Skip to main content

BLOGGER TEGAR

Assalamualaikum..

Selamat pagi semua..
2 hari tau aku tak berblog..
setakat update entry lepas tu
sibuk dengan aktiviti lain..
mujur pakai broadband..
dalam kereta pun boleh update..:P

Korang kalau tak update blog
ada tak rasa teringat2 je kat blog??ada??
kalau tak de tu belum sampai
tahap blogger tegar lagi..
heheh..

satu lagi bila pi mana2 sibuk
ambik gambar..niat dah dalam hati..
"nak letak dalam blog.."
sah la blogger tegar la tu..

Sebelum tidur semalam
sempat la jenguk blog kejap..
bila tengok je ada kawan2 yang update
sepanjang 2,3 hari ni dan bw kat shoutbox..
terus hati aku ni kata...

"dia ni blogger tegar ni.."

nak tau sapa??
satgi aku keluarkan senarai blogger tegar ye..

ekekekek..
kita tengok siapa yang kena..

sekian..

Comments

  1. hahahahha mmg pernah tpkr apapun gambar yg amik nk masuk blog kikiki..

    klu boleh mmg nk update blog slalu tuk dtgkan mood berblog hehehehhe..sbb once dah mls nk update mmg jadi malas terus..err ni blogger tegar tak hahahaha

    ReplyDelete
  2. K.diana memang tegar dalam kereta pun update..hehehe..yup memang teringat sokmo kat blog..dirasuk ke apa..hehehehe..

    ReplyDelete
  3. Saya belum sampai tahap tegar. Tahap syok2 sendiri adalah....

    ReplyDelete
  4. Sy mgkn tak smpi g. Nak post gamba kat blog pun susah.

    =D

    ReplyDelete
  5. Saya kalo tak online tu takde la terbayangkan blog. Tapi bila nak online je, terus rasa nak check blog.

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum Diana

    saya mukin jauh lagi untuk digelar blogger tegar...

    Wassalam

    ReplyDelete
  7. boleh di katakan tegar kot..^__^

    ReplyDelete
  8. rasanya saya ni dah kategori tegar kot. Sbb biasa, kalau dah lama tak update mmg lagi lamalah dia bersawang...hehe

    ReplyDelete
  9. hohoh
    ada tahap2 plak ek..
    rasanyer shark x tegar lg kot.

    ReplyDelete
  10. tegar itu perlu tapi bukan selalu...hahahahah

    ReplyDelete
  11. hahaha..sy pun tatau laa tegar ke tak??hehehe..kadang2 teringin gak nak update tapi schedule menghalang..tapi kalau ade masa mmg sy update..hehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  12. npk gaya sy ada ciri2 diatas tu :)

    ReplyDelete
  13. dulu ciktom ada sifat blogger tegar camtu..tp skang dh xde da pas keje...sbuk keje xde ms pkir psl blog..hehe

    ReplyDelete
  14. nak cakap pasal lain..
    bukan tegar..
    blog akak ni kemas la :)

    ReplyDelete
  15. hehe..saya bila weekend mmg susah nak update entry, tapi jauh disudut hati mmg rasa rindu nak update.

    ada masa sikit, curi2 bw guna hp.

    *sejak ada blog, kepala mcm tak berenti berfikir..blog3!

    ReplyDelete
  16. ecah macam ciktomlah.hehehhe...tp ingt jgk sokmo2.tp bnyk gmbr yg niat nk letak dlm blog xterletak.ekekekek

    ReplyDelete
  17. Kalau sehari tak dapat buka blog, memang resah dibuatnya. Kakcik sanggup guna hp untuk lawat blog (walaupun mata tak terang). :)

    ReplyDelete
  18. saya harap saya tak tegar. tapi nampaknya dah menuju ke arah itu. huhu~

    ReplyDelete
  19. kekekekeke
    tula
    adik selalu ckp
    akak ni, amik gambo tu nk buh dlm belog la tu
    kikiki

    malu2

    ReplyDelete
  20. akak mengaku akak blogger tegar..sila senaraikan sekali ye..kihkihkih

    ReplyDelete
  21. he..he.. kadang amik je gambar tapi tak sempat gak nak upload ke blog. idea mencurah nak tulis tapi kadang keadaan pulak tak mengizinkan nak update. sabar ajelah kan..

    ReplyDelete
  22. Mood dah suam2 kuku skrg..tatau la npe..huhu

    ReplyDelete
  23. oh suspen nih...sapo la tu yer..hehe

    ReplyDelete
  24. sejak sebuk nie ieda kurang dah tegar nyeee huhuh

    ReplyDelete
  25. Heheee, myra pun camtu kak, kalau nak kemana2 wajib amik gambar..
    Dan kalau p holiday, siapkan autopublish entry :)

    ReplyDelete
  26. Belum tegar lagi, blogging pun syok sendiri je. hahaha!

    ReplyDelete

Post a comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …

RESEPI BIHUN SUP DAGING SEDAP DAN MUDAH

Assalamualaikum...



Suka watermark yang mana??Yang gambar atas  atau gambar kat bawah nun ??saya buat watermark ni guna app kat enpon je ..hehe..jadi lah.kan.Dari tak de..Ok..lupa kan pasal watermark tu..Hari ni makcik buat bihun sup..Punya la sibuk hari ni letih tak tau nak cakap la..sekali bihun sup dah siap makan sikit punya berselera..Bihun sup ni yang sedap sangat atau makcik yang lapar..tak tahu la..hehehh..

Dah selalu buat bihun sup tapi tak pernah terlintas nak share resepi kat blog..hari ni makcik turunkan ilmu buat bihun sup pulak..Saya guna daging 1/2 kilo sahaja.lepas tu hiris nipis2 sebab yang nak makan ni budak2.Masak pun cepat lembut..senang budak2 nak kunyah.kalau buat jual tu biasa nampak dia potong  tebal2 dalam 1 inci...ada yang potong kecik2.Ikut suka ampa nak potong macam mana yang penting kuah kena sedap.

Untuk sambal pulak saya buat sambal kicap.saya memang tak reti makan bihun sup dengan sambal merah tu..rasa tak selesa bila makan serbuk cili yang di tambah air…