Skip to main content

ENTRY KIPAS NUFFNANG

Assalamualaikum...

Selamat petang semua...
petang ni ada rezeki masuk nih..hhehee..
ada dapat be lagi la..
kali ni be dari NESTLE.
mungkin be ni dapat semalam..
semalam tak check pulak nuffnang jadi
tak tahu dapat hari ni ke semalam..
terima kasih nuffnang dan NESTLE..
saaaaayang nuffnang!


orang kata kalau kita sayang2 nuffnang
lepas tu bodek2 sikit akan dapat be banyak lagi tau..
ekekekeke...

Nak bodek lagi la..
nuffnang best..nuffnang tak kedekut
dan sentiasa peka dengan kehendak kami blogger2 ni..
muahahhaha...
melampau punye kipas..

dah la..nak buat entry berfaedah sikit lepas ni..:p

sekian..

Comments

  1. cepat bodek nuffnang..untung2 kipas dpat BE jugak.hehe

    ReplyDelete
  2. kipas, jangan tak kipas...hihi

    ReplyDelete
  3. pergh... murah rezeki diana dgn nuffnang

    ReplyDelete
  4. sampai ke hari ni aku masih 'bodoh' bab nuffnang.macam mana nak tahu kita dapat BE?

    ReplyDelete
  5. hanya mampu telan ayaq lioq

    ReplyDelete
  6. ahahahah kalau dp BE mcm nie punye kipas berbaloi ! .. ahahaha

    D , cantik header baru .. kemas

    ReplyDelete
  7. entry ni berfaedah jugak..tgk tu byk faedah RM RM nya..bila la nuffnang nak kipas saya..hak3

    ReplyDelete
  8. alhamdulillah..rezeki tu diana.

    ReplyDelete
  9. hehe..cakap pasal nuffnang nie baru saya teringat..asal kat blog sy iklan dia yg kat tepi tak kuar ek..da tanya nuffang tapi xde reply pun..hmmm

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  10. krole pon nak kipasla macam tu...kipas kuat2 mna tau dpt sepulo BE hahaha

    ReplyDelete
  11. best kew lau ada nuffnang nie akk? bella dah lama ada blog, tapi xda bnda nie. hmm

    ReplyDelete
  12. blog kb, income be tu lmbt je naik incomenya.. da kumpul uv byk2 pun, still slow.. :(

    iklan pulak tak keluar je...

    ReplyDelete
  13. nak kipas nuffy jugak la. tak cukup kipas, aircond saya letak. HEHe

    ReplyDelete
  14. alhamdulilah rezeki kak makin bertambah...ada tip2 tak, sm x penah pon dpt BE..ahak! teryata sm nie pemalas..hehe

    ReplyDelete
  15. sakan akak kipas..tak lenguh tangan?:p...hehe sesekali kan kak.banyak duit blog akak tu..

    ReplyDelete
  16. hahhaa..bnyk duit akak..akak...jom jadi akak angkat saya nak tak? nak tak?


    haha

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …