SEKARANG LEBIH INDAH

Assalamualaikum...

Bila membaca coretan sedih pilu seorang
adik blogger yang baru putus cinta tu
aku teringat pada kisah lama zaman aku baru kenal cinta.

itu cinta pertama..
bila penghujungnya dia
kata aku tak sempurna untuknya
aku jadi sedih kecewa..
tambah parah bila teman sekerja aku yang jadi
pilihan ganti.

betul2 rasa seperti tak berguna
waktu kecewa, aku cuma terbayang
saat2 indah.itu buat aku lebih sakit.

tapi sekarang bila aku teringat
kenangan lama itu,aku baru sedar
yang kenangan yang kuanggap indah dulu
rupanya tak beri makna langsung untuk aku...
kenapa ye???
ooo..rupanya kerana hidupku
yang sekarang lebih indah dari
setiap kenangan dulu..

sekian...

Post a comment

10 Comments

  1. betul tu..kalau di ingatkan..sekarang lebih indah dari yang dulu..tapi nape susah sangat nak lupekan yang dulu..
    -_-'

    ReplyDelete
  2. hmm..lumrah manusia kak..dalam bercinta mesti kena kecewa at least sekali..ia boleh buat pengajaran..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  3. tu dia akak diana kembali menyelak helaian lembaran kisah cinta

    ReplyDelete
  4. suka ayat last..:)

    akak da ade love story akak dan insyaallah berakhir dengan "they live hepily ever after."

    ^^,

    ReplyDelete
  5. saya tak pernah rasa putus cinta..tapi pasti teruk rasanya kan..

    * kebetulan..entri saya ptg ni pun psl cinta..

    ReplyDelete
  6. cinta pertama mmg sukar dilupakan....
    tp tetap teruskan kehidupan krn skrg ianya lebih indah ;)

    ReplyDelete
  7. kenangan tu yg aja kite jd lbeh kuat...

    ReplyDelete
  8. diana mula kenang kisah sedih dan bersyukur kini amat bahagia. kan?bahagia sampai senyum memanjang.

    ReplyDelete
  9. Teringin nak share perbandingan kisah cinta dulu dan kebahagiaan sekarang. Tapi... malu. Huhu..

    ReplyDelete
  10. Teruskan ke hadapan dan tak payah pikir pasal memori lampau yang menyakitkan. ^^

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)