Skip to main content

ADMIN GROUP DI FACEBOOK GILER MEROYAN

Assalamualaikum...

Selamat tengahri semua..
tadi jenguk facebook ada nampak satu
luahan perasaan seorang ibu ni yang
menegur sikap sorang admin 1 group resepi...
katanya admin tu selalu menghina orang2 yang dia tak suka
menggunakan resepi2..

contohnya..
hari ni kita nak belajar resepi kuih talam 2 muka..
1 muka setan 1 muka manusia..

bila ditegur terus kawan kita ni di blok.
korang pun mesti pernah jumpa group2 kat facebook
yang macam ni..kan??

awal2 di tubuhkan group tu adalah untuk
berkongsi resepi..
tapi lama2 jadi tempat luahan perasaan si admin.
hina orang tu,perli2 orang ni..

objektif sebenar tu dah lari dah..
sepatutnya bila buat group untuk resepi2
tak payah la melibatkan hal2 peribadi ye tak??

memalukan betul sebab
kebanyakan yang join group tu adalah
mak2 orang..
bila berbahasa macam budak2 sekolah
tak cukup umur agak menjengkelkan untuk
ibu2 lain yang ikut group tu..

bukan sorang dua yang dah di block
kerana menegur sikap si admin..
rupanya ramai..
jadi sekarang ni semakin ramai yang
dah keluar dari group tu.
maka dalam group tu tinggal la geng2 si admin saja..

jadi apa kata tukarkan je nama group tu kepada..
"GENG MEROYAN SALAH TEMPAT"

Sekian

Comments

  1. keh3...lum jmp lagi ada admin mcm tu.meroyan tak pasal2 tanpa fikir akibat.bahaya ni.kena jg sikap jgn bg org menilai keburukan yg nmpk memang disengajakan.

    ReplyDelete
  2. okaloh! syok sendiri lettew..mmm ada jg spesis mcm ni

    ReplyDelete
  3. kurang ajar sgt..
    apa nk group tu kak? nk pi ziarah..hehe

    ReplyDelete
  4. ntah apa2 la..kan merendahkan maruah diri sndiri tu.

    ReplyDelete
  5. kalau camtu unfriend la lagi baik

    ReplyDelete
  6. sebelum di block, kita block dy dulu.. :P

    ReplyDelete
  7. ada tag utk diana http://hazwanimohd.blogspot.com/2011/11/small-giveaway-by-inas-and-hakimah.html

    ReplyDelete
  8. hah ape lagi kak.. ping je entri ni kat sana kasi sedar sikit.. haha

    ReplyDelete
  9. lum jumpa lagi yg camtu. lgpun KC jenis yg tak ambek kesah sgt benda2 camni. Kebanyakan grup FB yg KC join sbb KC dijemput masuk.

    ReplyDelete
  10. gila meroyan lah tu...setakat ni munna tak join sgt group2 mcm ni...cuma join group jual on9 je yg banyak sebab gila shopping

    ReplyDelete
  11. ish..ishh.. rosak minda kalau join group2 camtu

    ReplyDelete
  12. Hahaha. Fb menjadi tempat meluah perasaan mereka.

    ReplyDelete
  13. group pa eh.. mcm tringin plak nk terjah..

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

RESEPI BIHUN SUP DAGING SEDAP DAN MUDAH

Assalamualaikum...



Suka watermark yang mana??Yang gambar atas  atau gambar kat bawah nun ??saya buat watermark ni guna app kat enpon je ..hehe..jadi lah.kan.Dari tak de..Ok..lupa kan pasal watermark tu..Hari ni makcik buat bihun sup..Punya la sibuk hari ni letih tak tau nak cakap la..sekali bihun sup dah siap makan sikit punya berselera..Bihun sup ni yang sedap sangat atau makcik yang lapar..tak tahu la..hehehh..

Dah selalu buat bihun sup tapi tak pernah terlintas nak share resepi kat blog..hari ni makcik turunkan ilmu buat bihun sup pulak..Saya guna daging 1/2 kilo sahaja.lepas tu hiris nipis2 sebab yang nak makan ni budak2.Masak pun cepat lembut..senang budak2 nak kunyah.kalau buat jual tu biasa nampak dia potong  tebal2 dalam 1 inci...ada yang potong kecik2.Ikut suka ampa nak potong macam mana yang penting kuah kena sedap.

Untuk sambal pulak saya buat sambal kicap.saya memang tak reti makan bihun sup dengan sambal merah tu..rasa tak selesa bila makan serbuk cili yang di tambah air…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …