WIDGET PERTUKARAN TRAFFIC.SESUAI KAH???

Assalamualaikum...

Selamat malam semua...
selamat berguling...

sekarang ni kan ada banyak tempat untuk
kita ping entry kita kan..
selain kat facebook ada jugak busuk.org dan apesal.com.
dan ada lagi la beberapa lama aggregator lain..
ramai dah blogger yang join ..
selain kita ping entry kat situ kita jugak boleh
letak wiget pertukaran traffic kat blog kita
untuk promote entry ahli2 lain...

Tapi aku tak berapa suka letak wiget tu..
sebab nya dia macam nasib je la entry cemana yang
terpampang kan??kadang2 pelik
tengok ada blog yang cerita pasal agama,pasal aurat,
hadis itu ini,tapi bila tengok kat
sidebar terpampang gambar perempuan
tunjuk punggung dan tayang dada...

sudahnya korang yang perasan '
ustaz dan ustazah tu
pun jadi tukang sebar gambar tak senonoh jugak..
tak payah kot letak widget traffic tu..
banyak tak bagus dari bagus..

sekian..

Post a comment

23 Comments

  1. setuju sgt2! ia boleh buat kredibiliti blog kita yg okey..jd tak elok dek entri org lain.
    -ni pndpt saya lah-

    ReplyDelete
  2. huh.. btol2... nk ckp ttg ssuatu pkra nengok sejauh mn kwjipan kite plak..

    ReplyDelete
  3. hurm..tak tau nk ckp cmne ni

    ReplyDelete
  4. kalu ping sini boleh hehehehhe...nak akak promote blog kita lak....
    biasa lh tu kaka...kadang2 blogger ni x alert mana benda kecik2 sb nak kejar pageviews je benanya...ishss..ishhh..
    sori melalut hhuhuhuhuu

    ReplyDelete
  5. susah betol teknologi makin canggih ni -_-"

    eh relevan x? HAHA

    ReplyDelete
  6. tapi kalau x de widget tu maknanya traffic x masuk la kak. hehe tp saya dah tak pakai sume widget tu

    ReplyDelete
  7. dulu eajin juga ping entry kat gengblogger ....skrg dah tak buat tu semua

    ReplyDelete
  8. ct xthu pon sal widget tu..ketinggalan ckit.....hehe

    ReplyDelete
  9. pernah letak kejap je widget tu kat blog..heee~ lepas tu da kena cerai da...:)

    ReplyDelete
  10. saya pakai kak..hehe.tapi sy sokong kalau mereka yang buat blog mengenai agama,better jangan pakai.nampak mencacatkan kredibiliti blog dia je :)

    ReplyDelete
  11. beetulah tu kak..sy guna widget tu tp sy hide kat sidebar...emm

    nurhadi prayogi tu sape? tak kenal hehe..

    ReplyDelete
  12. selalu ping entri kat fb je..lelain tak pandai..huhu

    ReplyDelete
  13. setakat ni akak tak pernah ping lagi sebab tak reti..he..he.. tp bila ada kes mcm tu mmg rasa tak kena juga.. hal2 mcm ni kena diambil berat kan..

    ReplyDelete
  14. widget yg mana ye diana..hehe..kelakar je..tapi ni sekadar nak bagitau ni..ada la sorang mamat tu kan dalam fb dia bukan main lagi ping entry yg agak2 x senonoh gitu tapi gambar profile pakai SONGKOK..kahkahakahakfhdfdfjlsfj hehehe

    ReplyDelete
  15. dulu rajin juga ping..skrg taklagi..kadang2 segan ping kat fb..bos baca..ahaks///

    ReplyDelete
  16. tak letak dah widget macam tuh. kalau blog agama lagi tak payah letak, malu weh tetiba ada gambar ntah apa-apa.

    ReplyDelete
  17. ada gak letak ritu, sekadar nak rasa betul atau tidak seperti yg d gembar-gemburkan...tp ternyata indah kabar dari rupa...ngee

    ReplyDelete
  18. erkkk apesal aku tak tau pasal widget ni ekk...hehe nampak sgt tak rajin update blog kan..:p

    ReplyDelete
  19. dulu ciktom masukkan widget apesal..tp pastu buang sbbnya taknak tmbh dosa..asyik keluar entry n gmbar xsenonoh je kt widget tue..nati bl org ln klik..xpsl2 tmbh dosa free..

    ReplyDelete
  20. sebelum ni sy letak widget apesal tu..
    tp memandangkan ada promosi entry2 yg x senonoh dri blogger lain, jd tak elok la sy bersubahat promosi dosa..
    terus buang.. lantak ah x dpt traffic pun..

    itula blogger.. menyusahkan blogger lain la yg buat entry2 lucah tu.. heheh..

    ReplyDelete
  21. yg ni yg widget jiran tu ke kak?
    tetibe blurrr
    heheh..

    ReplyDelete
  22. ping kat fecebook dgn twitter sendiri je guna kemudhan email dan lain2 tk de pakai widget tu sbb saya try picit2 widget tu saya tengok seolah2 mcm org yg pakai widget dan dpt persinggahan dari widget tu sebenarnya masih lagi dikira pageview blog ownwer widget tu .. bukan blog kita yg dpt ..hurm .. setiap kali google naik tajuk ntri kita tapi ke website owner blog widget tu .. best ka mcm tu ? bg saya tak best

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)