Skip to main content

KENANGAN BERBLOG SEPANJANG 2011

Assalamualaikum..

Selamat petang semua..hari terakhir ditahun 2011..lepas ni tak de dah 2011.boleh kenang je..berlalu sudah 2011 yang banyak memberi kenangan manis dan pahit sepanjang aku berblog ni..

tahun 2011 baru pakai domain sendiri.dengan bantuan sifu yang banyak tunjuk ajar akhirnya aku boleh membiasakan diri dengan domain baru ni.awal2 memang rasa menyesal pakai domain sendiri.

Baru pakai domain sebulan lebih dah hadapi masalah feed bila mana entry aku tak update kat bloglist kawan2.memang siksa la rasa minggu tu sebab bila siap satu entry jenuh kena pergi kat satu2 blog dan bagitau ada entry baru.tapi ada rahmat Nya bila setiap kali aku pi blog kawan2 hubungan aku dan rakan blogger jadi makin erat.

tahun ni jugak blog aku di hack 2 kali.rasa luruh semangat aku bila buka2 blog aku terpampang gambar2 lucah dan entry aku diedit dengan ayat2 lucah.nak tak nak terpaksa la aku delete entry aku tu termasuk la komen2 yang aku dapat..sayang nye...

kemudian tahun 2011 jugak aku berjaya cashout earning nuffnang setiap bulan.lebih dari yang dijangkakan.cuma bulan 11 je tak cashout sebab nak tunggu hujung tahun baru cashout.dan akhirnya semalam aku cashout dengan jumlah yang berganda dari selalu..Alhamdulilah..

tahun ni jugak ada rasa sedih bila kawan2 blogger hilang macam tu saja.ramai sangat..rasa sedih la sebab hubungan kami memang erat.tapi tiba2 saja menyepi memang aku rasa kehilangan la.sesekali aku rasa malas sangat nak menulis blog bila ingatkan depa.tapi mengenangkan aku punya sokongan kuat dari suami maka aku teruskan jugak.suami memang menyokong aku berblog.kalau aku tak larat nak update dia sendiri menulis 1,2 entry kat blog ni.terima kasih abang..syukur..:)

harapan aku untuk tahun depan aku nak kawan2 lama yang tinggalkan blog tu dapat la kembali aktif seperti dulu.tujuan kita berblog yang utamanya nak kawan..kan??jadi tak de depa aku tak kuat sebenarnya..tahun depan jugak harap2nya kita semua lebih rajin untuk update blog.heheh.. untuk blog aku sendiri tahun 2012 aku nak berada di rank bawah 100k.harap2 tercapai la.aku memang kagum dengan pengguna blogspot yang duduk diranking alexa yang baik.itu memerlukan keja yang kuat..

*tahun 2011 jugak hilangnya rasa hormat dan kagum pada sorang blogger bila dia serlahkan sikap meninggi diri dan angkuhnya.

SELAMAT DATANG 2012..!!

Sekian...

Comments

  1. fariq jalil?tak kenal.kalau kenal leh gak nak berguru dgn die.saya baru nak belajar buat blog

    ReplyDelete
  2. Saya kagum dengan semangat akk dalam dunia blog.....semoga blog akk terus sukses di masa depan... :)

    ReplyDelete
  3. Eda antara kawan lame tu ke??huuhu..mis this blog tu...dah maju bertapak2 dah...eda bercuti seketika dr berblog..dan kini kembali..bnyak benda nk kena blja blik..dah banyak lupa...dulu kita sama2 newbie..same2 naik..kan..:)

    selamat taun baru...ohh..baru perasan dah guna domain sdiri eh..emmm

    ReplyDelete
  4. hee...sy pun banyak kenangan tahun 2011 ni...tahun ni la sy baru mula berblog...ada jugak terfikir nak guna domain sendiri tapi nanti la..hee..

    selamat tahun baru 2012 kak..:D

    ReplyDelete
  5. best nye bab dapat duit nuffnang tu..alhamdulillah..

    mmg sedih kalau teman bloger rapat menyepi..macam akk, ardinihumaira nye blog la..dah sepi..bila la nak muncul kembali..huuuu

    ucaplah alhamdulillah banyak2 supaya jauh dari sifat riak dan tinggi diri..minta dijauhkan..Insya Allah, semuga persahabatan bloger sesama bloger lebih meriah di thn 2012..

    eh, diana..awak terpilih sbg top commenter di blog saya..kalau sudi, bagi add yea :)

    ReplyDelete
  6. bkn senangkn nk berblog..tahniah sbb pnya smgat yg kuat :)

    ReplyDelete
  7. huyyoo asben sis tlg taipkn entry?? terbaekkkk! =)

    snoga thn dpn blog jd lbh baekk..sy pn harapkn menda yg sama =)

    happy holiday kak!

    ReplyDelete
  8. tiap2 bulan cash out..hebat la...nak jadik anak murid boleh..hehe

    ReplyDelete
  9. smoga terus berblogging dengan mantap lg.. ehehe

    ReplyDelete
  10. selamat tahun baru D
    semoga akan ada kenangan2 manis di tahun mendatang ini ..

    ieda teringin nak jumpe D utk tahun depan nie ... ok tak ?? ;)

    ReplyDelete
  11. semoga tercapai semua impian diana dan tahniah untuk income diana tu heheh

    ReplyDelete
  12. selamat menyambut tahun baru.....
    dari remy utk diana....

    ReplyDelete
  13. suka dan duka tak dapat dipisahkan..semoga tahun depan lebih dari tahun ini.

    ReplyDelete
  14. Tahniah diana. Teruskan berblog ya. Walau baru tahun ini saya kenal blog diana, tapi jujur saya kata, banyak yang saya belajar dari diana.

    Terima kasih.

    Dan Selamat Tahun Baru 2012 ya diana.

    ReplyDelete
  15. sebab itu kak ati kata diana ni
    blogger hebat...u see :)
    bersemangat walau kita hanya
    dok di rumah...kak ati suka semangat itu!

    harap2 kak ati dapatlah juga ikut contoh2
    diana tu yang dapat cash out tiap2 bulan
    wow..tak kut...hehe~ 3-4 bulan sekali pun ok..ahak!

    ^____________~

    ReplyDelete
  16. saya sempat tengok time akak bertukar domain..yang kes blog akak kena hack pun sy igt lagi..hehehe...

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …