Skip to main content

TIBA MASA UNTUK MENGGUNAKAN GOOGLE+ PAGE


Assalamualaikum...

Selamat petang semua...
ada nampak tak kat
sidebar tu aku dah letak
badge google+..
kalau sudi sila la letak gambar korang
kat situ ye..
banyak kelebihan nya..:)
tapi jujurnya aku tak paham sangat apa
guna benda tu..hehehhe..


Ada yang buat entry pasal ni tapi bila
penerangan tu cuma copy atas copy,kita baca sepuluh blog
yang cerita pasal google+ ni pun kita tak kan paham..hehehhe
jadi kalau ada sapa2 yang pandai
nak terangkan bagi orang lebih paham
silakan..nanti kabar2 kan ye..:p

kalau korang nak letak kat sidebar korang
pun sangat2 dialu2 kan..
bukan ke widget follower tu
tak lama lagi akan di mansuhkan oleh google..
jadi awal2 ni kita latih2 dulu
guna google+ ok??

Untuk letak kat sidebar korang kena create
google+ page dulu..
tengok video ni dan ikut cara2 nya..



tapi yang kat sidebar aku ni
macam tak muat je..tak reti nak kecik kan cemana..
kalau nak follow blog aku ni
klik kat icon maroon tu..yang huruf g tu..
mekasih bee..heheh

sekian..

Comments

  1. dah godek2 google page ni masa mula keluar tapi tak reti pulak..kena study lama ckit br paham kot.

    Twitter tu smpi sudah tak reti nk guna...hrp ada jelah..hehe

    ReplyDelete
  2. tak reti gak psl google page ni
    betul ke widget follower tu nk dimansuhkan x lama lagi kak diana huhuhu....

    ReplyDelete
  3. kb da ad..nk letak kat sidebar gak la..

    ReplyDelete
  4. bukan kat icon biru tu , klik kat sebelah button maroon tu .. yang biru tu untuk recomen kan blog kita kat google , lagi ramai org rekomen lagi bagus ..

    Google + fungsi sama macam facebook gak .. nanti boleh lah jenguk sana untuk tengok entri kawan2 ..

    lepas update entri kita ping lah kat sana .. secara tak langsung blog dan url tu akan di index di google juga .. bagus lah untuk blog kan ..

    ReplyDelete
  5. Blurr...JR yg sangat lemah IT ni langsung tak paham pasal google page ni....

    Entri baru di blog JR:

    "Kontes Teka Gambar: Jom Teka Apa Ke Bendanya Ni??"

    ReplyDelete
  6. hehe..lepas nie google nak integrate semua network dia guna satu account..hehe..future plan dorang memang gempak..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  7. aikkk ble letk k blog ke..sy pun de jugak tu..nnt join jugak la kat sy ye..kih kih kih..

    ReplyDelete
  8. aku pun tk berapa paham benda alah ni..kih kih kih

    ReplyDelete
  9. ooo folower nak mansuh yek..

    ReplyDelete
  10. hee..sy pun belum explore sgt google+ ni kak..

    ReplyDelete
  11. widget follower akan dimansuhkan??nak kena explore gak ni..

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …