Skip to main content

TAK DE SIAPA SUKA DEKATI ORANG YANG MURAM.

Assalamualaikum...

hari ni kita cerita pasal perempuan..
kalau tanya lelaki
perempuan cemana yang mereka suka
mesti salah satu jawapan ialah yang ceria..
sapa tak suka perempuan yang ceria memang
betul2 pelik la.kan??

Ada ke lelaki yang suka perempuan yang bermuram saja...
hari ni jumpa muka macam kicap..
esok pun kicap jugak..
lusa pun lagi kicap..aduh!!!

Korang ingat tak de ke perempuan yang macam tu..
kadang2 saja je dia buat gitu dengan harapan
orang akan bagi perhatian kat dia.
tapi kalau selalu sangat orang menyampah tau.
macam teruk sangt hidup nya..

bila berbual tak habis2 mengeluh dan cerita sedih.
kadang2 benda kecik pun nak sedih meleret2.

kat facebook pun ada..
blogger pulak tu..
status2 dia aku tengok macam laki mati pun ada.
padahal budak2 lagi tu.

"jadilah orang yang ceria..
walau benar jiwa mu merana
tutup la rasa kecewa itu dengan
senyuman dan gelak tawa..
sedikit2 kekecewaan dan kesuraman hidup mu akan
terpadam dan waku itu pasti kamu kan
melihat sesuatu yang indah selain kegelapan."
sekian...

Comments

  1. tapi kesian jugak bile tengok org muram ni..kalau lelaki tu baik mesty dia akan cuba ceriakan kawan perempuan dye yg muram tu

    ReplyDelete
  2. yup...sntiase cera..senyum slalu..krn dgn snyuman akn mbuatkn org d sekeliling kte rase bahagia (^_^)

    ReplyDelete
  3. perempuan pun suka perempuan yang ceria....hehehe

    ReplyDelete
  4. die suke makan kicap kot..tu yg muke die hari2 macam kicap..haha

    ~yana pun xsuke dekati org yg moody2 ni..skali dgn kite rase bad mood bile tgk muke...

    ReplyDelete
  5. sekali sekala xceria tu perkara biasa...tp tiap2 ari xceria something wrong somewhere dah tu...;0

    ReplyDelete
  6. harap2 dia baca n3 ni..


    ^__________________~

    ReplyDelete
  7. ceriakan hari hari dengan senyuman ^______________^

    p/s:kurangkan mkn kicap :p

    ReplyDelete
  8. baru belajar dari kursus motivasi..sebutlah 'tiga'..terpacarlah keceriaan di wajahnya

    ReplyDelete
  9. betul tu kak..pompuan kalo asyik masam2..pastu emo2 pun malas nak layan gak..sekali sekala okay laa..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  10. Senyum itu indah, senyum juga sedekah. (:

    ReplyDelete
  11. kdg2 kn p-k 10 kali..krg kalu tegur kn sembur so diam je la...tggu smpi dia senyum blk

    ReplyDelete
  12. sy tgh bermuram skrg sbb asben pi outstation..sobsob T__T

    ReplyDelete
  13. ada masa2 jugak nak muram..
    sokmo2 pun tak beh jugak..nt org takmo kawan :D

    ReplyDelete
  14. saya pun ada sorang kawan macam ni.. perempuan namanya.hehe

    ReplyDelete

Post a comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

RESEPI BIHUN SUP DAGING SEDAP DAN MUDAH

Assalamualaikum...



Suka watermark yang mana??Yang gambar atas  atau gambar kat bawah nun ??saya buat watermark ni guna app kat enpon je ..hehe..jadi lah.kan.Dari tak de..Ok..lupa kan pasal watermark tu..Hari ni makcik buat bihun sup..Punya la sibuk hari ni letih tak tau nak cakap la..sekali bihun sup dah siap makan sikit punya berselera..Bihun sup ni yang sedap sangat atau makcik yang lapar..tak tahu la..hehehh..

Dah selalu buat bihun sup tapi tak pernah terlintas nak share resepi kat blog..hari ni makcik turunkan ilmu buat bihun sup pulak..Saya guna daging 1/2 kilo sahaja.lepas tu hiris nipis2 sebab yang nak makan ni budak2.Masak pun cepat lembut..senang budak2 nak kunyah.kalau buat jual tu biasa nampak dia potong  tebal2 dalam 1 inci...ada yang potong kecik2.Ikut suka ampa nak potong macam mana yang penting kuah kena sedap.

Untuk sambal pulak saya buat sambal kicap.saya memang tak reti makan bihun sup dengan sambal merah tu..rasa tak selesa bila makan serbuk cili yang di tambah air…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …