Skip to main content

www.ziefauzi.com

Assalamualaikum...

Selamat petang semua...
semalam aku ada join
"segmen nasz:lu review gua,gua review lu.ok?".
aku dapat kumpulan 11.
jadi petang ni nak review blog ahli kumpulan aku la.
untuk review pertama aku nak review blog ZIEFAUZI.

tak tahu nak letak gambar apa untuk
review kali ni sebab header zie ni
boleh bertukar2..
kejap gambar pantai,kejap gambar bulat2...
tu sebab aku lebih suka header yang melambangkan blog kita
atau diri kita sendiri..senang nak ingat..:p
itu pendapat aku la...lain orang lain citarasa..kan???
hehhe..aku letak gamba ni je la...



Blog Zie ringan je.
warna template pun ok.
Blog zie ni blog berita.
tapi masih ada jugak entry2 personal dan
cuma dia lebih banyak bercerita tentang topik2 semasa.

bLogger zie ni sebenarnya dah lama
berblog.jadi dia memang dah arif la
tentang template blog,sebab tu masuk blog dia
tak de apa yang menyakitkan mata..
semua sedap mata memandang..

kalau korang nak kenal2 dengan blogger Zie
jom la singgah dan follow blog dia..

Comments

  1. blog zie fauzi tuh memang ringan nak loading.

    ReplyDelete
  2. terasa macam guna unifi je bile masuk blog zie.. haha :P

    ReplyDelete
  3. Salam,Diana... Terima kasih ye sbb review blog Zie...

    Btw, kalau ikut tarikh mula berhosting dan berdomain sendiri, usia blog Zie tu baru 26 hari.. :)
    Tapi kalau ikut mula berblog melalui blogspot sejak 2009 lg.. Dulu mmg byk entry personal, tp sejak berhosting ni Zie lebih banyak bermain dengan SEO... Terus terang cakap, Zie memang kena cari trafik untuk naik PR n kurangkan alexa.. Blog baru kena gigih sikit..

    Mengenai header lak, Zie pun tak berkenan sbnrnya.. Tp sebab header yg tempah tu x siap lg.. Just gunakan default header utk thema wordpress tu dulu.. Dah siap nti datng la jenguk selalu yer...

    Page loading ringan yer.. Hehehe... Mmg usaha utk ringankan loading.. Sedar sbb kebanyakkan pelawat Zie singgah guna broadband, berdasarkan pengalaman guna broadband,mmg sakit hati kalau loading page tu lembab....

    Btw,terima kasih sekali lagi yer.. Review blog Diana dah ada dlm draf.. tp kena edit sikit.. Nti dah ok..Zie inform yer..

    Salam berkenalan dari kami.....

    ReplyDelete
  4. hehehe..bgus la blOg dia ringan..msti bnyk pengalaman..ct ni berat je..syg n buang sume :D

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …