Skip to main content

ADUHAI..READ MORE PULAK..!!

Assalamualaikum...

alahai..
slow sangt internet hari ni..
nak bw pun hilang mood sudah..

dah la banyak blog yang
sibuk pasang read more sekarang ni...
nak komen susah..
nak baca pun susah..

ye la..
tahu la korang pentingkan page view..
tapi apa guna pageview tinggi
kalau pembaca tak selasa..

ambik masa tau nak loading 2,3 kali.


sekian..

Comments

  1. bila internet slow.. yg readmore ni agak menguji kesabaran jugak hihihi..

    ReplyDelete
  2. JR pun tak selesa juga bila ada read more, tapi apa nak buat ada yg suka cam tu. Biar panjang asal selesa dari pendek tapi tak selesa...

    ReplyDelete
  3. haah betul tu kak.. sakit hati loading lame

    ReplyDelete
  4. betol kak
    ase sedih gak bile buka x bace tapi kalo bole nak bace byk jugak entri
    tapi kalo sume dh cm tu
    huhuhu
    tgk mood la..huhuhu

    ReplyDelete
  5. dulu ada gak pasang readmore....dh buang kot....hehe....blogwalking jer

    ReplyDelete
  6. oo..macam tu..kita xbuat pun kat blog kita..

    ReplyDelete
  7. dulu ada gak rasa nak guna benda ni tapi tak jadi pun kat blog sy..hehee

    #buta coding la kata kan..

    ReplyDelete
  8. ada pro n cons nya.....

    ReplyDelete
  9. ca pon xsuka style readmore..tenet slow mmg sakit jiwa dibuatnya.laju je tangan klik pangkah.malas nak loading lagi.

    ReplyDelete
  10. btol tu kak.. :( kdng2 nk nagis ada waaa T_T

    ReplyDelete
  11. xgemar gak read more...tp layankan aje..huhuu

    ReplyDelete
  12. bwtul..buat blog yg ringan2 dah..tngok cam belog geng budak penjara..senang masuk..haha.. iklan

    ReplyDelete
  13. deno tak berapa gemar blog yg ada read more, tapi kalau info dan isi blog die best, deno tetap ke blog tu walaupun kena loading lama...

    ReplyDelete
  14. tapi bukan ke nampak kemas sikit? dlu nak bt tp xmenjadi..malas la..dah pedup..huahuahua

    ReplyDelete
  15. dulu2 nak mmg nak wat read more
    sekarang biarla entri panjang atau pendek
    asalkan ada org sudi baca dan komen sudah ;)

    ReplyDelete
  16. Internet slow memang akan
    mematikan mood bw..

    huu take ur time :)


    Latest Post:
    Memang sudah ditakdirkan untuk sementara.

    ReplyDelete
  17. hahahha tu le msalah klu readmore tu...kdg2 terbntut nk baca sbb tu le :)

    ReplyDelete
  18. Kalau blogwalking kat blog yang pasang read more kat entry, terus tekan Ctrl+W. hahahahaha.

    ReplyDelete
  19. biar entry cecah lantai aku tetap baca :)

    ReplyDelete

Post a comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

RESEPI BIHUN SUP DAGING SEDAP DAN MUDAH

Assalamualaikum...



Suka watermark yang mana??Yang gambar atas  atau gambar kat bawah nun ??saya buat watermark ni guna app kat enpon je ..hehe..jadi lah.kan.Dari tak de..Ok..lupa kan pasal watermark tu..Hari ni makcik buat bihun sup..Punya la sibuk hari ni letih tak tau nak cakap la..sekali bihun sup dah siap makan sikit punya berselera..Bihun sup ni yang sedap sangat atau makcik yang lapar..tak tahu la..hehehh..

Dah selalu buat bihun sup tapi tak pernah terlintas nak share resepi kat blog..hari ni makcik turunkan ilmu buat bihun sup pulak..Saya guna daging 1/2 kilo sahaja.lepas tu hiris nipis2 sebab yang nak makan ni budak2.Masak pun cepat lembut..senang budak2 nak kunyah.kalau buat jual tu biasa nampak dia potong  tebal2 dalam 1 inci...ada yang potong kecik2.Ikut suka ampa nak potong macam mana yang penting kuah kena sedap.

Untuk sambal pulak saya buat sambal kicap.saya memang tak reti makan bihun sup dengan sambal merah tu..rasa tak selesa bila makan serbuk cili yang di tambah air…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …