Skip to main content

AKU DAN KAU..KAK DIANA!

Assalamualaikum..

hari ni memang hari
untuk buat post harijadi ye???
banyaknya blog buat cerita
hari jadi..tak pe la..
senang sikit nak komen..

"selamat hari jadi .."

heheeh..

tu komen aku kat
kebanyakan blog hari ni..:P

ok..masuk topik lain pulak..
nak cerita pasal blogger sorang ni..
Bila dia setuju dengan aku dia
panggil aku kak diana...
datang masa tak setuju
dengan aku,
dia ber aku kau dengan aku..
pelik tak manusia gini...?

ada pendapat sendiri
luahkan je la..tak de aku nak marah pun.
tak payah time baik je nak ber akak2
dengan aku..

aku agak dia ni
bila sapa tak setuju dengan dia
mesti terus jadi musuh dia..

kesian..
mesti tak ramai kawan..

sekian..

Comments

  1. salam ziarah di awal tahun maal hijrah..
    salam kenal dari rasta...

    ReplyDelete
  2. jem[ut singgah blog rasta...healthtip4life.com
    thanks....

    ReplyDelete
  3. salam dari akak...gitu lah dik kehidupan..beratus ribu peel kita nak kena hadap.. kalau yang ok tak palah..kalau yang k.o mulalah kitapun nak mengomel panjang.. haih.. dunia,
    dunia

    ReplyDelete
  4. aku tak setuju la dgn die tu..ahaha

    ReplyDelete
  5. lor..peliknye akak...macam tu pun ade ke..tp klakar pun ade...hahaha

    ReplyDelete
  6. adoiii ade cam tuu lak ..
    ekekek sib baik x gua luu lah D :))

    ReplyDelete
  7. lagi bagus x pyh jadi hipokrit, people will like you just the way you are :)

    ReplyDelete
  8. haha..sape lah tu yg emo tu? bt tak tahu je la, yg penting kita tak kacau dia..

    ReplyDelete
  9. hehe..ade gak org, kejap2 akak, kejap awak, kejap2 kau..herm..manusieeeee..kaaaaaan..=)

    ReplyDelete
  10. boleh pulak main2 pilih2 macam tu kan..kalau dah akak akak je lah..pe daaa! hahaa

    ReplyDelete
  11. aku pung!

    eh? hehehe
    sapa la tu?

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …