Tuesday, 29 November 2011

CARA MUDAH MEMBUAT BODY SCRUB

Assalamualaikum...

Banyak cara untuk membuat kulit kita jadi lebih lembut,
salah satunya dengan menggunakan body scrub ketika mandi.
kita boleh membuat body scrub sendiri tau..
pernah cuba buat tak?

ok..macam ni cara nak buat..

bahan2:
* 8 cawan gula merah
* 2 senduk minyak zaitun
* 1/2 cawan Madu

cara buat:

Campurkan semua bahan tersebut. kacau rata .kemudian
sapukan ke serata tubuh..selepas tu bilas dengan air..

Selamat mencuba!!


sekian..

12 comments:

  1. payah gak la sebab nak kena cari madu.kalau takde madu,air gula boleh guna tak?

    ReplyDelete
  2. dlm semggu kena buat brapa kali?

    ReplyDelete
  3. alamak..rasa diri umpama mknn pulak..disaluti gula merah & madu!

    ReplyDelete
  4. kalau ecah dulu buat goreng beras tnpa minyak pastuh mesin beras tuh.tp skrg malassssss.

    ReplyDelete
  5. kalau g spa.org tolong kita urutkan lg besh kan kak.

    ReplyDelete
  6. ni cara taknak kasi lutut hitam ek

    ReplyDelete
  7. mcm best aje scrub guna bahan2 tu...

    ReplyDelete
  8. kena cuba ni baru tau ke'best'annya kan diana....

    ReplyDelete
  9. salam diana.byk juga guna gula merah ye.madu lg..wahh pasti kena geget ngan hubby la saya nnt.manisssss sangat.hehe.gurau je.


    madu utk melembap kulit...terima kasih berkongsi ye diana.menarik!tak pernah jmp lg

    ReplyDelete
  10. Nak cuba plak, mesti banyak semut datang dekat saya. hehe. Thanks sebab berkongsi petua ni akak diana. (:

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();