SIAPA BADDROL BAKHTIAR??

Assalamualaikum...

Selamat malam semua..
masih hangat dengan cerita2 bola..
tau2 je la aku kan...
kalau cerita bola boleh sembang sampai pagi..
hahah...

Sana sini orang dok sebut nama Baddrol Bakhtiar.
ketua pasukan harimau muda ni
menjadi tumpuan bila menjaringkan gol kemenangan
untuk harimau muda dalam pertemuan penuh debaran
bolasepak sukan sea menentang indonesia.
hasil kerja keras anak muda ini dan pasukan nya
hari ini seluruh rakyat malaysia tersenyum bangga.

malam ni kita berkenalan sikit dengan
anak muda yang berasal dari sungai petani ni.
mana yang baru nak kenal tu,sila2 kan baca..
tak kenal maka tak cinta.
Anak muda yang baru berusia 23 tahun ini
digilap bakatnya oleh jurulatih hebat Azraai Khor Abdullah.
selepas beraksi untuk kedah dalam sukma dan
memenangi pingat perak ,
Baddrol menandatangani kontrak pertama profesional
dengan Kedah pada bulan November 2006.


pernah menjalani latihan
bersama pemain2 chelsea dan
bintang2 senior seperti Shaun Wright-Phillips,
Tal Ben Haim, Steve Sidwell dan Nicolas Anelka
selama 2 minggu di Stamford Bridge.

Sepanjang bersama skuad kenari Baddrol bakhtiar tidak
pernah menghampakan penyokong setianya..
setiap penampilan nya di padang
sentiasa dalam keadaan bersedia.

dia jugak kerap menjaringkan gol
untuk pasukan samada mewakili pasukan kedah,u-23 atau
pasukan kebangsaan.

Pada usia yang masih muda nama Baddrol Bakhtiar
bukan lah asing bagi peminat2 bolasepak malaysia.
semoga Beliau berjaya melakar kejayaan demi kejayaan
di dalam dan luar negara..
insyaallah..


sekian..
SIAPA BADDROL BAKHTIAR?? SIAPA BADDROL BAKHTIAR?? Reviewed by Diana Rashid on November 22, 2011 Rating: 5

17 comments:

  1. semoga bintang akan terus bersinar..

    ReplyDelete
  2. thanks for the info...sejak semalam, byk nama2 pemain bola tempatan sy mula tahu...kalau sblm ni tak bpe tahu

    ReplyDelete
  3. eh bad, kite sebaye, nk ngorat lah ekekekek

    ReplyDelete
  4. ok meh sambung lagi..

    dia kalau x salah budak akademi hjau kuning.. bekas student smk syed mohamed albukhary, senior saya.. haha..

    penah nak jadi abg agkat mbe saya, dan bekas pakwe kakak senior asrama dulu..

    ReplyDelete
  5. kak, nk tambah info: rumah baddrol kat belakang kem sungai petani hehehehe

    ReplyDelete
  6. ada satu lagi tertinggal, dia adalah seorang abg kepada ir yien bkn nama sebenar :)

    ReplyDelete
  7. kita langsung tak tahu pasal bola...apatah lagi pemain nya...
    dengar orang bercerita je..

    ReplyDelete
  8. bila tgk si BB ni ada rasa *wink2...
    haha..berkenan la pulak!

    ReplyDelete
  9. bagaimana tak kalah?
    1-banyak provokasi
    2-gangguan penyokong
    3-tidak professional
    4-pemain keletihan
    5-kurang persediaan mental

    Itulah antara sebab Indon kalah. Sebenarnya Stadium bung karno memberi maran melalui semangat, kalau nak menang, jangan di hina orang yang datang, jangan di provokasi penyokong pihak lawan. Maka menanglah mereka kalau Indon kutuk mereka dan memalukan mereka. TIba masanya utk org Indon mengubah kepala otak mereka. Bodoh nyer indon.... hahahahaha kalah lagi...... indon kalah yayyyyyyy indon kalah yayyyyyyyindon kalah yayyyyyyyindon kalah yayyyyyyyindon kalah yayyyyyyyindon kalah yayyyyyyyindon kalah yayyyyyyyindon kalah yayyyyyyyindon kalah yayyyyyyyindon kalah yayyyyyyyindon kalah yayyyyyyyindon kalah yayyyyyyyindon kalah
    yayyyyyyy

    ReplyDelete
  10. terima kasih berkongsi maklumat..saya bace blog kak diana ni bersama mak saye yang juga meminati sukan..hehehhe..

    ReplyDelete
  11. bad nie player yang ada potensi cuma satu je sy nak nasihat dia..kalau betul nak jadi antara long shot player dia kena banyak practice lg..semua orang leh sepak dari jauh tapi bukan semua bleh shoot on target..

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  12. my skolmate, smkkj, saje nk mention.. =P

    ReplyDelete
  13. usut punya usut badrol nih merip dengan erros gitaris band sheila on 7..

    ReplyDelete
  14. usut punya usut badrol nih merip dengan erros gitaris band sheila on 7..

    ReplyDelete
  15. selamat untuk rakyat malaysia,.
    garuda kami kembali kalah, but next time indonesiaku akan berjuang lebih baik lagi,. :-)

    kakak kapten harimau muda memang mirip kak Eros_sheila on 7

    ReplyDelete
  16. Badd terbaik!! Suka tgk dia main...

    ReplyDelete
  17. Ha...ha...ha... Badrol cutelah....

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

Powered by Blogger.