YANG BEST DAN TAK BEST TENTANG KENDURI KAWEN??

Assalamualaikum...

selamat pagi...awal aku bangun hari ni..
cepat2 kena update ni sebab kajep lagi
memang banyak kerja nak buat
sekarang kat kampung ni..esok kenduri
jadi hari ni sibuk sikit la..malam ni akad nikah..
pening aku nak pikir baju mana satu nak pakai..
pengantin pun tak pening macam aku..ekekeke...

korang tau tak apa yang bestnya pada tuan rumah
bila buat kenduri kawen??

1-tetamu datang..

2-masak bersama2..meriah.

3-dapat jumpa sedara mara

4-makan sampai muntah

5-salam ada isi..wakakak

6-tambah ahli keluarga

tau tak apa yang tak bestnya pulak..??

1-tidur tak cukup

2-kena basuh pinggan

3-banyak sampah

4-ahli keluarga kurang bila tiba raya..bagi yang amalkan gilir2 la..p

5-cuci kapet

6-duit dalam akaun susut..

ekekekk...
apa pun kenduri kawen memang best!!
tambah2 bila ayah sembelih kerbau sekor..
terbaik la ayah!!!ekekeke...

sekian...

Post a comment

15 Comments

  1. haha mkn sampai muntah, keja besepah2....baguih kalu ada semangat gotongroyong cmtu, ...yg belen keja tu bg kt pengantin punya hbuan la..biasanya cucu periuk besaq tuh.....dera sikit depa tu....

    ReplyDelete
  2. giliran saya berpenat2 lagi 2 minggu..mjlis kawin adik ipar kat rmh mertua.

    ReplyDelete
  3. tuan kenduri duduk atas kerusi dan tunggu tetamu dtg salam ja.....senyum tak lekang

    hehe mana da basuh pinggan....

    ReplyDelete
  4. wah . best tu kenduri . choki salu p kenduri ja . hehe :)

    ReplyDelete
  5. memang best kalau time kenduri..blh mengeratkan silaturrahim...tp gementar kalau kenduri sendiri..huhu

    ReplyDelete
  6. Cikgu Tie baru ajer lepas sibuk dengan kerja kenduri.

    ReplyDelete
  7. sy lebih fikirkan besh dari tak besh... yang tak besh tu boleh jadi besh kalo wat ramai2... =)

    ReplyDelete
  8. salam ada isi tu memang best.. hehe...

    ReplyDelete
  9. wah kerbau..mesti sedap tue.. jarang mkn kerbau selalu kenduri lembu je..

    ReplyDelete
  10. kebau sekor? uishh mmg meriah tu kendurinye..kekke

    ReplyDelete
  11. kurang suka la pergi kenduri kawin kecuali yg sedara mara punya je..bukan apa, tak suka dengan keadaan sesak dan rimas..hehehe

    ReplyDelete
  12. sukaaa kenduri kawen. bila ada sedara nak kawen..kita yg semangat nk ambik cuti awal...nak tlg.

    bulan depan sepupu kawen. dah siap pun mohon cuti..semangat kekeluargaan! hehe

    ReplyDelete
  13. wktu adik sy kawen aritu dh rasa suasana cmni, huh...

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)