Skip to main content

ADIK SAYA PUN BLOGGER JUGAK..

Assalamualaikum..

Selamat malam semua...
baru je lepas kenduri 4 hari lepas..
sekali lagi nak kenduri 10hb 12 ni..
kali ni adik aku pulak nak kawen..
nak tau sapa kawen??
sapa lagi..eija la..langkah bendul la dia..



Adik aku ni pun blogger jugak..
tapi dulu la..sejak nak belaki ni terus tinggal blog..
mana nak sempat tulis blog..
nak berangan lagi..nak picit jerawat lagi..
memang tak sempat la ..kan eija??hahahha...



Korang ada tak adik beradik yang tulis blog jugak??
ada tak berkongsi2 tips
blogging dan cerita2 pahit manis berblog
bila sembang2 berdua??

Ataupun blog korang tu
korang kongsi dengan adik beradik korang
untuk tulis.ada tak??

Ada adik beradik yang sama2 tulis blog
tapi bila berdepan tak de langsung cerita
pasal blog.macam aku dengan eija la..
sebab bila jumpa banyak benda lain nak cerita selain blog..

Ada jugak yang bagi semangat
untuk adik beradik dia tulis blog..
bila sembang pun cerita pasal blog
dan cara2 nak mantapkan blog.

kan best kalau adik beradik mak ayah semua
blogger kan??jadi keluarga blogger la..
sudahnya ada yang tak makan sebab mak ayah
sibuk berblog..hehehh


sekian..

Comments

  1. jangan si tomei maisara tu tak makan udah ler..hik3 :)

    ReplyDelete
  2. nisa da 2 org adik yg ada blog.tp kami x follow 1 sama lain.segan.hehe..tp slalu la bncang2 sal blog nie.

    ReplyDelete
  3. takda adik beradik blogger...kwn2 pun takda. nampaknya saya sorang jelah kak diana..hehe

    ReplyDelete
  4. Sallam,

    Akak, anak beranak berblog hehe

    ReplyDelete
  5. akak kte blogger jgk tpi da tak aktif..adik die ni sorg over2 hehe ~~

    ReplyDelete
  6. akak saya ada blog, tapi tak aktif

    ReplyDelete
  7. tak de semua adik beradik tk ambik port pun , bee sorang je minat sgt dgn blog ni

    ReplyDelete
  8. ahli keluarga takde lah yg join blog ni,,lau sepupu rapat tu adalah,,4 org,,tapi tak pernah bincang pun,,,just perli perli je,,ahhahaha

    ReplyDelete
  9. adik n kakak qienahpun berblog..mle berblogpn kakak yang ajar.hihi..

    ReplyDelete
  10. Takda adik-b'adik minat blog, semua minat main game je. -_-

    ReplyDelete
  11. saya ja blogger.hehe.adik2 fbookers.keh3

    sempoinya kad kahwen.hehe.terbaik!

    ReplyDelete
  12. saya xde adik beradik yang blogger..facebookers ade laa..hehehe..setakat nie saya sorang je berblog..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  13. firstly suke kad kawen itu..serius mate bling bling suda tengok PINK!heee...

    btw,akak ipar dan anak-anak buah ade blog tapi agak lame tak berblog..senyap je..terus fiza tak letak kat bloglist..tunggu dorang aktif semula baru letak.heeee..sonok kalau family ade blog..leh lumbe2 sape hebat dalam family..itu suke suke je pun..bergurau senda..hihi

    ReplyDelete
  14. kazen sy ada bl0g..tp x add dia pun..huhu

    ReplyDelete
  15. kalau satu keluarga blogger, memang parah ! nanti asyik pikir blog je, semuanya secara maya.
    nanti komunikasi antara keluarga macam mana pulak ? hancus .

    yang baiknya, dapat berkongsi dan bersaing :D

    -zakwanzain.com-

    ReplyDelete
  16. kak n anak2 berblog tp anak2 bmusim,time cuti sekolah je. Time sekolah, blog tutup! Tp kak on sentiasa sbb guna blog utk postkan isu2 bkaitan pelajaran (geografi) bg kegunaan anak2 murid n mereka yg sudi membaca apa yg kak tulis!

    ReplyDelete
  17. Assalamualaikum Diana

    adik beradik main fb ajer...he he

    Wassalam

    ReplyDelete
  18. kalau bapak saya jadi blogger..tunggang langgang surau taman.ye la dia bilal kat sana.nak azan lagi..nak blogging lagi.huhu

    ReplyDelete
  19. adik saya dah padam blog dia sebab x tau nak update ape

    ReplyDelete
  20. 2 adik saya buat blog.ingat senang nak naik?last2 blog berhabuk.masing2 busy tak pandai curi masa nak update.nak cari pembaca setia bkn mudah..putus asa.

    ReplyDelete
  21. ada..awat tadak plak, pcl laki bini, anak2, ank buah, ipar duai...blogger semedang tp bila jumpa zip mulut pasai blog...komen takat dlm blog ja....haha

    ReplyDelete
  22. abg sy je yg ada blog. tpi, still newbie la.
    anyway, cantik kada kahwin tu..

    ReplyDelete
  23. adik lelaki dgn sepupu shera ada blog.. tapi, kami sembang psl blog sesama kami saja... yg lain tu rahsia.. hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …