Skip to main content

BEZA LELAKI GEMUK DAN PEREMPUAN GEMUK

Assalamualaikum...

selamat malam semua...
malam ni kita nak cerita pasal gemuk.
kali ni bukan nak bagi tips bagi gemuk atau kurang kan
gemuk..tapi nak cerita sikap2 orang gemuk.
hehehhe..

Beza sigemuk lelaki dan sigemuk perempuan..
mula2 kita tengok sikap perempuan gemuk dulu ye..

~Ada rasa rendah diri.
~sentiasa berusaha untuk mencantik kan diri.
badan gemuk tapi muka cun okey...
~sentiasa melaungkan azam untuk kurus
~takut nak mencari kesalahan orang lain
kerana sedar diri.

sekarang kita tengok pulak sikap lelaki gemuk..

~rendah diri??aku panglima tau...
~alang2 dah gemuk,tak payah la nak pakai lawa2..
biar je la muka berminyak ke apa..
kalau masuk youtube pun bukan orang
nampak sangt muka ni..nampak badan je..
~sentiasa melaung2kan kehebatan diri sendiri.
~suka mencari salah orang lain..


muahahah...
entry usik2 lelaki gemuk..
jangan marah ye.
tak semua lelaki gemuk gitu..ada yang baik...:P
tapi kebanyakan yang aku jumpa
ramai yang macam tu...


jangan saman saya..
saya orang susah...
(slogan yang tok guru ajar...
pi mana2 bawak slogan ni katanya..ekekeke)


sekian...

Comments

  1. eh eh mcm btul je kak!! pandai akak observe org... :)

    ReplyDelete
  2. ekekke yelah D ... hurmmm x terfikir punn :)

    ReplyDelete
  3. pompuan giler ni ske wat blogpost yg hina org.baik ko tulis citer lucah.

    ReplyDelete
  4. haha..sebahagian orang je tu kak..lawak pulak bca ayat tu " jgn saman saya..saya org susah'..nak simpan ayat nie jugak la..haha..

    ReplyDelete
  5. tanpa nama
    @
    awat nya cek oi..
    terasa ka??
    mesti lelaki gemuk ni..kan???

    ReplyDelete
  6. kalau aku gemuk pe masalah ko?ko ke yang bg aku mkn?

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum Diana

    bagaimana pula lelaki kurus...he he

    Wassalam

    ReplyDelete
  8. tanpa nama
    @
    akak tak de masalah.yang bermasalah kamu tu..selain masalah berat badan kamu jugak mengalamai masalah tiada keyakinan diri dan pengecut.nampak??kamu yang sebenarnya bermasalah..

    akak rasa kesian pada orang yang bagi kamu makan..
    muahahahha...

    ReplyDelete
  9. hehehe :D betol kowt tu ! Setuju .
    Hmm , slogan yg tok guru ajar tu bagus la . nak amik jgak bley :P HIHI

    ReplyDelete
  10. haha..lawak2..mcm btul je..sme laki gmuk yang izz knal mcm tu..:)

    ReplyDelete
  11. Diana: Nampaknya dah ada org yg tersinggung dgn entri ni...

    Sebenarnya gemuk pun susah, kurus pun susah. Yg penting berat badan ideal & tak ada penyakit serius. Sapa nak turunkan berat badan jom ikut JR joging...

    Tajuk entri terbaru di blog JR: "Terjumpa Ustaz Tak Bermoral Di Depan Mata"

    ReplyDelete
  12. tak baik hina orang19 December 2011 at 21:47

    amboi amboi. menghina orang nombor satu kau ya. saya nasihatkan kau berhentila buat post menghina macam ni. nanti jadi kat anak-anak kau baru kau tahu.

    ReplyDelete
  13. hahaha lawak la... ape pun tak boleh!

    ReplyDelete
  14. tak bley tahan baca ayat tok guru tu.. hahaha.. terbantut jap main game.. :P

    ReplyDelete
  15. tak baik hina orang
    @
    cuba bagitau ayat yang mana satu menghina orang??

    ReplyDelete
  16. hihi..mmg beza laki n pompuan kan..xkira le kurus or gemuk..
    kak, tunang qienah gemuk juga tp ye xde le ciri2 cm 2 sgt.huhu.pepn,ye comel..:P

    ReplyDelete
  17. hehe..sib baik saya kurus kacak bergaya..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  18. hahaha..yg azam nak kurus 2 mmg sllu la ecah dok ckp.tp x diet2 pun.tp yg muka cun tu mekasih eh akk.susah2 puji :)

    ReplyDelete
  19. Fariq
    @
    main game ka ceting dengan awek??muahahah..

    eh!lupa nak letak link la kat situ.jap2..nak edit..hehhe

    ReplyDelete
  20. echah
    @
    nanti akak buat entry untuk nampak kurus..khas untuk echah..ekekeke

    ReplyDelete
  21. ayat yang last tu best !! hahaha..
    nak tiru.. jgn saman saya.. saya orang susah..[dgn muka sedih ye kak} hahaha..

    ReplyDelete
  22. mmg lumrah perempuan lebih mementingkan kecantikan..tapi kurang pada lelaki..tak kira gemuk atau kurus ..^__^

    ReplyDelete
  23. eh akak takyah la letak.. nak mati dah domain tu kena bunuh ngan sy.. biar je kosong kadi tanda tanye.. :P

    ReplyDelete
  24. hah?
    macam saya je tu sebb sy gemok
    betol tak kak?
    kekekeke :p

    ReplyDelete
  25. lelaki gemok dengan boroi tak sama kan..? orang cakap lelaki boroi confident level dia tinggi.heehe

    ReplyDelete
  26. haha..tapi kan sis, sekarang ni pompuan gemuk pun cute tau...suke tgk dorang...yg pandai bergaye...mekap..

    ReplyDelete
  27. hahaha...sy setuju sgt2 akak...sbb ada experience jupa lelaki gemuk yg camtu..heee

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …