Skip to main content

AYAMTUBE NAK BAGI DUIT.KORANG TAK NAK KE?

Assalamualaikum...


Ayamtube.com memperkenalkan Contest “video Best Ayamtube.com”

Tujuan contest ini diwujudkan adalah untuk mempormosi laman web ayamtube.com dan fan page ayamtube.com

Hadiah:-

RM 100.00 Untuk Entri Paling Kreatif

RM 50.00 Untuk Entri Tempat Kedua Kreatif

RM 30.00 Untuk Entri Ke-3 Kreatif

RM 50.00 Untuk Referral traffic terbanyak sepanjang temph contest

RM 10.00 (dalam bentuk prepaid telefon) untuk 7 entri pilihan.

Syarat Penyertaan:-

1. Anda adalah seorang blogger dan pemilik blog

2. Setiap 1 Blog = 1 penyertaan. Kalau anda ada 3 blog maka anda boleh menyertai 3 penyertaan.

3. Klik “Like” Fan Page Ayamtube.com dan follow twitter ayamtube

4. Buat Entri yang kreatif. Dalam entri anda tuliskan perkara yang anda suka mengenai ayamtube.com dan cadangan

untuk menambahbaik kelemahan laman web ayamtube.

5. Dalam entri juga buat pautan(link) ke:-

6. Tampal salah satu banner ayamtube.com pada blog anda sehingga tarikh tamat contest. (ini bukan syarat wajib, anda

boleh untuk tidak meletakkan banner). Banner ini membantu untuk meningkatkan trafik.

  • http://www.ayamtube.com/b468x60.gif
  • http://www.ayamtube.com/b125x125.gif
  • http://www.ayamtube.com/b728x90.gif

7. emailkan penyertaan anda ke contest@ayamtube.com dengan menyertakan link entri anda dan nama anda.

Pihak kami akan menyemak penyertaan anda dan sekiranya menepati syarat anda akan dihubungi untuk mengesahkan

penyertaan anda.

Tarikh Tamat:-

Tarikh tamat contest ini adalah pada 31 Disember 2011 kurang-sekurangnya 2 hari selepas tarikh tamat contest.


copy dari AyamTube.

**masa ni la nak tunjuk kehebatan

korang mengarang..cepat join..hadiahnya lumayan oi..

Aku tukang promote je..:p


sekian..

Comments

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …