Skip to main content

BILA BLOGGER HILANG PRINSIP

Assalamualaikum...

Selamat petang semua..
sakit pinggang la hari ni..:(
tapi sebab gila nak berblog aku
turunkan monitor aku letak kat bawah..
hahahah..dah jadi macam guna laptop je.

laptop sakit hari ni..
jadi kena guna komputer je la.

Aku selalu geledah entry lama orang.
ada satu blog aku pergi ni..
dalam entry dia kata lebih kurang gini la..

"blogging ni bagi saya untuk suka2 saja.
sekadar isi masa lapang dan tempat saya meluahkan
emosi.kadang2 jadi tempat saya berkongsi suka duka.
traffic dan follower tak penting untuk saya.
yang penting saya puas dengan apa saya buat."

ok..dia tak pentingkan traffic katanya..
tapi heran gak sebab sekarang blog dia
main seo sudah.seo yang copy2 paper tu la ..
hehehe..agaknya baru sedar
kot dari traffic tu la kepuasan tu datang..
heheheh..

*aku pun selalu tak berpendirian tetap gitu..ekekeke

sekian..

Comments

  1. sebab baru faham pasal seo, dan dari seo tu ada kepuasan yang lain menjelma...

    Yus akui, baru gak faham pasal seo ni, so, skrg mmg selit2 juga entri yang ada seo ni...:D

    ReplyDelete
  2. sekali dah nampak kelebuhan dgn berblog..

    ReplyDelete
  3. heee
    mungkin mase die belog awal2, die x begitu meluas dgn belog kot
    maksudnye
    x taw lag apa keseronokan berbelog
    hehhe

    sy pon kekadang mengalami kecelaruan identiti berbelog..eh yeke istilah tu..hahahaa
    antam jelah :p

    ReplyDelete
  4. ikut keadaan mula2 mmg begitu tetapi bak kata org ramai 'alang2 menyeluk biar berkepuk..."...hehe

    ReplyDelete
  5. redah je mana SEO mana tak.kepuasan post entry tu penting..akekekeke

    ReplyDelete
  6. hihi biasa la kak...manusia selalu berubah

    tak best kot kalau blog tu sunyi sepi ja..kan kan? heeee

    ReplyDelete
  7. Saya kah itu? Hahaha... Saya selalu jgk tukar2 prinsip dlm berblog ni. Ye lah, manusia kan selalu berubah2. Ada time saya rasa mcm malas nak heran dgn traffic, tapi ada time, bersemangat nak naikkan traffic. Ada time rasa mcm cool gile kalau ada ramai follower, tp kdg2 rasa malas nak blogwalking[selalunya malas la haha]. So, prinsip saya berblog ni adalah, saya berblog mengikut mood.

    ReplyDelete
  8. ahaha..yana pun suka korek entry lama k.diana..kikiki

    ReplyDelete
  9. hehehe..bape lama prinsip dia tu nak bertukar kak??hehehe..

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  10. sy pon blog utk suka-suka (mulanya) tp bila trafik rendah sedih pula haha..

    ReplyDelete
  11. soryyyyyyyyyyyyy

    x paham ape tuu SEO D

    nanti jawab kat entry ieda ye ;)

    ReplyDelete
  12. sbb tu asben sy kn slalu tego blogger2 br yg duk kondem2 blogger yg kejar traffic ni..yelah dorg xphm konsep traffic pehtu nk dengki2..kira mcm kata2 tu memkn diri sendiri je kn..klu xfaham, kita belajar utk faham~ =)

    ReplyDelete
  13. hehehe..manusia berubah kan sis... tapi tak minat la baca kalo entri SEo semua..huhuhu

    ReplyDelete
  14. seo akan muncul bila idea nk menulis tak mai...hehehe

    ReplyDelete
  15. blog kite ke tu diana.... huhuhu....

    ReplyDelete
  16. prinsip berblog yg saya langgar..takmo citer hal peribadi. tapi citer gak sbb nak bagi lebih kenal & mesra dgn kwn2.

    ReplyDelete
  17. prinsip dio ke laut sudah..hehe

    ReplyDelete
  18. Tak men seo seo. Saya berblog dari hati. Taip2 sume ayat datang dari hati. Pewit!

    ReplyDelete
  19. biasa la manusia kak..dulu lain skang lain. hee..dah bukak mata la tu.

    ReplyDelete
  20. Hahahahaha!

    Tengok..tengok..

    Die dah pnt berdrama la tu!

    =p

    ReplyDelete
  21. pendirian dia dulu dan sekarang dah berubah gitu..

    ReplyDelete
  22. dia br blajar seo lah tu..klu tiba2 saya wat entri seo maknanya saya pun dah pandai lah nnt kot?ehehe

    ReplyDelete
  23. semua penting..kl blh smua nak..kbykn blogger ms2 awal2 mcm tue..bl dh nmpk kelebihan seo trus tukar pendirian kot..stiap org berubah ikut peredaran ms..tmasuk ciktom sendiri ;0

    ReplyDelete
  24. sekali malas tu mai...hilang prinsip segala...hehe

    ReplyDelete
  25. Dulu mungkin masa mula berblog fikiran ke arah tu, tp sekarang dah lain :)

    Sama la cam myra gak :)

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …