Skip to main content

APA YANG KITA BACA BOLEH MEMPENGARUHI PENULISAN KITA

Selamat malam......
sakit kepala dok godek2 g+ ni..
3 jam dok godek2 apa pun tak paham..
upload gambar pun tak keluar.
baik aku layan drama korea..
hehehhe..kalau paksa2 diri nak bagi paham
boleh tekanan pulak jiwa aku..

buat tak tahu sudah dengan benda tu.
update je la entry macam biasa..
dan bw je la macam hari2 sebelum nya..
betul tak??.

jarang2 dah aku cerita pasal blog kan??
sebab aku tengok sekarang
tips2 blog ni dah makin banyak..
jadi benda2 ni dah ramai yang tahu..
kita cerita benda yang orang dah tahu rasa tak seronok pulak..kan??

sepanjang hari ni aku banyak
bw kat blog yang baru2..
aku tengok banyak blog adik2 yang matang
dalam penulisan depa...
satu yang aku perasan blog adik2 yang
penulisan nya matang dan berinfo ni
mesti kat bloglist dia pun
cuma ada blog2 yang berisi dan mantap..
mungkin sedikit sebanyak blog2 yang
dia baca ni bagi kesan pada penulisan dia jugak..

Tapi bagi blog2 yang dok merapu tu..
kebanyakan nya tak de bloglist.
bukan semua ye.jangan salah faham.
tau kan maksud aku blog2 merapu??
blog2 yang dok cerita pasal dia deting,
dia bergaduh dengan kawan sekelas..
korang tau sendiri cemana blog yang aku maksudkan..kan??

dalam entry ni aku
cuma nak bagitahu apa yang kita selalu baca
sedikit sebanyak mempengaruhi
penulisan kita..

sekian..

Comments

  1. tahu kak. penah terbaca jugak..yang tak tahan tu eja AKU = ak, aq... pangkah terus..hehe

    ReplyDelete
  2. betul..apa yg saya baca, juga beri idea utk menulis.

    kalau bloglist, saya suka campur2. ada agama, politik, lawak,.jiwang..biar tau mcm2.

    ReplyDelete
  3. bkn belog merapu, belog peribadi, hak dia kite respek xsuka baca jgn baca, yg boleh dibaca kita baca...huhu

    ReplyDelete
  4. betul..setuju sgt..

    kadang2 bila kita sebuah blog ia mencetuskan idea utk kita buat entri..tu yg bagus..

    tp bukanlah entri bergaduh dengan rakan sekelas n p deting ok..hihi

    ReplyDelete
  5. hmmm.. btul tu kak
    kekadang ghase konpius nga identiti blog. hahaa

    ReplyDelete
  6. sy baca blog kak diana,asal tak terpengaruh cara akak ni..grrrrr

    *jadikan sy anak murid kak^^hhee

    ReplyDelete
  7. kalau blog merapu gune bahasa ok kire ok lagi tu kak..kalau gune bahasa ewww tu parah jugak nak paham..heee..thanks akak tlg ingatkan..saya budak baru belajar

    ReplyDelete
  8. setuju...sy bile da bw ni, then pstu baru terpk nk wat n3 psal blogger yg di 'bw' tu..hihiih

    ReplyDelete
  9. hehehe...akak layan korea kan?? tgk x run meckerel run??? best tp ending diax berapa skit... dlu saya pon selalu buat entry merapu :)

    ReplyDelete
  10. akak..sy dh lm wat g+ tue tp pastu snyp je sbb xreti..ni br nk godek2 balik..tp sm gak pening..xreti la akk..pe beza ek yg g+ cik tom buat tue dgn g+ pages??huhu..pening2

    ReplyDelete
  11. klu blog2 dating apa kita nak komen lg??kang selalu komen kata busybody amik tau kisah hidup plak orang lain ..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  12. sebab bw juga, kadang2 kita dapat idea buat entri

    ReplyDelete

Post a comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

RESEPI BIHUN SUP DAGING SEDAP DAN MUDAH

Assalamualaikum...



Suka watermark yang mana??Yang gambar atas  atau gambar kat bawah nun ??saya buat watermark ni guna app kat enpon je ..hehe..jadi lah.kan.Dari tak de..Ok..lupa kan pasal watermark tu..Hari ni makcik buat bihun sup..Punya la sibuk hari ni letih tak tau nak cakap la..sekali bihun sup dah siap makan sikit punya berselera..Bihun sup ni yang sedap sangat atau makcik yang lapar..tak tahu la..hehehh..

Dah selalu buat bihun sup tapi tak pernah terlintas nak share resepi kat blog..hari ni makcik turunkan ilmu buat bihun sup pulak..Saya guna daging 1/2 kilo sahaja.lepas tu hiris nipis2 sebab yang nak makan ni budak2.Masak pun cepat lembut..senang budak2 nak kunyah.kalau buat jual tu biasa nampak dia potong  tebal2 dalam 1 inci...ada yang potong kecik2.Ikut suka ampa nak potong macam mana yang penting kuah kena sedap.

Untuk sambal pulak saya buat sambal kicap.saya memang tak reti makan bihun sup dengan sambal merah tu..rasa tak selesa bila makan serbuk cili yang di tambah air…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …