Skip to main content

KELEBIHAN BUTANG LIKE DI BLOG

Assalamualaikum...



Selamat malam..
aku memang suka like post2 blogger.
bila entry tu aku baca dan rasa menarik mesti aku like.
kalau menarik dan tak reti nak komen
pun aku like jugak..

Ada banyak lagi blog yang tak pasang butang like .
kebanyakan nya ada like untuk fanpage dia je.
aku kurang minat like fanpage ni.
lebih suka like post mereka.

kelebihan pasang butang like
untuk post...salah satunya tentu la
dari segi traffic.
tambah pulak yang rajin like tu ada rakan
beribu orang..

cer bayangkan
kalau dia like post korang
dan post korang berada kat wall dia.
rakan2 dia yang lain pun kalau tengok
mesti akan ada rasa tertarik untuk
klik kat link post korang..
walaupun tak semua...kan??

Jadi pada blog yang belum pasang butang like tu
apa kata satgi cuba2 la pasang ye..
tak susah pun sebenarnya...
rujuk tutorial ini ye..


sekian...

Comments

  1. weeee
    mekasih bebanyak kak utk tutorial ni
    sekarang gak mie telek dn buat
    hehehehe :)

    ReplyDelete
  2. Baru pasang 2 hari lepas, T.kasih atas nasihat..

    Tajuk entri terbaru di blog JR: "Berita Baik: Bas Mini Kembali Ke KL"

    ReplyDelete
  3. betol2.. button like itu pntg..hehe

    ReplyDelete
  4. btl..entry sy akk je yg selalu like pun.. thanks kak :)

    ReplyDelete
  5. a'ah bagus like button ni. suka2.. walaupun sorang dua je yg like, tetaapppp rasa selonot. :)

    ReplyDelete
  6. yee..aku pon x pasang lagi dan mls pasang kot..hehe

    ReplyDelete
  7. Ade jugak yang like status kita byk2, pastu mintak kite like status dye balik. Publisiti murahan letew. Hehek.

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …