Skip to main content

7 PERKARA YANG LELAKI TAK SUKA BILA MAKAN DENGAN WANITA

Assalamualaikum...

~Lelaki tak suka bila dia ajak kita makan tapi kita makan tak habis..kenyang kononnnya..(padahal balik umah masak megi..)

~lelaki tak suka bila dia ajak makan kat mana2 kita tak suka hanya sebab tempat tu tak best.

~lelaki tu tak suka bila perempuan cerewet.."saya tak makan udang ni..sayur tak nak la..air tak sedap la.."kalau tak suka diam2 sudah..

~lelaki tak suka bila sambil makan kita bercakap sampai menyembur nasik..

~lelaki tak suka bila sambil kita makan kita buat muka tolak rezeki.

~lelaki tak suka bila kita oderkan makanan untuk dia.tapi dia suka bila kita bagi dia pilih apa kita perlu makan/minum..

~lelaki tak suka kalau ada perempuan yang nak bayarkan bil makan..kalau perempuan nak bayar jugak hulurkan credit kad/wang pada lelaki sebelum pelayan atau orang lain nampak.


sekian...

Comments

  1. cam tu erk?. thanks 4 info.. byk gak yg laki xsuke.. ehee :)

    ReplyDelete
  2. err...sy ler tew yg menyusahkan glgn laki2 ni...huhu

    ReplyDelete
  3. senang cite..jd diri senirik jela

    ReplyDelete
  4. he3.... nice info ler.....
    rasa cam betul jer....

    ade tambahan lagi satu.....
    lelaki tak suka kalau nak makan biler lelaki tanya...nak mkn apa ?
    perempuan selalu jawab, apa apa ler.... padahal kat tangan tgk pegang menu.....
    menu apa apa tak jual dik ! he3

    ReplyDelete
  5. Part menyembur nasik tu, pompuan pun tak suka lelaki makan menyembur tau.

    ReplyDelete
  6. betul3.. tapi yang last tu sy x kesah..hahaha... ('',)

    ReplyDelete
  7. lelaki tak suka perempuan yang bila makan dok tercover semua nya =)

    ReplyDelete
  8. patutla..laki segan skit klu prempuan yg bayar

    ReplyDelete
  9. Part last tu.. lebih kurang : lelaki tak suka bila dia blanja, pempuan kata tak payah, sambil bayar balik duit lelaki tu.. ouch ~ ahakz..

    ReplyDelete
  10. Memang terhina sangat2 jika perempuan yg tolong bayar bil makan kita..."duit aku tak laku ke?"

    ReplyDelete
  11. sy pun xsuke ngan pmpuan yg cm ni..ngade lebih..seb baik sy xbuat semua di atas..huhuu part bayar tu comel kan..blanje tp nmpak cm lelaki yg bayar..sweet

    ReplyDelete
  12. yang paling last tu yang zara PALING SETUJU! hahaha.

    ReplyDelete
  13. haha.. yg last skali x blh bla.. :D

    ReplyDelete
  14. lelaki memang tak suka orang cerwat,walaupun dlm tak perasaan tu lelaki pun cerewat gak..ahahaa

    ReplyDelete
  15. wahhh betul la . semua sama macam pakwe dila cakap dan buat . kehkehkeh . tetiba rasa malu -__-'

    ReplyDelete
  16. Cerewet paling den tak suka....tapi kalau nak Belanja...den terima jerk....ahakz

    ReplyDelete
  17. kalau kwn sy dia suka amek mknn dlm pinggan sy dan suh sy yg byrkan.. XD

    ReplyDelete
  18. cukup x suka klu tgh mkn dok pot pet 2

    ReplyDelete
  19. so kalau time keluar makan tu jgn la nak buat perkara2 kat atas tu kan

    nasihat yg baik untuk semua pihak :)

    ReplyDelete
  20. betul ke?
    hehe..
    nasib baek sm lain sikit..tapi yg bab perempuan nak bg kredit kat tu lain lah..kalau jenis lelaki yg x suka makan duit perempuan dia x kan ambil..

    ReplyDelete
  21. yg last tu slalu wat sy serba salah.. yelah asyik dia je yg belanja...tektik sy, kalu dia g toilet sy trus byr

    ReplyDelete
  22. pros and cons tetap ada di mana mana dan ada pada setiap manusia ^__^..just give and take

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …