Saturday, 26 November 2011

PEMBANGKANG!

Assalamualaikum..

selamat petang semua...
cerita pasal pembangkang..
ni bukan pembangkang yang ada kaitan dengan politik tu ye..
hehehe..

Kat mana2 pun ada pembangkang..
blog aku pun ada pembangkang..itu tak kena ni tak kena..
tapi bila dia bangkang tu dengan point yang tak cukup senyum2 sudah la..heheh

Apa kita buat tak semua orang suka.
apa kita cakap tak semua orang akan setuju,.

itu perkara biasa..
kalau semua orang fikiran nya sama setuju
tak kan ada la peningkatan dalam setiap perkara..
kita akan rasa setakat mana pun ,itu cukup memuaskan hati.

Tapi bila kita berdepan dengan keadaan
apa kita cakap dan kita buat ,ada yang membangkang..
jangan la pulak kita buat tak tahu ye..
jangan la kita anggap.."kau salah..cemana pun aku tetap betul.."

jangan pulak korang berserang balas dengan dia..
sama ada korang bersetuju atau tidak dengan dia
ada baiknya korang diam sudah la.

sebabnya memang ada orang yang membangkang kita
bukan sebab nak menegakkan kebenaran tapi
lebih kepada nak menjatuh kan kita.
tapi tak semua...cuma bila ada yang membangkang
jangan pandang ringan tentang itu..

Biasakan korang baca kat blog2 yang
bila ada orang tak setuju dengan dia ,
akan ada la tukang backup yang bagi komen...
"biarkan je dia..jangan peduli.."

ini cara yang salah..
jangan sesekali buat tak peduli ok..
ambik sebab kenapa dia tak setuju dengan kita.
pikir semula apa benarnya dia dan apa benarnya kita..

*banyak kali buat entry pasal ni..
sekadar nak memperingati..*


sekian..

6 comments:

  1. bantah atau bangkanglah demi kebaikan ...

    ReplyDelete
  2. berguna juga pembangkang ni....kalau x walaupun kita slh sentiasa betul je kalau xde pembangkang...

    ReplyDelete
  3. banyak pendapat..banyak untungnya..

    ReplyDelete
  4. Setiap orang mesti ada juga sifat membangkang juga.

    ReplyDelete
  5. kalau ada yg bangkang sy, sy akan explain supaya lebih jelas.. mgkin dia salah faham..

    tp kalau ada bangkangan yg lebih kpd bersifat hendak menjatuhkan, sy buat bodoh je.. kdg2 defend jugak kalau mmg patot kena defend..

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();