm2.

    ReplyDelete
  20. hahahaha lagik senang lah nk update blog n BW pas ni eh kak.

    ReplyDelete
  21. seronok berborak dgn budak2 ni kan..jawapan die naif je =)

    ReplyDelete
  22. ibu tak sunyi sangat punya. kejap je dia pi sekolah. hehe

    ReplyDelete
  23. nanti patung tu menari2 dlm stor lagi seram..hihi

    ReplyDelete
  24. bijaknya maisara...

    aku pun berdebar ni anak nak masuk darjah satu...harap dia boleh sesuaikan diri dgn persekitaran baru...

    ReplyDelete
  25. sekurang2nya dia mampu berfikir siapa peneman ibunya nanti..hihihhihi

    ReplyDelete
  26. jgn merangkak keluar dari stor sudah...hehe

    ReplyDelete
  27. hehehe..jangan dia nak bawak puteri tu sekali dah laa..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  28. maisara sygkan ibunya....
    sebabtu dia sediakan teman....

    ReplyDelete
  29. yeker sunyi??hihihi

    ReplyDelete
  30. kl maisara pergi sekolah..mak maisara boleh berblog...huhu

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …