Skip to main content

MAISARA::game dora!

Assalamualaikum...

Selamat malam semua...
sejak 3 hari lalu aku tak boleh guna mozilla..
tak tahu la kenapa..
terpaksa guna google chrome.
aku tak biasa guna google chrome jadi
agak kekok sikit..

malam ni boleh dah guna mozilla..
dapat la ku bw laju2 macam biasa..
kat umah aku ni google chrome memang slow..
tak tahu la kenapa..

maisara main game pun sambil buat
muka sedih sebab dora asyik tak
dapat tangkap bintang..hehheh..

dia memang suka main game dora..
kadang2 sampai berebut2 lappy dengan aku..
semalam masa makan nasik aku terlupa
nak ambik air minum sekali..

Ibu:eh!terlupa nak ambik air..

Maisara:ibu lupa ke??

Ibu:ye la..banyak sangt main game la ni.orang kalau main game selalu
memang cepat lupa..

maisara:tu la..kalau main game dora tak la lupa..ibu asyik main game blog je.lain kali main la game dora ibu...

la..aku ingat ayat
aku tu boleh la mempengaruhi dia
untuk tak main game dah..
alih2 aku balik yang kena..
aih!!dia ingat berblog tu lebih kurang main game gamaknye...


sekian...

Comments

  1. adeh! terkena batang hidung sendiri..hahaha

    ReplyDelete
  2. hahaha..nak wat cmne yew kak..anak pintar..

    ReplyDelete
  3. chrome lagi best dr mozila
    laju sikit

    ReplyDelete
  4. hahhahaaaa... sabar jela... kan dah kena batang idong sendiri...

    ReplyDelete
  5. hahaha..tak makan saman maisara tu :)

    ReplyDelete
  6. mozilla dah jadi keperluan pula ya.. tanpa mozilla, alamaya jadi amat perlahan!

    ReplyDelete
  7. pandainya...kecik2..dah reti daa..tahu je pasal blog..

    ReplyDelete
  8. bdak2 ni,dunia game memang best..

    dulu gila game gak,kini dah kurang..hehee game dora tak reti nak main.hahaaa

    *mesti header gempak lagi pas ni kan??ehheee

    ReplyDelete
  9. jom main game dora lah cm ni kak.hehehe

    ReplyDelete
  10. hehehe..dua generasi berbeza..hehehe..

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  11. hehe...maisarah dah makin bijak.. blog=game.... jaga2 ye ibu!

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …