Skip to main content

TAK SUKA SEBAB MENYUSAHKAN!

Assalamulaiakum...

makin ramai pulak yang guna shoutmix macam ni...

aku tak suka..
sebab leceh..ada pop up window!
nak kena 2,3 kali letak email dan nama..
buang masa ok..
Selalunya kalau aku pi kat blog yang
ada shoutmix gini
aku terus terang je cakap
shoutbox dia menyusahkan..


sekian..

Comments

  1. saya pun tak tulis kalo jumpa yg gini..tak pndai & tak rajin nk belek..

    ReplyDelete
  2. layout nampak grand je, ni shoutmix yang baru tu kan??harap2 dorang improve lagi la, sebb klu penampilan ak prefer sm mcm ne :)

    ReplyDelete
  3. ya betoi..tak suka. lambat. dahla masalah tenet slow. byk buang masa kt situ. huhu

    ReplyDelete
  4. wah kak! direct sound.. hehe masuk shoutmix gini lau lmbt sgt loading pangkah je..huhuhu

    ReplyDelete
  5. yang bagusnyew...dia detect terus jika masuk shoutmix yg cmnieh..walaupun kiter xpernh masyuk blog tu....

    best jugak...benda baru,,bnyak xtau...beser la tu

    ReplyDelete
  6. haha . hamek kw .. jujur hokehs :)

    ReplyDelete
  7. leceh kan shoutmix terbaru. lagi2 internet lagi slow dari siput.

    ReplyDelete
  8. huwaaaaaaa...saya jarang jejak kat shoutmix...selalu datang baca, komen...tu je..kadang2 baca aje, tak komen pun ade gak terutama akhir2 ni..err..

    ReplyDelete
  9. tk minat dah dgn shoutbox..hoho

    ReplyDelete
  10. akak, yg wanie tau shoutmix ni jenis baru, yg lame dh x boleh nak daftar..hari tu wanie ade tolong nak buatkan untuk sorg blogger, boleh dftr yg baru ni je..

    ReplyDelete
  11. same!! yana terus blah klu jumpe shoutmix camni..malas nak mengisi...

    ReplyDelete
  12. sy penah wat entri pasal shoutmix baru ni.. pengomen rata2 mmg kata menyusahkan n x suke... yang lama lebih baek kan?

    ReplyDelete
  13. takpe la kan..pendapat kita..tpi blog die..

    ReplyDelete
  14. Rata-ratanya newbies pakai shoutbox macam tu, sangat melecehkan. =='

    ReplyDelete
  15. ye la... deno pun tak ske mcm tu..

    ReplyDelete
  16. yang old version tu lagi best kan?

    ReplyDelete
  17. nasib baik sy tak guna yang jenis ni...heee~

    ReplyDelete
  18. betul...3x..akak pun tak suka shoutbox baru tu....

    ReplyDelete
  19. sy dh tak tinggal jejak kt shoutbox mcm dlu dah.. huhu..

    ReplyDelete
  20. dah remove dah shoutbox tu...takde fungsi pun..BW pun yg palsu ajer yg masuk

    ReplyDelete
  21. SETUJU 120%..hehe

    ReplyDelete

Post a comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …

RESEPI BIHUN SUP DAGING SEDAP DAN MUDAH

Assalamualaikum...



Suka watermark yang mana??Yang gambar atas  atau gambar kat bawah nun ??saya buat watermark ni guna app kat enpon je ..hehe..jadi lah.kan.Dari tak de..Ok..lupa kan pasal watermark tu..Hari ni makcik buat bihun sup..Punya la sibuk hari ni letih tak tau nak cakap la..sekali bihun sup dah siap makan sikit punya berselera..Bihun sup ni yang sedap sangat atau makcik yang lapar..tak tahu la..hehehh..

Dah selalu buat bihun sup tapi tak pernah terlintas nak share resepi kat blog..hari ni makcik turunkan ilmu buat bihun sup pulak..Saya guna daging 1/2 kilo sahaja.lepas tu hiris nipis2 sebab yang nak makan ni budak2.Masak pun cepat lembut..senang budak2 nak kunyah.kalau buat jual tu biasa nampak dia potong  tebal2 dalam 1 inci...ada yang potong kecik2.Ikut suka ampa nak potong macam mana yang penting kuah kena sedap.

Untuk sambal pulak saya buat sambal kicap.saya memang tak reti makan bihun sup dengan sambal merah tu..rasa tak selesa bila makan serbuk cili yang di tambah air…