Skip to main content

YAKIN KE SEO BOLEH MEMBERI TRAFFIC YANG TINGGI??

Assalamualaikum...

selamat petang semua..
ada yang bertanya
tentang seo..yakin ke seo tu akan buat traffic tinggi??

Itu aku sendiri pun tak boleh nak jawab
sebab nya ada jugak blog yang bermain SEO ni
macam tak jalan je..
tak tahu la silapnya kat mana
sebab aku pun masih belajar.
belajar pun main2 je..
bukan serius jadi banyak benda yang belum tahu..

Ada blog yang betul2 menjadi contohnye blog Ellen..
dia ni memang serius la belajar
tentang SEO.masa mula2 dulu memang dia tak tahu apa pun
pasal SEO..entry pun biasa2 je..
tapi sekarang ni sehari traffic dia lebih 10k..
nak macam tu korang kena belajar la..

SEO bukan setakat copy artikel suratkabar je ye..
jangan salah sangka pulak..
post2 pasal agama ,resepi dan tips2 pun boleh
sebahagian dari SEO kalau kena dengan keyword dia..
betul ke akak tulis ni ellen.??heheheh

kalau nak buat post2 berita
korang kena pantas la dalam mendapat kan bahan..
jangan cerita minggu lepas baru hari ni nak tulis..
tu dah terlewat dah tu..

bila aku ingat2 balik ramainya
kawan2 blogger yang dah ber SEO
sekarang ni..heheeh...
tak pe2..haluan kita berbeza tapi impian kita sama..:)
tak gitu belalang???


sekian..

Comments

  1. haluan berbeza tapi impian sama.. agree..

    ReplyDelete
  2. siapa komen kat atas skali tu ?
    banyak gila link yang ditinggal kan -.-
    zakwan pun takde la tahu banyak mengenai SEO, asas2nya pun belum mantap lagi .hehe

    ReplyDelete
  3. me ikut mood smpai tang rajin buat gak la entry seo, kena tang malas merapu je la.. XD

    ReplyDelete
  4. SEO...? sumpah uncle tak paham...

    ReplyDelete
  5. hihi malu nak komen, yana xtau ape itu SEO...blog suke2 jer...
    kalau ade BE baru rajin BW..=)

    ReplyDelete
  6. salam..
    senang nak cakap
    entahlah..?tapi
    kalau ada yang bercerita
    mungkin ada kebenarannya

    ReplyDelete
  7. dari awal saya men blog ni, asyik dengar seo je. tapi tatau apa seo tu... tak amek kesah pun ada. nak tau pun ada. tak tau pun tak pe.. hahaha

    ReplyDelete
  8. ada risiko die lau nak ber SEO

    ReplyDelete
  9. SEO tu apa ye? huhuhu.. sorry la..tak tahu..hihi

    btw..jemput la singgah blog saya..
    http://bola-bola-bulat.blogspot.com/2011/11/pizza-hut-happy-17th-birthday.html

    ReplyDelete
  10. masih tak reti seo tu apa. tapi klu bleh nk maintain je blog camni...

    lain org lain caranya kan :)

    ReplyDelete
  11. entri segmen jom berkenalan pun boleh letak keyword utk jadikan ia sebagai entri seo..contoh BAGAIMANA CARA UNTUK BERKENALAN, SESI PERKENALAN, kihkihkih.. :) kalo nak jadi blogger yg btl2 main seo ni kena rajin la sebenarnya..kalau suam2 kuku je mcm akak ni..memang tak jalan..hahahaha

    ReplyDelete
  12. saya pakai SEO pada template dan design blog jek, hehe

    ReplyDelete
  13. Saya bermain SEO tapi SEO berjiwa ..hehe konon ye lah , malas sikit main SEO ni tak tahu kenapa .. kalau betul2 buat memang boleh sampai tahap ellen tu ..

    ReplyDelete
  14. haha , alahai ~
    saya tak tau SEO tu ape xD

    ReplyDelete
  15. SEO klau cara yg x betul mmg x menjadi, huh...

    ReplyDelete
  16. tak pandai main seo...tp jenguk2 blog ellen dan belallang sekadar bertny khabar je.nak komen pun tak pandai sgt entri tu...tptetap bersahabat dgn mereka berdua

    ReplyDelete
  17. Adeii Kak Diana..baru Ellen perasan entry ni....

    1st nak ckp thanks atas backlink tu..hehe..Ellen pun bukanlah terror sangat pasal SEO ni...masih dalam proses nak belajar..yang penting kita jangan putus asa dan tak mudah mengalah..jum la Kak, try apply innity..akak dah ok tu...Good luck..hehee

    ReplyDelete
  18. ape dia tu CEO,cube terangkan....http://bit.ly/ryz23g

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …