Skip to main content

TERUK SANGAT KE KALAU TAK DE KEKASIH?

Assalamualaikum...

terjah berita2 cuak di ituini

Selamat malam semua...
dah nak tidur ka adik2 sekalian??
awai lagi ni..meh la baca entry ni dulu ye??

Aku nak tanya ni..
terseksa sangat ke hidup
kalau tak de teman lelaki???
sunyi sangt ke bila tak de awek??

ada adik2 yang merungut kesunyian sebab
tak de teman lelaki..tak de awek..
sedih betul la tak de orang nak kat dia..
kalau umur 3,4 puluh,boleh la nak sedih2 kan???
tapi bila umur baru 16,17 dah merungut
kesunyian sebab tak de kekasih
nampak macam teruk sangat pulak hidup dia..kan??

Photobucket


Kadang2 aku ada nampak kat blog adik2
yang ada kotak wishlist kat sidebar tu..
ada pulak yang letak "boyfriend"
padahal masih bersekolah lagi..

tak malu ka??

sekian..

Comments

  1. ha..
    mase umor belasan taon nilah macm2 bole buat..

    mase nilah nk enjoy dgn kwn2
    manje2 dgn mak
    hmm3
    mase remaja ni lah nk kumpul ilmu2
    bf tu dtg nnti
    mesti mai punye
    toksah isau la kan =)

    ReplyDelete
  2. msred masa sekolah takde bf, takpulak rasa sunyike hape... kawan ramai...budak skang ni stress sbb kawan depa ada bf...

    ReplyDelete
  3. zmn skang mmg len sgt..dak2 skang lg advance.....huhu

    ReplyDelete
  4. fiza lom tido lagi ni kak..mencari idea...masing2 sebab takut di ejek xde bf/gf means macam xlaku la kot..sebab tu macam2 dorang cakap..tapi budak zaman skarang ni pelik jugak ye..sekolah rendah pun dah ade bf/gf kak..pelik betul lah..

    ReplyDelete
  5. yg umo belas2 tu kurang ksih syg family kot..tu yg rasa sunyi..

    ReplyDelete
  6. salam..
    tak tdo lagi ni, tgh wat saimen.. boring, tu yg blogwalking jap.. hehee.. alahaiii, muda2 dah sunyi ya.. family n kawan2 kan ada.. ni yg nak masuk 3 siri ni ok je.. byk lagi bnda nk fikir.. :)

    ReplyDelete
  7. emm terpulang pada masing2..lah

    xperlu bf kot time study..ahahaa...sampai masanya ..perlukan juga...

    ReplyDelete
  8. betoi,betoi..ramai dak remaja bgitu..-.- kkdng pngaruh kwn.pastu stgh rmaja yg krng kasih syg mula lah cri bf sbgai tmpat mgadu.ada baik ada buruk..lbih byk kpd kburukan sbb salah satu faktor blakunya pmbuangan anak+keruntuhan moral jika xdikawal dan krng agama.

    ReplyDelete
  9. biasa la tu bdk2 skrg kann. dulu tym sekola, xde masa nak cintan cintun..silap2 kena hepuk kalau result terok..

    ReplyDelete
  10. rasanya tak de bf biasa sj.. keluarga dan kwn2 kn ada... mcm mn la blh kesunyian... ish3... muda lagi baik fokus pd pelajaran dulu... prnh ada org ckp kalau tak ada bf tu maknanya tak laku... huhu

    ReplyDelete
  11. kecik2 dah menggatai.....he3

    ReplyDelete
  12. xtido lagi...jenguk blog sahabat2 blogger yg sempat dulu...:) yup ada dikalangan blogger blsan thn yg mcm tu...mungkin diaorg rasa bf/gf penting.huhuu baya2 diaorg dulu, xde bf2 neh...ntah la...huhuu

    ReplyDelete
  13. erm.. kalo nama pun teringin & desperate, memang nak bf tapi ntahlan. ada akal. pk la yer. hehe..

    ReplyDelete
  14. bebudak sekarang biasa la tu kak.. kalau umor 30 masih bujang tak teruk kan?hehe

    ReplyDelete
  15. jeles pada yg single..
    couple ni slalu dtgkn dosa wlu kdg kte tak sngaje..

    bebudak skrg mmg jauh beza dgn bebudak dlu2..tul x?

    ReplyDelete
  16. macam ditulis , selalu mereka ni budak2 sekolah . atau yang sedang menuntut .

    maaf kata , tapi masih tak matang . hidup hanya mahu ditemani kekasih .

    ya , memang . kalau ada kekasih , kita ada tempat mengadu . tapi kalau tiada , kita masih ada yang lain kan .

    hey , mak bapak , adik beradik , kawan2 kan ada ?

    ReplyDelete
  17. hehe. tunggu jodoh dari tuhan jela.
    ^_^

    ReplyDelete
  18. budak2...kalau dia ada pasangan tgk la mcm mana, mesti tak tahan nak kena jaga hati, huhu dpn org konon cweeeet cgt, umur pun baru setahun jagung, haish, budak2 zaman sekarang ni...

    ReplyDelete
  19. waka...waka...den selalu gak nasihat bebudak mcm tu....bina kerjaya dulu...kot2 di sia2kan nanti...ada tempat nak bergantung....kan...kan....ahakz

    ReplyDelete
  20. lau sekolah menegah tu,,dah macam trend dah kak,,jgn terperanjat,,,zaman skrang,,darjah 4 dah couple,,siap nanges nanges kalau putus,,hahahah

    ReplyDelete
  21. Hahahahaha:D
    Like Kak Diana!
    Tahu takpe..
    Umur baru setahun jagung..
    Tapi masalahnya dah memang lumrah manusia..
    Kes ter-INFLUENCE dengan orang dewasa lah tu..
    Bila tengok org dewasa nak kawen, diorang pun nak kahwin gak..
    Tapi disebabkan umur, diorang tak boleh kahwin and berangan nak bercinta..,
    Hohoho..

    ReplyDelete
  22. Tuhan dah cipta lelaki dan wanita untuk berpasang-pasangan. Oleh itu tak sempurnalah jiwa seseorang tanpa salah seorang darinya. Walaupun kekadang ada jenis pasangan yg ganjil suka sesama sejenis tetapi 90% yg lain masih lg normal:lelaki suka pada wanita dan sebaliknya. Jadi ini adalah bukti setiap insan saling memerlukan.

    ReplyDelete
  23. saya single saya ok. :)

    bercouple2 bagai nak rak tapi kawen tak jugak. cube setiap pasangan tu tanya sama sendiri dengan soalan "nak kawen dengan saya tak?". kalau ragu2 tu, paham2 jela maksudnya.. :)

    ReplyDelete
  24. sampai buat kotak mcm tu sekali?haiyo..tarak malu ka?heeee..sabo jelah dgn adik2 zaman sekarang ni..zaman kita dlu nak sebut boyprem pun malu hahaha...

    ReplyDelete
  25. betul la kak ,kadang bila di tanya cakap kurang kasih sayang padahal diri tue yang terlebih menggatal...

    ReplyDelete
  26. hehe..dah macam trend pulakan
    mesti nak ada bf

    kak ati tak bagi anak2 ada gf
    masa tengah sekolah menegah...solii
    no!

    ReplyDelete
  27. bese le budak zaman leni..dulu ade sorg member selalu kata kat gua mcm ni "aku ni gemuk2 pun ade org nak"..tercabar nye rasa..cemtu la perasaan budak2 tu..hik3..experience tu..

    ReplyDelete
  28. ta truk pon kalau tade kkasih.. bukannye kekasih tu yg uat kn kita trus hidup.. kita hidup kerana ALLAH..
    ta pyah lah ada kkasih time umo muda.. BUANG MASA,BUANG DUET,BUANG TENAGA. :D

    ReplyDelete
  29. salam pekenalan .. hrmm setiap insan didunia pasti akan ada pasangan ..jgn cepat sedih ..tapi mcm mana pun ..best entri ni ..membuka minda hihi

    ReplyDelete
  30. zaman siber ni lagi menampakkan kegedikan sesetengah remaja ...

    zaman berubah, membuatkan depa ni kekurangan rasa malu ...

    sesetengah tu di alam maya memang npk terlebih2 tapi hakikat luarannya, rasanya tak sangat kot !..harap2 cmtu lah.

    *'gila' update status di laman sosial !! agaknya lah tu.

    ReplyDelete
  31. budak2 skrg mmg advanced...munna dulu dah kerja baru pandai bercintan cintun

    ReplyDelete
  32. single its better..
    bak kata kak nameee jgn lah couple clash..couple clash.. buat mulut org jer kan :)

    ReplyDelete
  33. isau tul budk2 skrg neh..sume nk boyfriend2...gatai la tuuuu....ct dulu pOn xgitu..nseb baek xlaku punye Olang..hahaha

    ReplyDelete
  34. budak zaman sekarang cpt sgt terpengaruh. kawan2 ade pasangan, die pon nak ade pasangan jugak. bile xdapat, merungut sunyi la, kesepian la.. nampak sangat budak2 zaman sekarang xmerase semangat berkawan macam kite dolu2. sebok nak bermesej je.

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …