Skip to main content

STATUS:BERKAHWIN DENGAN ?

ASSALAMUALAIKUM...


PENDAPAT KORANG....
TENTANG
MEREKA2 YANG MELATAK KAN STATUS
TANPA IKATAN YANG SAH DI FACEBOOK..

CONTOH:

BERKAHWIN DENGAN "MAK ANI"

PADAHAL MAK ANI CUMA GEPREN DIA..

GELENG2 KEPALA AKU TENGOK BUDAK2 SEKARANG..
SUKA BERLAGAK MATANG PADAHAL
MENYERLAHKAN SIKAP
BUDAK2..

SEKIAN...

Comments

  1. tengok umur baru 14 thyn tapi dah berkahwin...mcm2 budak skrg ni

    ReplyDelete
  2. mak ani???

    haha...

    teringat lg kat cucu mak ani :))

    ReplyDelete
  3. betul tu....ramai budak2 wt mcm tu....konon takut BF of GF kena ngorat la tu..uhuuh

    ReplyDelete
  4. bukan dlm fb je dlm blog pon ade...we have been married since bla bla bla....persoalan yg timbul : betul ke budak ni dah kawen? kalau betul alhamdulillah...kalau tak betul harus ke letak?...biarla mereka..tengah hangat bercinta..hehe...

    ReplyDelete
  5. 'married' dgn diri sendiri pon ada! pelik2 la depa ni...

    ReplyDelete
  6. heheh..ramai buat camtu.ada yg buat status janda pun ada.mcm2 hal budak2 skrg ni.buat benda tak pikir panjang.

    ReplyDelete
  7. yo la agak eh dah kawin..byk kali la jugak...
    nikah ajo yg bolum..
    budak ni jam dah expert..

    mintak dijauhkan dr keluarga kito..

    ReplyDelete
  8. apa maksud link biru??
    neway... once upon a time,, i was one of them,, yg buat status married but still single..haha betapa x matangnya saya rasa pd msa itu......

    ReplyDelete
  9. perkahwinan tu suatu ikatan yg sah disisi agama..tak patut dibuat main2.
    bdk2 tu tak tau, yg dewasa kena bgtau lah.

    ReplyDelete
  10. dalam blog pun rasanya ada.

    Ingat beul lah dah kahwin, sekali baru boyfren dia je pun, tunang pun belum...huhu

    ReplyDelete
  11. ada pulak yg tulis nama sejenis (lesbian/gay), lagi haru-biru!runtuh moral budak2 sekarang!

    ReplyDelete
  12. bebudak ajer yang salu wat camtu......i dunno xde fb heheh

    ReplyDelete
  13. saya tak buat status gitu pun..
    walaupun dah kahwin...=)

    ReplyDelete
  14. selalu jumpe kt fb cam gitu..bawu kapel...tibe2 letak married to...budak2 sgt pikiran dorg...

    ReplyDelete
  15. kat blog pun ade yg wat gitu..wat ticker already married for 2years la..tengok umur sekolah lagii...haishh

    ReplyDelete
  16. hehehe..mugnkin merancang masa depan tu...sosial budak2 la...

    ReplyDelete
  17. memang pun.tah apa2 je.nak sangat dapat status kahwin,so..kahwin je la..apa susah?heheheeh

    ReplyDelete
  18. pernah nampak sepasang budak sekolah bercakap main panggil2.. mama-papa.. iuhh.. rasa nak muntah dibuatnya...

    ReplyDelete
  19. ahahahah x dinafikan
    kalau tu perkawee je
    siap nak btahu dia nie kapel lah kan
    dah lama x layan FB
    membazirkan masa jewww

    ReplyDelete
  20. perlu ke FB mintak sijil nikah/kad kawen utk status tu?

    ReplyDelete
  21. anuar zain takde facebook jer..nak jugak letak status 'engaged with Anuar zain'..hahaha!

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …