Skip to main content

SAYANG CIKGU KETAT-KETAT

Assalamualaikum...

Selamat pagi semua...korang suka novel tak??
ada yang tak suka tapi ada ramai yang suka..
yang tak suka tu mungkin sebab dia
rasa novel kalau dilayan akan terbawa2
sampai satu kerja tak jadi..heheheh

hari ni aku nak perkenalkan satu novel baru untuk korang.
selepas "takdir ini untuk aku" mendapat sambutan hangat
lahir la pulak satu lagi novel hasil karya RAFINAMIMI
yang bagi aku pasti akan mendapat tempat dihati kaki2 novel.


Mula2 baca bab satu aku
dah tergedik-gedik nak tahu jalan cerita seterusnya..
bila buka je blog kejap2 refresh..
nak tengok kat bloglist tuan blog dah update ke belum..
ha!!begitu la penangan "sayang cikgu ketat-ketat"

Tengok tajuk pun dah tertarik kan??
kisah tentang seorang cikgu yang
jatuh hati pada anak muridnya..
macam2 cara dia buat untuk
dapatkan perhatian anak murid dia ni..

Yang bikin suspen bila tiap
kali dia nak luahkan perasaan kat anak murid dia
ni ada je halangan nya..
sampai kan aku sendiri
berdebar2 bila cikgu tu nak
meluahkan rasa hati dia..hahahha

sekarangbaru masuk bab 5.
kalau nak baca boleh la jenguk kat blog RAFINAMIMI.COM.


sekian...

Comments

  1. wah macam best jew..nak baca lah...insyaAllah kalau ada masa.

    ReplyDelete
  2. tak pernah lagi baca novel kak mimi...

    ReplyDelete
  3. sayang akak ketat2 gak macam pakai spender saiz ss.hahaha :D

    ReplyDelete
  4. alamak..fiza bukan peminat novel..heee..tapi memang 'sayang cikgu ketat-ketat' sebab dah bagi ilmu yang tak ternilai.

    ReplyDelete
  5. saya pon suka novel..
    jom sama2 kita baca novel ni...

    ReplyDelete
  6. Tak suka baca novel, tapi suka baca cerpen, lebih santai dan ringkas..

    Entri terbaru di blog JR:

    "Tonton Film Drakula "Twilight Saga Breaking Dawn": Puluhan Pengsan Dlm Panggung"

    ReplyDelete
  7. uiks???argggghhhh dianaaaaa kihkihkih x tau nak cakap apa thank you so much! hikhik

    ReplyDelete
  8. ops pembetulan..baru je masuk bab 4 la diana..hehe

    ReplyDelete
  9. waaa.nanti lepas exam nak baceee novel tuh..macam menarik ja dengarrr...>,<xsabarr nak beli

    ReplyDelete
  10. cam best je,,boleh lah try berjiwang pas ni,,hehe

    ReplyDelete
  11. huwaaaa
    lame bebeno dh x beli nobel ni kak
    walau penggemo nobel
    emm2
    nanti bole terai beli :)

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …