Skip to main content

TIPS UNTUK REVIEW BLOG

Assalamualaikum...

selamat malam semua...
teringin tak nak review blog orang??
amboi..asyik orang je review blog kita..kan??
sesekali kita kena la review blog orang pulak..
ada orang takut nak review
blog orang..takut salah bagi pendapat..
takut orang tak setuju dengan pendapat kita..

tapi selagi tak cuba selagi tu la kita tak tahu
kemampuan sebenar kita.
cemana nak review...??

bayang kan kita tengok diri kita kat cermin
yang besor...
tengok kepala kita dulu..kemudian muka..
tangan tangan,tangan kiri...
sampai la ke hujung kaki..

nampak apa yang tak kena dan tak sedap dimata??
luah kan saja...jangan lupa jugak cadangkan
penyelesaian untuk apa yang tak sempurna di mata korang tu..


SEKIAN...

Comments

  1. baekkkkk!
    hhehee
    tingin gak nak buat
    tapi sy kan budak lame tapi baru
    hehehe

    isau jek nk buat review2 ni
    tapi boleh cube kan =]

    ReplyDelete
  2. haha..mcm payah ar buat review ni..

    ReplyDelete
  3. hehehe..owh..camtu ek..hehe..thanks 4 da tips kak..

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  4. sy blm layak kot nk review blog org :P

    ReplyDelete
  5. yana nk review blog akak bleh??haha sgt2 xlayak

    ReplyDelete
  6. kdg2 sy review smpai takot kena baham ngn si kena review... ayoyo

    ReplyDelete
  7. saya tak reti kak.datang shout dan komen entry reti la.huhu :P

    ReplyDelete
  8. masih belum menemui blog yang mau direview.rasanya lebih memandang pada apa yang ditulis.

    ReplyDelete
  9. seronok baca review orglain je.
    takat ni lom rasa nak review blog org.
    blog sendiri pun masih byk kelemahan..-))

    ReplyDelete
  10. akak, kalau review blog ni, kita perlu baca entri2 dia ke...ye lah kot2 nak review cara penulisan ke...huhu

    ReplyDelete
  11. akak, kalau review blog ni, kita perlu baca entri2 dia ke...ye lah kot2 nak review cara penulisan ke...huhu

    ReplyDelete
  12. akak, kalau review blog ni, kita perlu baca entri2 dia ke...ye lah kot2 nak review cara penulisan ke...huhu

    ReplyDelete
  13. sy tak reti nak review blog orang,ya la blog sndiri pun ntah apa2 ni..hehee

    ReplyDelete
  14. Nice tips..

    Tapi, kadang2 malas nak review bila onwer tak boleh terima pendapat kita. Masalahnya pendapat kita tu betul, cthnya buang sikit gajet yg memberatkan blog. (Er, betul ke saranan ni?)

    ReplyDelete
  15. kalo ayie review jer..masing2 kan ad pndpt masng2..hehe

    ReplyDelete
  16. kang direview takut tersalah taip mana yang tak patot je..

    ReplyDelete
  17. terase sgt kecik nak review2 blog len..huhuh

    ReplyDelete
  18. memang tk berani lagi la nak review ni,,huuhuh

    ReplyDelete
  19. ct pon x review2 lg blOg org...blOg ct banyak kurang...takot trase lak sush nk pujuk..ekekeke

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …