Skip to main content

CARA TUKAR SHOUTMIX KEPADA OLD VERSION

Assalamualaikum...

Aku pernah buat entry tak puas hatipasal shoutmix yang pelik sekarang ni..
ramai yang guna shoutmix pelik tu..menyusahkan tau..
walaupun ada yang kata shoutmix tu banyak kelebihan
tapi kalau awal2 dah menyusahkantak guna jugak kan..
lagipun shoutmix yang selama ni kita pakai pun dah cukup baik dah..

jadi pada adik2 yang tak tahu macammana nak tukar dia..
memula pi kat shoutmix korang.


kemudian klik kat perkataan "old version"


dan masuk kan pasword korang
yang korang guna untuk login tu..

ha!!lepas tu buat la shoutmix korang..
letak warna dia..
tukar font ke..
apa je la..
lepas tu macam biasa ambik code
dan letak page elements ..

dah siap...

sekian...

Comments

  1. kak diana , lame sungguh tak ke sini , sihat ke?? pasni leh cuba tukar2 lak hehe...

    p/s: sis nak lantik jadi juri lagi untuk contest boleh hehe...

    ReplyDelete
  2. ahaha..tak prefer mana2 pon ni..camne ni kak

    ReplyDelete
  3. Nelly kalau bab shoutmix ni , paling benci shoutmix ID . . mulalah lupa sana , lupa sini .
    =.=

    ReplyDelete
  4. better choosing the old version one..hehehe.

    ReplyDelete
  5. saya prefer yg lama gak...yg baru mcm complicated aje..

    ReplyDelete
  6. tak suke shoutmis yg bru..complicated sgt..law ade yg gyune. memang ika tertekan X kt tool bar uh..jht an..huk3

    ReplyDelete
  7. old version lebih mesra alam ^_^

    ReplyDelete
  8. sib baik saya punya still yang lama..hehehe..yang lama cam lagi best jer..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  9. nice.. tq k.. huhu

    jom tgk kejap aja..=)

    http://lolz-l.blogspot.com/2011/11/simple-word.html

    ReplyDelete
  10. salam..
    lama dah tak guna
    mende alah nih..
    lupa dah password
    nak log in account
    SM

    ReplyDelete
  11. tak guna pun benda ni..malas nak guna.hehee

    ReplyDelete
  12. yang baru macam tak mesra pengguna je...hee~

    ReplyDelete
  13. Yg JR pakai ni ntah old version atau latest version tak tau la...

    Entri terbaru di blog JR:

    "Bilal Masjid Yg Hadiahkan Syella Kamaruddin RM15 Juta Tu Ialah........."

    ReplyDelete
  14. kak liza guna yg simple je.. lebih friendly user. tak de bunga2 punya.. he..he..

    ReplyDelete
  15. pertama dan terakhir..shoutmix versi lama menjadi pilihan :)

    ReplyDelete
  16. sy pun xsuka yg baru ni.. entah ape2..hehe

    ReplyDelete
  17. setuju !


    ps : D , mcm mana erkk ieda nye older post hilang lah huhuh .. x tahu macam mana boleh hilang .. thanx friends , tgk sat :)

    ReplyDelete
  18. yeke? dah lama tak check shoutmix. haha :P

    ReplyDelete
  19. seboleh mungkin, saya tak mahu menyusahkan pengunjung blog saya.. loghat perak itu pun sudah cukup menyusahkan kan?

    ReplyDelete
  20. yg baru memang menyusahkan..

    ade blogger mintak wanie buatkan, wanie dah try buat macam akak tunjuk ni, tp x berjaye..dekat login tu failed..tak leh nak log in..

    ReplyDelete
  21. ...mmg dah x bole tukar ya kepada old version sekrg ya...singgah sekejap ni...

    ReplyDelete

Post a comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

RESEPI BIHUN SUP DAGING SEDAP DAN MUDAH

Assalamualaikum...



Suka watermark yang mana??Yang gambar atas  atau gambar kat bawah nun ??saya buat watermark ni guna app kat enpon je ..hehe..jadi lah.kan.Dari tak de..Ok..lupa kan pasal watermark tu..Hari ni makcik buat bihun sup..Punya la sibuk hari ni letih tak tau nak cakap la..sekali bihun sup dah siap makan sikit punya berselera..Bihun sup ni yang sedap sangat atau makcik yang lapar..tak tahu la..hehehh..

Dah selalu buat bihun sup tapi tak pernah terlintas nak share resepi kat blog..hari ni makcik turunkan ilmu buat bihun sup pulak..Saya guna daging 1/2 kilo sahaja.lepas tu hiris nipis2 sebab yang nak makan ni budak2.Masak pun cepat lembut..senang budak2 nak kunyah.kalau buat jual tu biasa nampak dia potong  tebal2 dalam 1 inci...ada yang potong kecik2.Ikut suka ampa nak potong macam mana yang penting kuah kena sedap.

Untuk sambal pulak saya buat sambal kicap.saya memang tak reti makan bihun sup dengan sambal merah tu..rasa tak selesa bila makan serbuk cili yang di tambah air…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …