Skip to main content

JOM PI RUMAH SOLIHIN ZUBIR.

Assalamualaikum..

SELAMAT HARI RAYA...
wah!!sakan beraya aku ni..
dari jam sepuluh tadi dah mula mengunjung
dan dikunjung..
ni la baru nak rehat.
maisara pun sekali letak kepala je terus tidur ni..
penat berjalan kumpul duit raya..hehehe

sekejap je buka blog ni
sebab nak tengok nuffnang..heheh..
tapi terkejut jugak tengok kat bloglist ramai yang
update blog macam biasa..

rasanya dalam 2 hari ni aku
sibuk sikit la..
esok pulak nak pi rumah solihin zubir..
dia ada buat korban..dia ada jemput korang kan??
jangan kata tak de lak..
pi tengok kat blog dia..sapa pi,bagitau aku ye...
boleh kita jumpa..:p

lepas tu malam nak tolong adik ipar
siapkan barang hantaran dia..
2 minggu lagi
rumah kami ni nak kenduri..

pada yang singgah,terima kasih ye..
yang ada apa2 hal penting
jangan lupa email atau hantar kat inbox fb aku ye..
tengah2 malam sikit nanti aku baca..:P



SEKIAN..

Comments

  1. selamat hari raya.

    kat rumah akk? wahh..macam nk pi :P

    ReplyDelete
  2. selamat hari raya kak :)


    sakan

    ReplyDelete
  3. selamat hari raya,,,,meriah nampaknya kat sana yer,,huhu

    ReplyDelete
  4. sama la kak..ni pun baru balik. adess..rajin akak nak baca emel lewat2 malam eh. ramai peminat tu. heheh..

    kmsalam kat solihin eh nanti. jauh sangat. tak mampu nak jejak. haahah

    ReplyDelete
  5. salam raya gak ...tak tahu kemana2 bikin blog jer la...

    ReplyDelete
  6. selamat hari raya ! wah , akk raya sakan maa !
    nelly duduk rumah jek . hahaha

    ReplyDelete
  7. selamat menyambut eidul adha diana :D

    ReplyDelete
  8. waaaaa
    sy bace entri ni kak
    cam jadual akak yg pack ha
    hihihi
    papepun
    selamat la semuanye ye kak!
    hepy2 day!=]

    ReplyDelete
  9. hehe..lupa plak nak ucap..selamat hari raya kak..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  10. terima kasih akak coz sudi dtg jauh2 semata2 nk dtg beraya umah saya... =)

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …