Skip to main content

DEPA NAK SAMBUT KRISMAS,AMPA LAK YANG KALUT!

ASSALAMUALAIKUM..

AWAT YANG RAMAI SANGAT BERIAYA2
WISH KRISMAS NI??
ARTIS PUN KEMAIN..WISH SANA SINI..

MAULIDUR RASUL
TAK DE PULAK WISH SANA SINI..

SERONOK KA NAK SAMBUT KRISMAS??
SERONOK SEBAB BANYAK PARTY YE??

25 DISEMBER -
HARI KELAHIRAN DEWA MITHRAS
IAITU DEWA YUNANI.

SIBUK DOK TUJU2 UCAPAN NAK BUAT APA??

SEKIAN..

**bila tiba je krismas aku mesti teringat
kisah lama yang berlaku dalam blog aku ni..
hahahaah..

Sekian...

Comments

  1. setuju ! cekbolat lyan movie krismes je.. takpe kan? heheh

    ReplyDelete
  2. Manusia dah berubah kak, makin pelik~ =='

    ReplyDelete
  3. amboi macam marah je nie kak?
    haha

    biasalah kak..
    bila wish krismas tu, diorang terasa diri diorang ala2 mat salleh gitu~

    haktuiihh
    hahaha

    ReplyDelete
  4. salam kak diana
    mohon untuk diberi komentar
    saya rasa setiap manusia itu ada pendapat dan pandangannya tersendiri.
    ya benar sudah berkali-kali juga
    saya "came across" dgn beberapa artikel yang menulis mengenai hukum memberi ucapan "slmt hari krismas" kepada yg bukan muslim.
    tetapi menurut saya itu tidak salah, malah ucapan itu sekadar utk menzahirkan rasa hormat kita kpd bangsa dan agama yg meraikannya. kita hidup di sebuah negara yg berbilang bangsa, ada variasi agama. bila kita menyambut perayaan hari raya aidilfitri contohnya, bangsa2 lain tidak putus2 juga mengucapkan selamat pada kita. itu tanda mereka menghormati agama dan perayaan kita. sekadar komentar :)

    ReplyDelete
  5. akak pun tak rasa excited nak ucap selamat..takpa lah, biaq pi la depa raya..hok hok batuk sat :)

    ReplyDelete
  6. haha..kak, peristiwa apakahh??share jom. hikss

    ReplyDelete
  7. a'ah nak tau jgk peristiwa ape kah...tragedi disember ke

    ReplyDelete
  8. Yna pun kdg2 ternyanyi lagu krismas kt tv 2 pah2 tsedar st0p mgjut..hehe..kisah gpo kak?nk kne sl0ngkar ni..he3

    ReplyDelete
  9. yang penting kita sebagai umat islam tak yah la over jugak kan.just nak ucap,xpe kut coz kita 1M,majmuk.tapi beria2 nak celebrate xusah la

    ReplyDelete
  10. Sekadar menghormati rsnye xmengapa asalkan tidak mengiktiraf akidah mereka... boleh refer di sini -http://drmaza.com/himpunan_fatwa/?p=77
    ;)

    ReplyDelete
  11. akakk!ecah pun masih ingat kenangan masa krismas thun lepas.hehehehe..kejap je masa berlalu.bdk tu ape cite eh?heee;p


    waa..dah bertahun rupanya kita knl ehhh.haha

    ecah mashuri

    ReplyDelete
  12. tau takpa.. dah tu sibuk tanya ustaz nu, tanya ustaz ni hukum berkaitan krismas ni.. padahal hukum yg jelas depa xmau ikut..

    ReplyDelete
  13. dah hujung tahun ade sale..tambah lagi christmas..sale lagi,,hikhikhik

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …