Skip to main content

KEMENANGAN YUNA DALAM AIM DITARIK BALIK/ -ANTARA SEBAB KENAPA TERSILAP KIRA UNDI.

Assalamualaikum...

Alahai..
kesian nya kat yuna bila
baca berita pasal kemenangan yuna
dan lagu penakutnya tu terpaksa ditarik balik gara2
tersalah kira undi..



Boleh pulak gitu..
dah bagi diambil balik.
buruk siku tau..

Tapi peliknya nya ..
cemana boleh tersilap kira??
mungkin yang tukang kira tu,
terlebih makan pulut lepas tu
mengantuk dan terus tersilap kira.
hehhehe..

mungkin jugak tukang kira undi tu
ada masalah penglihatan..
kira lain tulis lain..

dan mungkin jugak
dia buat2 tersilap kira sebab
dia meluat kat anuar zain
yang tak balas surat peminat..
ekekek...

ini semua mungkin saja..
tak tahu la lagi apa sebab sebenarnya..
aku main hentam je ni..
jangan korang terpengaruh pulak
dengan kisah dongeng aku ni..

jangan saman saya..saya orang miskin.!


sekian...

Comments

  1. ini tidak adil,tidak adil,tidak adil
    *salah satu lirik lagu yuna,,hehehe

    ReplyDelete
  2. alahai.. benda2 mcm tu pun bulih silap...

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. Bodoh....itu perkataan yang paling best setakat ini untuk mereka..:)

    ReplyDelete
  5. Tak aci, main tipu! Yuna tetap the best biarpun yuna kalah.

    ReplyDelete
  6. sepatutnye anugerah macam tu mane boleh silap kire..tapi kalau dah salah kire..diam-diam je la kot..malu kot yang terima tu..siap naek pentas lagi tu..effect tu..huhu..tak patut

    ReplyDelete
  7. haish, boleh pulak mcmtu. yuna tak boleh saman malu ke???

    ReplyDelete
  8. i rasa org tu mmg mengantuk masa kira tu ek hahahhahhaha..sengal mmg...pdhal mesti dah diaudit dulu semua tu...malu tul..baca kat twitter rmi artis geram ngan AIM

    ReplyDelete
  9. ermm tak tengok pun....

    suka ayat yang last jangan saman saya..saya miskin...hahahha

    ReplyDelete
  10. kesiankan??...yg puak2 AIM tu kena masuk skola tadika balik. meh aku tulon ajar kira...satu...dua..tiga...

    ReplyDelete
  11. Mereka mengaku ia pertandingan kelas 1 tapi mereka buat keputusan mcm spesis manusia kelas tiga, memalukan industri musik ajer...

    Entry terbaru di blog JR:

    "Berita Baik: 2012 Rakyat Malaysia Dapat Wifi Percuma"

    ReplyDelete
  12. saman je admin blog ni..dia dah kaya raya skg^^heheee

    ReplyDelete
  13. kesian pulak dia ya kak. huhuhu..malu la dia nnti, tgok dekat berita smalam, x sangka pulak. mcm2 boleh terjadi.

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …