Saturday, 24 December 2011

DEPA NAK SAMBUT KRISMAS,AMPA LAK YANG KALUT!

ASSALAMUALAIKUM..

AWAT YANG RAMAI SANGAT BERIAYA2
WISH KRISMAS NI??
ARTIS PUN KEMAIN..WISH SANA SINI..

MAULIDUR RASUL
TAK DE PULAK WISH SANA SINI..

SERONOK KA NAK SAMBUT KRISMAS??
SERONOK SEBAB BANYAK PARTY YE??

25 DISEMBER -
HARI KELAHIRAN DEWA MITHRAS
IAITU DEWA YUNANI.

SIBUK DOK TUJU2 UCAPAN NAK BUAT APA??

SEKIAN..

**bila tiba je krismas aku mesti teringat
kisah lama yang berlaku dalam blog aku ni..
hahahaah..

Sekian...

13 comments:

  1. setuju ! cekbolat lyan movie krismes je.. takpe kan? heheh

    ReplyDelete
  2. Manusia dah berubah kak, makin pelik~ =='

    ReplyDelete
  3. amboi macam marah je nie kak?
    haha

    biasalah kak..
    bila wish krismas tu, diorang terasa diri diorang ala2 mat salleh gitu~

    haktuiihh
    hahaha

    ReplyDelete
  4. salam kak diana
    mohon untuk diberi komentar
    saya rasa setiap manusia itu ada pendapat dan pandangannya tersendiri.
    ya benar sudah berkali-kali juga
    saya "came across" dgn beberapa artikel yang menulis mengenai hukum memberi ucapan "slmt hari krismas" kepada yg bukan muslim.
    tetapi menurut saya itu tidak salah, malah ucapan itu sekadar utk menzahirkan rasa hormat kita kpd bangsa dan agama yg meraikannya. kita hidup di sebuah negara yg berbilang bangsa, ada variasi agama. bila kita menyambut perayaan hari raya aidilfitri contohnya, bangsa2 lain tidak putus2 juga mengucapkan selamat pada kita. itu tanda mereka menghormati agama dan perayaan kita. sekadar komentar :)

    ReplyDelete
  5. akak pun tak rasa excited nak ucap selamat..takpa lah, biaq pi la depa raya..hok hok batuk sat :)

    ReplyDelete
  6. haha..kak, peristiwa apakahh??share jom. hikss

    ReplyDelete
  7. a'ah nak tau jgk peristiwa ape kah...tragedi disember ke

    ReplyDelete
  8. Yna pun kdg2 ternyanyi lagu krismas kt tv 2 pah2 tsedar st0p mgjut..hehe..kisah gpo kak?nk kne sl0ngkar ni..he3

    ReplyDelete
  9. yang penting kita sebagai umat islam tak yah la over jugak kan.just nak ucap,xpe kut coz kita 1M,majmuk.tapi beria2 nak celebrate xusah la

    ReplyDelete
  10. Sekadar menghormati rsnye xmengapa asalkan tidak mengiktiraf akidah mereka... boleh refer di sini -http://drmaza.com/himpunan_fatwa/?p=77
    ;)

    ReplyDelete
  11. akakk!ecah pun masih ingat kenangan masa krismas thun lepas.hehehehe..kejap je masa berlalu.bdk tu ape cite eh?heee;p


    waa..dah bertahun rupanya kita knl ehhh.haha

    ecah mashuri

    ReplyDelete
  12. tau takpa.. dah tu sibuk tanya ustaz nu, tanya ustaz ni hukum berkaitan krismas ni.. padahal hukum yg jelas depa xmau ikut..

    ReplyDelete
  13. dah hujung tahun ade sale..tambah lagi christmas..sale lagi,,hikhikhik

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();