TIBA MASA UNTUK MENGGUNAKAN GOOGLE+ PAGE


Assalamualaikum...

Selamat petang semua...
ada nampak tak kat
sidebar tu aku dah letak
badge google+..
kalau sudi sila la letak gambar korang
kat situ ye..
banyak kelebihan nya..:)
tapi jujurnya aku tak paham sangat apa
guna benda tu..hehehhe..


Ada yang buat entry pasal ni tapi bila
penerangan tu cuma copy atas copy,kita baca sepuluh blog
yang cerita pasal google+ ni pun kita tak kan paham..hehehhe
jadi kalau ada sapa2 yang pandai
nak terangkan bagi orang lebih paham
silakan..nanti kabar2 kan ye..:p

kalau korang nak letak kat sidebar korang
pun sangat2 dialu2 kan..
bukan ke widget follower tu
tak lama lagi akan di mansuhkan oleh google..
jadi awal2 ni kita latih2 dulu
guna google+ ok??

Untuk letak kat sidebar korang kena create
google+ page dulu..
tengok video ni dan ikut cara2 nya..



tapi yang kat sidebar aku ni
macam tak muat je..tak reti nak kecik kan cemana..
kalau nak follow blog aku ni
klik kat icon maroon tu..yang huruf g tu..
mekasih bee..heheh

sekian..

Post a comment

11 Comments

  1. dah godek2 google page ni masa mula keluar tapi tak reti pulak..kena study lama ckit br paham kot.

    Twitter tu smpi sudah tak reti nk guna...hrp ada jelah..hehe

    ReplyDelete
  2. tak reti gak psl google page ni
    betul ke widget follower tu nk dimansuhkan x lama lagi kak diana huhuhu....

    ReplyDelete
  3. kb da ad..nk letak kat sidebar gak la..

    ReplyDelete
  4. bukan kat icon biru tu , klik kat sebelah button maroon tu .. yang biru tu untuk recomen kan blog kita kat google , lagi ramai org rekomen lagi bagus ..

    Google + fungsi sama macam facebook gak .. nanti boleh lah jenguk sana untuk tengok entri kawan2 ..

    lepas update entri kita ping lah kat sana .. secara tak langsung blog dan url tu akan di index di google juga .. bagus lah untuk blog kan ..

    ReplyDelete
  5. Blurr...JR yg sangat lemah IT ni langsung tak paham pasal google page ni....

    Entri baru di blog JR:

    "Kontes Teka Gambar: Jom Teka Apa Ke Bendanya Ni??"

    ReplyDelete
  6. hehe..lepas nie google nak integrate semua network dia guna satu account..hehe..future plan dorang memang gempak..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  7. aikkk ble letk k blog ke..sy pun de jugak tu..nnt join jugak la kat sy ye..kih kih kih..

    ReplyDelete
  8. aku pun tk berapa paham benda alah ni..kih kih kih

    ReplyDelete
  9. ooo folower nak mansuh yek..

    ReplyDelete
  10. hee..sy pun belum explore sgt google+ ni kak..

    ReplyDelete
  11. widget follower akan dimansuhkan??nak kena explore gak ni..

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)