HIAS DALAM KERETA

Assalamualaikum...

Selamat pagi semua..
korang suka tak naik kereta yang dalam nya cantik
dan kemas..??
mesti lah suka kan??
ada ke orang yang suka dalam keretanya bersepah2
macam tongkang pecah.heheheh..

tapi tau tak ada orang yang dalam keretanya adalah
sebahagian dari rumahnya..heheh..
dalam kereta tu la dia makan bila bergegas ke tempat kerja..
dalam kereta tu la tempat
tersimpan nya dokumen2 penting.

lebih dasyat bila orang nak kemaskan pun dia tak bagi.
alasan;takut nanti dokumen2 yang dia dah letak
dalam tu hilang pulak dan tak dapat nak cari.
hehehhe..itu mesti orang yang giler kerja.
lelaki la selalunya gitu..:p

macam tu la boleh kita kenal
personaliti tuan punya kereta.
kalau dia seorang yang suka menghias,
habis dalam kereta tu diletaknya jambangan bunga..
tak cukup dengan tu letak pulak bantal.
lepas tu gantung pulak bear 4,5 ketoi.
hah!!dah macam kedai serbaneka..
kadang2 terpikir jugak aku letak penuh2 gitu
boleh nampak ke cermin belakang tu..heheeh

Aku dan suami punye citarasa yang sama.
dalam kereta tak nak ada bunga..
tak nak ada ropol2..tak nak ada gantung2..
sakit mata..heheh..

Tapi kagum la tengok mereka2 yang menghias dalam
kereta depa tu dengan penuh semangat.
ye la..kita nak naik kereta kena la dalam keadaan
yang kita sendiri selesa kan??


sekian...
HIAS DALAM KERETA HIAS DALAM KERETA Reviewed by Diana Rashid on 11:11:00 Rating: 5

20 comments:

  1. sy pun tak suka hias. suami lagi tak boleh tengok. suka simple!

    ReplyDelete
  2. kete suami saya mcm yg diana cakap yg pertama tu..

    penuh dengan fail, penuh dengan kertas kerja student dia, botol mineral pun ada, kasut sukan pun ada..huhu.

    Kalau nak naik kete dia kena kemas segalanya dulu baru boleh duduk....ekekek.

    ReplyDelete
  3. kete sy mcm pokok krismas. tp since dgr nasihat dr pakar analisis jenayah, sy terpaksa ikut nasihat tu. pencuri senang detect tu kereta org pompuan.

    ReplyDelete
  4. kereta abah penuh ngan kasut anak and bini pastu buku-buku Nur Iman

    ReplyDelete
  5. haha...member2 mish yang baru keje rmai beli kete baru. especially myvi. lepas tu semua duk set tema untuk kete depa. kaler pink la pepel la merah la.

    ReplyDelete
  6. anum x suka hias apa pun dlm keta

    ReplyDelete
  7. hehe kereta aku pon kosong aje, tak suka la letak benda2 macam bantal dan gantung2 tuh, macam hapa je dah..

    ReplyDelete
  8. kita samalah diana. rasa rimas sgt letak gantung2 kat cermin tuh. dlm kete cuma ada 2 ketoi bantal comel je utk anak2 tido...hehe

    ReplyDelete
  9. dalam keta memang kosong...cam tu beli camtulah sekarang kang taruk2 bunga2 n patung2 anak2 sibuk menyepah dalam keta yang tak berhias ni pun dah ckp bersepah kalau menghias tak tau la camaner rupanya...

    ReplyDelete
  10. kereta kak liza memang sempoi.. tak de letak apa2 pun sebab dah kecik. takut sempit..

    ReplyDelete
  11. kereta kami serabut..dah macam rumah..selimut, bantal, semua ada dalam tu..hehehe...

    ReplyDelete
  12. Kereta kakak simple je ada road-tax, sekotak tissu dan sepasang selipar. Usah kata nak berhias dalaman, luar pun tak juga. Rim kalau beli macam itu sampai habis bayar pun macam itulah gayanya.

    Tapi hubby kakak macam yg diana katalah semua dia dump dalam... tak kuasa kakak nak kemaskan...

    ReplyDelete
  13. Kata org, jika nak tengok lelaki tu sayang bininya ke tidak ialah dgn melihat cara dia menjaga keretanya: jika mereka sayang kereta, itu bermakna mereka juga sayang isteri, tapi jika yg endah tak endah dgn keretanya begitulah juga dia endah tak endah dgn isterinya...

    emang di Utara nie bulan 11-12 dikenali sebagai bulan berangin. Di Perlis angin sejuk bulan November-Disember tu digelar "winter wind" kerana kononnya ia berasal daripada angin Laut Mideterenean di Eropah!!

    Jom baca entri terbaru di blog JR:

    Menang Bola: Setiap Pemain Malaysia Dapat RM85 Juta

    ReplyDelete
  14. fuh..klu sy ade kete sy tak gemar jadikan kete berhias..kena plak klu ade bantal2 atau teddy..bukan ape..nanti kete nampak sempit dan cepat berhabuk..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  15. teringin nak hias keta sendiri tapi belum ada keta sendiri.redha je la..keta skrg adalah keta bersama 'saya dan suami'hehe

    ReplyDelete
  16. bahaya hias berlebihan...tak nampak kereta belakang dan depan..

    ReplyDelete
  17. MUNNA PUN TAKDE BERHIAS SGT DLM KERETA... LAGIPUN ADA ANAK KECIK SUSAH

    ReplyDelete
  18. betul2.. nanti dah ada kete sendiri blh la hias2. letak pewangi semua. hehe.. :)

    ReplyDelete
  19. saya ingat nak pasang jamban kat seat blakang kete saya

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

About Me

Powered by Blogger.