Skip to main content

GARA2 SEO??SEO TU APA??

Assalamualaikum..

Selamat pagi semua...
selamat hari isnin..
seronok nya pagi ni bila bangun2 dan
tengok traffic semalam..
padahal selalunya kalau hari ahad nak
dapat 1k pun sakit jugak la...

tapi yang tak best bila satu be
dah jadi me..sedih2..
tak pe..ada lagi 4 be..
aku nak peram bagi membiak banyak2..hehehe




mujur traffic mengubati kesedihan hatiku ini..wah!!!:p
Ni penangan SEO la ni..
cakap pasal SEO...bila aku buat entry
sebut pasal SEO mesti ada komen yang tanya
SEO tu apa..??cemana nak buat entry SEO?
heheheh...

cer pi kat google dan taip apa itu SEO.
peliknya bila nak tahu harijadi artis
atau cemana cara nak dapat RM200 baucar untuk pelajar
IPT
pandai pulak dia cari kat google..
cer cari cemana nak buat
entry SEO pulak..tengok jumpa ke tidak??

manja ye???
ekekekek

sekian...

Comments

  1. saje nak akak terangkan jugak ape tuu SEO :P

    ReplyDelete
  2. wow..melonjak tinggi sgt!!

    syoknya..

    ReplyDelete
  3. biasa BE-ME xpenah dapat sampai seploh hengget pn..
    sedeykan..huuu~

    ReplyDelete
  4. wau...power rangers ar akak ni..current earnings tuh terbaik dari ladang..;)

    ReplyDelete
  5. BE plg tinggi buat masa ni hny la RM6.90.hohohoho....nak cecah puluhan ringgit??hadei....tp ade 1 BE tgh running...try my best nak pertahan kan lame2 BE tu..hehehe

    ReplyDelete
  6. Cik pulau : sama lah kita.. kekeke
    Bestnya tgk current earning tu..huhu

    ReplyDelete
  7. wahhh..kalau ini mcm punyo trapik..kompom ribu-ribu tiap bulan nih..ekekek

    ReplyDelete
  8. bese la tu kak..bab2 retis mmg laju je bab2 ilmu ni sengal sket heheheh

    ReplyDelete
  9. hurmm D ada juga BE .. ieda nie dah lama x der BE nie .. x perlahh lum ada rejeki kan .. ( ayat pujuk ati ) ekekke

    ReplyDelete
  10. Wow! Melonjak habis UV nya...

    yus tahu SEO tu apa, cuma nak buat entri SEO tu yg tak masuk je rasa dalam blog tu. Macam ada tak kena...hihi

    ReplyDelete
  11. tengok amount nuffnang kak diana tu terus bling2 mata..hehe..memang otai la akak ni..

    ReplyDelete
  12. Betul la..nak jugak akak yg terangkan :)

    TQ

    ReplyDelete
  13. bukan manja..kadang2 tinggi bebenor bahasa en google..susah nak paham..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  14. wow byknye akk..tahniah2!!ciktom hari2 uv plg byk 3k je..akk punye mantap smpi 6k...best tgk amout be akak..byknye..peram byk2 tau akk..hehehe

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …