Advertisement

TAK DE SIAPA SUKA DEKATI ORANG YANG MURAM.

Assalamualaikum...

hari ni kita cerita pasal perempuan..
kalau tanya lelaki
perempuan cemana yang mereka suka
mesti salah satu jawapan ialah yang ceria..
sapa tak suka perempuan yang ceria memang
betul2 pelik la.kan??

Ada ke lelaki yang suka perempuan yang bermuram saja...
hari ni jumpa muka macam kicap..
esok pun kicap jugak..
lusa pun lagi kicap..aduh!!!

Korang ingat tak de ke perempuan yang macam tu..
kadang2 saja je dia buat gitu dengan harapan
orang akan bagi perhatian kat dia.
tapi kalau selalu sangat orang menyampah tau.
macam teruk sangt hidup nya..

bila berbual tak habis2 mengeluh dan cerita sedih.
kadang2 benda kecik pun nak sedih meleret2.

kat facebook pun ada..
blogger pulak tu..
status2 dia aku tengok macam laki mati pun ada.
padahal budak2 lagi tu.

"jadilah orang yang ceria..
walau benar jiwa mu merana
tutup la rasa kecewa itu dengan
senyuman dan gelak tawa..
sedikit2 kekecewaan dan kesuraman hidup mu akan
terpadam dan waku itu pasti kamu kan
melihat sesuatu yang indah selain kegelapan."
sekian...

Catat Komen

15 Ulasan

  1. tapi kesian jugak bile tengok org muram ni..kalau lelaki tu baik mesty dia akan cuba ceriakan kawan perempuan dye yg muram tu

    BalasPadam
  2. yup...sntiase cera..senyum slalu..krn dgn snyuman akn mbuatkn org d sekeliling kte rase bahagia (^_^)

    BalasPadam
  3. perempuan pun suka perempuan yang ceria....hehehe

    BalasPadam
  4. die suke makan kicap kot..tu yg muke die hari2 macam kicap..haha

    ~yana pun xsuke dekati org yg moody2 ni..skali dgn kite rase bad mood bile tgk muke...

    BalasPadam
  5. sekali sekala xceria tu perkara biasa...tp tiap2 ari xceria something wrong somewhere dah tu...;0

    BalasPadam
  6. harap2 dia baca n3 ni..


    ^__________________~

    BalasPadam
  7. ceriakan hari hari dengan senyuman ^______________^

    p/s:kurangkan mkn kicap :p

    BalasPadam
  8. baru belajar dari kursus motivasi..sebutlah 'tiga'..terpacarlah keceriaan di wajahnya

    BalasPadam
  9. betul tu kak..pompuan kalo asyik masam2..pastu emo2 pun malas nak layan gak..sekali sekala okay laa..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    BalasPadam
  10. Senyum itu indah, senyum juga sedekah. (:

    BalasPadam
  11. kdg2 kn p-k 10 kali..krg kalu tegur kn sembur so diam je la...tggu smpi dia senyum blk

    BalasPadam
  12. sy tgh bermuram skrg sbb asben pi outstation..sobsob T__T

    BalasPadam
  13. ada masa2 jugak nak muram..
    sokmo2 pun tak beh jugak..nt org takmo kawan :D

    BalasPadam
  14. saya pun ada sorang kawan macam ni.. perempuan namanya.hehe

    BalasPadam

sila tinggalkan komen anda...:)