Wednesday, 21 December 2011

KELEBIHAN BUTANG LIKE DI BLOG

Assalamualaikum...



Selamat malam..
aku memang suka like post2 blogger.
bila entry tu aku baca dan rasa menarik mesti aku like.
kalau menarik dan tak reti nak komen
pun aku like jugak..

Ada banyak lagi blog yang tak pasang butang like .
kebanyakan nya ada like untuk fanpage dia je.
aku kurang minat like fanpage ni.
lebih suka like post mereka.

kelebihan pasang butang like
untuk post...salah satunya tentu la
dari segi traffic.
tambah pulak yang rajin like tu ada rakan
beribu orang..

cer bayangkan
kalau dia like post korang
dan post korang berada kat wall dia.
rakan2 dia yang lain pun kalau tengok
mesti akan ada rasa tertarik untuk
klik kat link post korang..
walaupun tak semua...kan??

Jadi pada blog yang belum pasang butang like tu
apa kata satgi cuba2 la pasang ye..
tak susah pun sebenarnya...
rujuk tutorial ini ye..


sekian...

7 comments:

  1. weeee
    mekasih bebanyak kak utk tutorial ni
    sekarang gak mie telek dn buat
    hehehehe :)

    ReplyDelete
  2. Baru pasang 2 hari lepas, T.kasih atas nasihat..

    Tajuk entri terbaru di blog JR: "Berita Baik: Bas Mini Kembali Ke KL"

    ReplyDelete
  3. betol2.. button like itu pntg..hehe

    ReplyDelete
  4. btl..entry sy akk je yg selalu like pun.. thanks kak :)

    ReplyDelete
  5. a'ah bagus like button ni. suka2.. walaupun sorang dua je yg like, tetaapppp rasa selonot. :)

    ReplyDelete
  6. yee..aku pon x pasang lagi dan mls pasang kot..hehe

    ReplyDelete
  7. Ade jugak yang like status kita byk2, pastu mintak kite like status dye balik. Publisiti murahan letew. Hehek.

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();