Skip to main content

JOM PI RUMAH SOLIHIN ZUBIR.

Assalamualaikum..

SELAMAT HARI RAYA...
wah!!sakan beraya aku ni..
dari jam sepuluh tadi dah mula mengunjung
dan dikunjung..
ni la baru nak rehat.
maisara pun sekali letak kepala je terus tidur ni..
penat berjalan kumpul duit raya..hehehe

sekejap je buka blog ni
sebab nak tengok nuffnang..heheh..
tapi terkejut jugak tengok kat bloglist ramai yang
update blog macam biasa..

rasanya dalam 2 hari ni aku
sibuk sikit la..
esok pulak nak pi rumah solihin zubir..
dia ada buat korban..dia ada jemput korang kan??
jangan kata tak de lak..
pi tengok kat blog dia..sapa pi,bagitau aku ye...
boleh kita jumpa..:p

lepas tu malam nak tolong adik ipar
siapkan barang hantaran dia..
2 minggu lagi
rumah kami ni nak kenduri..

pada yang singgah,terima kasih ye..
yang ada apa2 hal penting
jangan lupa email atau hantar kat inbox fb aku ye..
tengah2 malam sikit nanti aku baca..:P



SEKIAN..

Comments

  1. selamat hari raya.

    kat rumah akk? wahh..macam nk pi :P

    ReplyDelete
  2. selamat hari raya kak :)


    sakan

    ReplyDelete
  3. selamat hari raya,,,,meriah nampaknya kat sana yer,,huhu

    ReplyDelete
  4. sama la kak..ni pun baru balik. adess..rajin akak nak baca emel lewat2 malam eh. ramai peminat tu. heheh..

    kmsalam kat solihin eh nanti. jauh sangat. tak mampu nak jejak. haahah

    ReplyDelete
  5. salam raya gak ...tak tahu kemana2 bikin blog jer la...

    ReplyDelete
  6. selamat hari raya ! wah , akk raya sakan maa !
    nelly duduk rumah jek . hahaha

    ReplyDelete
  7. selamat menyambut eidul adha diana :D

    ReplyDelete
  8. waaaaa
    sy bace entri ni kak
    cam jadual akak yg pack ha
    hihihi
    papepun
    selamat la semuanye ye kak!
    hepy2 day!=]

    ReplyDelete
  9. hehe..lupa plak nak ucap..selamat hari raya kak..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  10. terima kasih akak coz sudi dtg jauh2 semata2 nk dtg beraya umah saya... =)

    ReplyDelete

Post a comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

RESEPI BIHUN SUP DAGING SEDAP DAN MUDAH

Assalamualaikum...



Suka watermark yang mana??Yang gambar atas  atau gambar kat bawah nun ??saya buat watermark ni guna app kat enpon je ..hehe..jadi lah.kan.Dari tak de..Ok..lupa kan pasal watermark tu..Hari ni makcik buat bihun sup..Punya la sibuk hari ni letih tak tau nak cakap la..sekali bihun sup dah siap makan sikit punya berselera..Bihun sup ni yang sedap sangat atau makcik yang lapar..tak tahu la..hehehh..

Dah selalu buat bihun sup tapi tak pernah terlintas nak share resepi kat blog..hari ni makcik turunkan ilmu buat bihun sup pulak..Saya guna daging 1/2 kilo sahaja.lepas tu hiris nipis2 sebab yang nak makan ni budak2.Masak pun cepat lembut..senang budak2 nak kunyah.kalau buat jual tu biasa nampak dia potong  tebal2 dalam 1 inci...ada yang potong kecik2.Ikut suka ampa nak potong macam mana yang penting kuah kena sedap.

Untuk sambal pulak saya buat sambal kicap.saya memang tak reti makan bihun sup dengan sambal merah tu..rasa tak selesa bila makan serbuk cili yang di tambah air…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …